F8 pri zagonu sistema Windows 7. Prenesite Windows 7 v varnem načinu

Nedvomno večina uporabnikov ve, da imajo vsi sistemi Windows tako imenovani način varnega zagona ali varni način, do katerega lahko dostopate prek posebnega menija, ki se kliče s pritiskom tipke F8, ko zaženete operacijski sistem Windows 7. V osmih in desetih različicah dobite ni tako enostavno. Toda doslej se bomo zadržali na sedmi različici in videli, kakšne praktične koristi lahko dobite na začetku sistema v tem načinu.

Kaj potrebuje meni za zagon pri prenosu sistema Windows?

Začnimo z dejstvom, da ima veliko uporabnikov malo praktične vrednosti za dostop do zagonskih možnosti operacijskega sistema prek takšnih menijev, in verjamejo, da lahko v najboljšem primeru uporabi bodisi hitro povrnitev ali varen začetek, kar popolnoma pozabi na nekatera dodatna orodja. Prvič, za način varnega načina lahko uporabljate tri možnosti. Drugič, nekatere težave, povezane z izvajanjem operacijskega sistema Windows, je mogoče takoj popraviti. Tretjič, ne smemo spregledati, da je v tem meniju mogoče popolnoma onemogočiti preverjanje digitalnih podpisov voznikov, ki jih blokira sam operacijski sistem, brez uporabe orodja Windows ali ukazne vrstice.


Hitro obnovitev sistema

Ena od glavnih točk startnega menija je hitro povrnitev (zadnja uspešna zagonska konfiguracija).
Če Windows ne opazuje nobenih kritičnih napak, ko pokliče meni Start s tipko F8, ko zaženete obnovitev sistema Windows 7To metodo je najlažje izvesti na tak način (tudi brez uporabe posebnega orodja za povračilo, saj se bo v tem primeru avtomatsko prenesla uporabna kopija sistema). Toda nazaj na varen začetek. Namenjen je odpravljanju morebitnih težav, če se Windows iz kakršnega koli razloga ne želi zagnati v normalnem načinu. Pred uporabo katerekoli različice zagona, posebno pozornost posvetite aktiviranju običajnega gonilnika VGA, kar je zelo koristno pri odpravljanju zlomov pri delovanju grafične kartice.


Kako se prijaviti v varni način operacijskega sistema Windows 7 in spodaj: možnosti zagona

Kot je že jasno, za uporabo te vrste zagona in potrebo po tipki F8 pride do glavnega zagonskega menija. Toda glavni problem za začetnike je, da je gumb F8 enkrat pritisnjen, kot je predvideno, kar popolnoma pozablja, da je težko natančno uganiti trenutek, ko se sistemsko upravljanje prenese iz BIOS-a na zagonski nalagalnik Windows. Zato je treba stiskanje opraviti večkrat. Torej predpostavimo, da se izvrši izhod glavne mape.
Takoj je presenetljivo, da so možnosti za uporabo varnega prenosa tri točke:
 • standardni varni način;
 • zagon s podporo za ukazno vrstico;
 • prenos z omrežnimi gonilniki.
 • Prvi tip je običajno primeren za vse uporabnike, saj omogoča prenos samo glavnih komponent sistema in pomembnih gonilnikov. To je večinakomponente, ki teoretično ne morejo, ne bodo aktivirane. To dejansko temelji na metodologiji reševanja problemov.
  Druga možnost je v primerih, ko standardne metode ne morejo zaznati ali odpraviti težave ali se sistem v običajnem varnem načinu ne zažene. V ukaznem pozivu se ta vrsta okvare odpravi precej hitro (na primer zadeva popolno skeniranje in obnovitev datotek in zagonskih sektorjev). Tretja možnost je uporabljena, ko boste iz nekega razloga morali uporabiti dostop do interneta. To je pogosto potrebno pri iskanju in prenosu gonilnikov ali z uporabo samodejnih orodij za obnovitev, kot so sistemske knjižnice DLL.

  Klicanje varnega zagona v delujočem operacijskem sistemu

  Vendar pa je to aktivacijo mogoče omogočiti v varnem načinu na drug način, zato ključa F8 ne bo treba uporabiti niti pri zagonu sistema Windows 7. Res je, da bi sistem moral začeti kot običajno.
  Za aktiviranje nadaljnjega varnega ponovnega zagona v standardnem načinu morate uporabiti nastavitve sistemske konfiguracije (msconfig), kjer se ustrezni zavihek aktivira na jezičku za zagon. Praviloma zadostuje uporaba minimalnih, vendar ne vseh drugih predstavljenih predmetov, katerih aktivacija je več kot namenjena strokovnjakom, ki znajo ravnati s podobnimi orodji. Toda neprijetnost te metode je, da se bo sistem zagnal v varnem načinukljub dejstvu, da bo nastavitev takšnih parametrov kot privzetih ob zagonu trajno onemogočena.

  Kaj storiti, če F8 ne deluje pri zagonu sistema Windows 7: prvi

  Nazadnje, ni vedno možno priti do samega menija kot klasičen način. Kdo ni naletel na situacijo, ko F8 ne deluje, ko se Windows 7 zažene, kljub dejstvu, da stacionarna tipkovnica ali podobna enota na prenosnem računalniku deluje brez kršitev in napak? Razlogi za ta pojav so lahko zelo številni. Vsega ne bomo izvedeli, vendar bomo takoj odpravili težave. Predvidevamo, da zaradi varnih nastavitev ni dostopa do varnega načina. V tem primeru ostane eno orodje - ukazna vrstica, ki se začne z imenom skrbnika.
  Moral bi kazati na ukaz bcdedit /set {globalsettings} advancedoptions true, po katerem se bo zagon izvedel samo skozi meni Start, kjer lahko izberete želeno možnost zagona sistema ali kakšno posebno orodje. Tudi ta prenos se bo izvajal neprekinjeno. Če jo želite onemogočiti, morate znova uporabiti ukazno konzolo in odstraniti možnosti z izvajanjem ukaza bcdedit /deletevalue {globalsettings} advancedoptions.

  Dostop do izbire prenosa: druga možnost

  Predpostavimo, da ta možnost zaradi določenega razloga ni delovala in F8, ko ste zagnali Windows. Če želite obnoviti dostop, lahko uporabite majhen program, imenovan VistaBootPRO.

  V aplikaciji je treba najprej pregledati obstoječi sistems klikom gumba Upravljanje vnosov operacijskega sistema, nato dodajte novo komponento (Dodaj nov vnos OS). V polje Ime sistema morate vnesti Windows 7 z dodajanjem varnega načina, nato pa v vrsti operacijskega sistema (kar je zelo pomembno!) Nastavitev sistema Windows Vista.
  Ko shranite nastavitve, pojdite v konfiguracijske nastavitve in aktivirajte varen zagon. Po ponovnem zagonu se na zaslonu prikaže zagonski upravljalnik, v katerem boste lahko uporabljali hiter zagon v varnem načinu. Opomba: Upoštevajte, da ta rešitev ne povrne prvotnega menija, temveč preprosto omogoča dostop do varnega načina, če računalnik zaženete v tem načinu, ni mogoče dobiti drugih metod.

  Epilog

  Kot lahko vidite, je uporaba menija, ki se imenuje s pritiskom na tipko F8, ko zaganjate Windows, upravičena v mnogih primerih, saj je z uporabo orodij s tem dostopom mogoče odpraviti, če ne vse, večino sistemskih težav. Če vam opisane metode za upravljanje nastavitev sistema Windows z uporabo sistemskih orodij ne ustrezajo, lahko uporabite prenosne aplikacije, kot so AVZ ali stacionarne aplikacije, kot je Windows 7 Manager. Imajo malo več nastavitev, toda najprej mora biti vaš sistem vsaj nekako bootable v običajnem načinu.

  Sorodne publikacije