Dodge Caliber: pregledi, opis, specifikacije. Dodge Caliber

Dodge Caliber je resnično najboljši v avtomobilski industriji. Pred nekaj leti je ta avto užival ogromno popularnost, in ni presenetljivo, ker so ameriški razvijalci vedeli smisel dobrega oglaševanja, in promocijski valji o avtomobilu so bili impresivni. Torej, pred nami stilsko hatchback v videz crossover.

Iz vsega, kar se je začelo

Leta 2005 je na avtomobilskem salonu v Ženevi ameriško podjetje prvič predstavilo kalibra Dodge in vstopilo v leto proizvodnje serije. Razvijalci so poskušali sprostiti avtomobil za evropskega potrošnika v razredu "golf". Navzven je zelo podoben crossoverju, to pravi dolgo telo (45 metrov) in skoraj 20-centimetrska razdalja. Osnova modela je bila platforma Mitsubishi Lancer. Pomembne oblike telesa Dodge Caliber so si zapomnili vsi brez izjeme. Rešetka hladilnika je pobarvana s kromiranim križem z logotipom Dodge.


Avtomobil je bil izdan v obdobju od leta 2006 do 2011, v tem času pa se je njegova prodaja zdrsnila na neverjetno nizko raven (74 kosov letno). Trenutno je proizvodnja "Calibra" ustavljena. Čeprav je lani podjetje predstavilo novo različico hatchbacka, ki temelji na "Fiatu", se pričakuje le proizvodnja v serijski proizvodnji.

Brutalen videz

Pogled na "Dodge Caliber" je podoben mišičastemu športniku z odličnim reliefom mišic. Veliki odbijač kaže na moč in agresivnost avtomobila. Toda ta avto ostaja hatchback. Za oddaljene družinske izlete pa neje namenjen V središču rešetke hladilnika je podoba glave ovna, ki je že dolgo blagovna znamka podjetja Dodge. Skodle se nahajajo na križišču dveh kromiranih plošč. Že od prvega pogleda na Dodge Caliber se čutita moč in vidljivost modela.
Plastični vzdolžni elementi na strehi gladko prehajajo v zadnji spojler na pokrovu prtljažnika. Takšna izvedba je podobna telesu, podobnemu kupeju. Nizek profil zasteklitve daje avtomobilu športen videz in potnikom zagotavlja zanesljivost. Namestitev tuninga na Dodge Caliber je zelo priljubljena med resničnimi navdušenci.

Ameriški salon

Kaj naj rečem o notranjosti? On je resnično američan v vsakem pomenu besede. Povsod je trda plastika visoke trdnosti. Sprednji in zadnji naslanjači so iz usnja. Armaturna plošča je sestavljena iz kombinacije dvobarvnega materiala.

Po ocenah Dodge Calibera je naslon za roke tako trden, da se čez nekaj časa vožnja začne boleti. To je seveda pomembna pomanjkljivost, vendar avto nima prednosti. Na primer, pod pokrovom niše je prostor za shranjevanje CD-jev, na vrhu pa prostor za iPod. Ena od glavnih prednosti avtomobila - zmogljiv avdio sistem z odličnim ojačevalnikom zvoka, subwooferjem in devetimi odličnimi zvočniki. Dva od njih sta na polici prtljažnika. Vse to omogoča veliko počitka v naravi velikega podjetja.
Po pregledih se Dodge Caliber ponaša z dvolitrskim hladilnikom v predalu za rokavice. On je nenehnovzdržuje temperaturo 7 ° C. Razvijalci so poskrbeli za udobje potnikov, ki sedijo na zadnjih sedežih. Obstaja možnost nagibanja hrbta na 12 stopinj, kar daje dodatno udobje. Potniki imajo tudi držala za skodelice na hrbtni strani prednjih sedežev. Kljub prostorni notranjosti je zadnji kavč namenjen samo za dva potnika.
Treba je omeniti velikost prtljažnega prostora. Zibelka je izdelana v klasičnem Dojo slogu, njena prostornina je 524 litrov. Če sestavljate zadnjo vrsto sedežev, potem lahko po ocenah Dodge Caliber z lahkoto postavite hladilnik ali pralni stroj. Glavna značilnost prtljažnika je snemljiva lučka, ki je sama napolnjena z zaprtim pokrovom zadnjega predela.

Tehnična oprema

Po uradnih podatkih je bilo v naši državi dostava avtomobila izvedena v dveh možnih kompletih. Eden od njih je 18-litrski motor s 150 konjskimi močmi, ki deluje v povezavi z mehanskim prenosom. Druga različica agregata je dvolitrska enota s kapaciteto 156 konjskih moči. Ta Dodge Caliber motor deluje z avtomatskim menjalnikom, ki omogoča tudi ročno prestavljanje.

Prenesena različica

Posebej je vredno ostati na različici SRT4. Eleganten obseg kroga naredi avtomobil poseben. Površina pokrova je bila pridobljena s prvotnimi dovodi zraka. Edinstven zvok pri vožnji po SRT je opremljen z debelimi izpušnimi cevmi, ki se nahajajo pod zadnjim odbijačem. Rezila kolesnih lokov so locirana19-palčna platišča z odlično gumo. Značilnosti Dodge Caliber SRT4 se razlikujejo od lastnosti njegovih priključkov. Šeststopenjski "mehanika", skupaj s 24-litrskim turbo motorjem, zadržuje svobodo 290 "konjev". Vsa glavna vozlišča so izdelana iz visoko kakovostnih kovin. Največja hitrost te pošasti je 245 km /h. Dinamika je povprečna, pospešek na stotine v 67 sekundah. V tem primeru je poraba goriva v mešanem ciklu približno 9 litrov. Skupna prostornina rezervoarja za gorivo je 52 litrov.

Glede na spremembe znotraj salona je treba omeniti pojav turbopolnilnika s senzorjem tlaka in izboljšan računalnik na vozilu. Če povzamemo to različico modela: tuning "Dodge Caliber" - pravi ameriški avto po videzu in značaju.

Kaj je telo?

Ko se je Caliber prvič pojavil v čezmorskih prodajalcih avtomobilov, so ga kupci ocenili samo po videzu. "Dober crossover!" - veliko so mislili, vendar so se morali seznaniti s tehničnimi lastnostmi in bili so presenečeni nad lastnostmi avtomobila. Mnogi strokovnjaki za avtomobilsko industrijo menijo, da projektna zmogljivost pušča veliko možnosti za željo, vendar takšna kritika ni preprečila, da bi se Calibar povečal na vrh prodaje.
Glavna prednost stroja je vsestranskost, ki je zelo cenjena v našem času. Lastniki tega vozila trdijo, da lahko "Dojo" z lahkoto vozi po težkem terenu. Prostor za prtljago je zmogljivost, ki vam omogoča, da s seboj vzamete vse, kar potrebujete za potovanjegremo Zaradi dragih originalnih rezervnih delov, Dodge Caliber ni posebej priljubljen na ruskem trgu. Ta pomanjkljivost je ena glavnih.

Politika oblikovanja cen

Strošek avtomobila na sekundarnem ruskem avtomobilskem trgu se začne s standardno opremo v višini 300.000 rubljev. Cene za napolnjeno verzijo SRT4 dosežejo 600.000 rubljev, vendar pa po mnenju Dodge Caliber ta avtomobil lahko kupite po ugodnejši ceni. Kot standardna oprema na Dodge Caliber so bili uporabljeni tradicionalni varnostni sistemi: ESP, ABS in 4 sprednje blazine. Lastnik bo imel odličen zvočni sistem, klimatsko napravo, ogrevanje sedežev in električne okna.

Sorodne publikacije