Kaj razume iskalnik - definicija, zgodovina in zanimivosti

Vsakič, ko oseba sprejme odločitev. Rezultat: premik naprej, fussing v mestu ali gibanje v informacijskem prostoru, toda kje? Kaj pomeni iskalnik?

Dober vid, sluh, zanesljivo delo vseh čutnih organov in objektivno zaznavanje realnosti v veliki meri določajo pravilno uporabo zbranih izkušenj in znanja, dajejo intuiciji priložnost, da se manifestira. Toda pravilen odgovor je rezultat ne le pravega vprašanja, temveč tudi pravilnih informacij, zbranih za njegovo rešitev (to je področje merila).

Kaj pomeni kratek iskalnik? Zgodovina iskanja v internetu

V času, ko so bili računalniki in internet usoda volivcev, se je logika običajnega knjižničnega poslovanja obravnavala kot povpraševanje. Zakaj otežiti reševanje, ko je imenik datotek, podatkov, rešitev, programov in vsega, kar je bilo storjeno in bi bilo koristno za orientacijo v informacijskem prostoru?


Ali naj uporabniki ne bi postavili spomenika? Ne pozabite, da je delo računalniško povezanih ventilatorjev, da so potrebna omrežja, katalogi, priložnosti za komunikacijo in "primarno" akumulacijo:
 • informacijski kapital;
 • temelji sodobnih idej (pluli so poleti, vendar je njihov minljivi pojav ustvaril dolgoročno perspektivo).
 • Moč in zmožnosti računalnikov so hitro zapustile računalniško področje na področju obdelave informacij. Internet je hitro pridobil novo ozemlje na področjih uporabein um ljudi. Preprost knjižnični poslovni trenutek se je preselil v sofisticirane mehanizme iskalnikov. Številni iskalci vojske, roboti, "pajki" in drugi algoritmi so začeli natančno raziskovati vse, kar je padlo v internetni prostor. Morda je to tisto, ki je pojasnilo, kaj je iskalnik, kako deluje iskanje, kaj je internet. Naučili so se indeksirati informacije, spoznali, kaj lahko in bi morali uporabiti.
  To je bil antični "predinformativni svet", predporodno orožje, primitivni načini zbiranja - ne le ribolov in lov v času, ko so ljudje začeli predstavljati le nekaj družbeno, družbeno pomembnega, ločenega od narave po kriteriju razumnosti.

  Indeksiranje: Nismo sužnji, vendar še nimamo ničesar

  Osnova informacijske vsebine, metoda orientacije v zbranih informacijah in zmožnost pravilnega popravljanja razpoložljivih podatkov zaradi zaznanih sprememb v zunanjem (internetnem) okolju so postali osnova. za preživetje. Tako sprejeta v prostoživečih živalih, in internetni prostor je že našel svoje in absolutno resnično življenje. V zgodovini je vedno obstajalo nekaj, kar je mogoče spomniti, vendar se vedno pojavlja vprašanje, ali je to tako, ali je zgodovinsko "bitje" povezano z resničnimi ljudmi in nepozabnimi spomini? Morda je sosed na stopnišču ustvarjalec Googla ali oblikoval temeljne temelje blaginje Yandexa. Mnogi se spominjajo leta 1945 kot točko, s katere se je začela ideja o hipertekstu, in "Čarobni samodejni izvleček besedila Saltona" velja za očeta.sodobne tehnologije iskanja. Od takrat je izteklo veliko vode in seznam prvih iskalnikov, prvi stari algoritmi in ideje, je tako velik, da je sam po sebi dober iskalnik za sistematiziranje in indeksiranje preteklosti.
  Nerazumno je trditi, da vzrok Googlovega pojava kot fenomena in sodobnega sistema ni le prava oseba, njegovi prijatelji in prijateljice. Zakaj to ni še ena točka v informacijskem prostoru, ki je uspešno povzročila resonanco ali asociacijo, ki je potrebna?
  Kumulativna družbena zavest je drugo temno vesolje, v katerem so, po svoji različici, Edisonove žarnice celo zelo daleč.

  Leto 1994: Kateri bot je rekel ključna beseda "mama"?

  V sodobnem svetu je težko verjeti v preteklost, vendar je treba z znižanjem natančnosti datumov in udeležbo realnih posameznikov omeniti, da pojav ključnih besed še ni semantično jedro. Kar je iskalnik razumel konec prejšnjega stoletja, je bilo že povsem jasno: to je ducat priljubljenih iskalnikov z konkurenčnimi ocenami v boju za stranko. Ena všeč Yahoo, drugo Aport, tretji Rambler, vendar na koncu ostal Google in Yandex.
  Vse te besede, misli, preference in zanimiva dejstva. Vendar pa so se oblikovale pošasti iskalnih podjetij, ustvarile temeljne temelje, postavile objektivno znanje in trdne izkušnje pri razumevanju:
 • mehanizme iskanja;
 • ključne besede;
 • semantično jedro.
 • Hipertekst ni samo služil, temveč je postal tudi osnova internetnega programiranja, utrl pot za sosednje resne tehnologije.
  Glavna stvar: ne bistvo, kot razumemo inkaj se dogaja Pomembno je, da je smer gibanja in je pravilna. Nihanje tečaja je normalno, ni nihanj, ne bi bilo razloga za optimizacijo meril. In merila v vprašanje, in v odgovoru - najbolj pomembno.

  Leto 1989: pozabljeno preporod

  Povrnitev je poseben zgodovinski mehanizem in je vedno zanimivo dejstvo. Ljudje, zlasti znanstveniki in usposobljeni strokovnjaki, težijo k bistvu stvari in grejo v sanje. Svet vojn, gladiatorjev in strašnih bitk je zabaven v primerjavi s tistimi, ki potekajo v javnih in zasebnih umih. Tukaj je kraljestvo teme, vendar morate iti naprej in brez zmage na vsakem koraku ne morete.
  Načelo iskalnika leži v osnovi algoritma. Realne izvedbe algoritmov so bile izpolnjene. Preživeli zelo malo, toda to je tisto, kar je vsa internetna skupnost delila med seboj. Boj za ideale na področju iskanja je bil že pomemben, toda celo kratka zgodovina razvoja iskalnikov je prenehala zanimati potrošnika. Uporabnik potrebuje odgovor, ne dosežek znanstvenikov in strokovnjakov. Potrošnik želi vedeti, kako pravilno formulirati vprašanje, dobiti ustrezen odziv in se prepričati, da je iskalnik pravilno uporabil objektivna merila.
  Koga briga zanimivo dejstvo, da so bili OOP in oblaki izumljeni leta 1989-1991. Toda pred samo desetimi leti je bilo to povrnitev: zdaj brez OOP-ja in tehnologij v oblaku je to nemogoče. Ampak rollback "ni zavrtel" v pravo smer, tako da vprašanje, kaj je razumeti iskalnik, ni nobenih posebnih \ todgovorov Nič novega se ni pojavilo, ampak tukaj je odveč - tako.

  Opredelitev iskalnika in iskalnika

  Ko so se pojavili kalkulatorji, je človek mislil, da bo pozabil pravila dodajanja, množenja, delitve. Čas je minil in strah se je razpadel. Kalkulatorji so živi, ​​in stolpec prenesti najenostavnejše matematične ukrepe, oseba se ni naučila. V času, ko delujejo Google in Yandex, in okoli majhnega števila uglednih iskalnikov, je ideja: iskanje je računalniški algoritem, iskalnik (definicija besede in njegov pomen) pa je programsko-strojni kompleks s spleta. -interface, ki omogoča iskanje informacij na internetu.
  Strokovni in usposobljeni strokovnjaki razlikujejo pojme, kot so iskalnik, iskalni algoritem in poslovna skrivnost lastnika (razvijalca) podjetja.

  Izdaja iskalnika

  Razumevanje iskalnika je enostavno. Obstaja niz poizvedb, obiskovalec zapiše ključno besedo, klikne gumb "iskanje" in prejme rezultat. Toda ekstrakcija iskanja ni odgovor in ključna beseda ni vprašanje. V običajnem življenju oseba ne uporablja ključnih besed in nikoli ne prejme nobene "izročitve". Če otrok želi jesti, bo to rekel svoji mami ali očetu. Vse je odvisno od tega, kaj otrok res želi: resnično jesti ali dobiti denar za sladoled. Reakcija staršev je lahko prikrajšana za besede, vendar bo ukrepanje. Zaposleni ne bo stopil v stik z najemnikom prek ključnih besed, sicer bo izhod neumen. Vsa ta dejstva, vendar človek in računalniški sistem - to je drugo področjeodnosov. Čeprav obstaja jasna ideja, ki jo razume iskalnik - to ni vprašanje, odgovor, merila in ključne besede in rezultati motorja (iskanje donosa).

  Resnične koristi trenutnega trenutka

  Strast do SEO, hitra rast števila spletnih studijev, razvoj oglaševalske dejavnosti, uvedba idej, ton neželene pošte in izdajanja smeti - vse to je naravno in objektivno normalno. Čas je za boj proti neželeni elektronski pošti, hekerjem in negativom. To je treba storiti pozorno, vendar je dejanska korist od trenutnih razmer le še ena faza v razvoju iskanja. Ključne besede - super. Semantično jedro mesta je super. Računalnik lahko prevaja besedila v različne jezike in razstavlja naravne predloge. Jezik SQL je de facto postal "komuniciranje" z bazami podatkov. V SQL - masa narečij, in to je pravi kazalnik. Umetni jezik je postal izvedljiv! Jezik omogoča dostop do ogromnih količin sistematičnih informacij. Oracle in drugi voditelji na področju velikih podatkovnih baz so desetletja vložili informacije. Google - za zbiranje informacij in mehanizmov za indeksiranje. Družina Linux je ohranila položaj, Windows je ostal na površini in število programskih jezikov se je zožilo na zadostno raven. Umetna inteligenca je šla v svet sanj, razvijalcev in potrošniki so objektivno vstopili v svet kreativnega upravljanja informacij in njegove uporabe.

  Iskanje: pomembno in neuporabno

  Sistematizirati izročitve iskanja ni tako težko, vendar se v zadnjih desetih letih ni spremenilo. V bistvu je res. Če je iskalni niz ključna beseda, ne vprašanje, kateraAli lahko odgovorite na odgovore? Merila v vseh sodobnih iskalnikih so, obravnavajo se z ustreznim razumevanjem, zakaj pa potrošnika omejujejo? Pomemben odziv uporabnika na to, kateri del iskalnika izbere. To je njegovo mnenje o rezultatih iskalnika. Iskalniki to cenijo in upoštevajo ne le zasebno poizvedbo, ampak tudi celotno. Pretok ključnih besed in pretok izročitve - oboje, vsebujejo informacije smeti. To je tudi razlog za oblikovanje meril. Ne more se obravnavati kot iskalna naloga, uporaba ključne besede in algoritma za zbrane informacije, kot izpopolnitev zbranih informacij.

  O možnostih: od iskanja do rešitve

  Najboljša rešitev je, da ne sprejemamo nobenih odločitev. Razumeti to ali ne razvijalci iskalnikov, vendar ostaja dejstvo: kaj je iskalnik, razvijalci vedo v kontekstu odziva na ključno besedo, kot indeks pri izbiri informacij iz dostopnih in sistematičnih podatkov. Potrošnik bo izbiral med izročitvijo iskanja, za katero meni, da je primeren, in se bo odločil. Iskalnik se bo spomnil in si ga zapomnil. Ker bo oseba upravljala prejete informacije, bo to naslednja ključna beseda.
  Iskalnik se tako nauči sprejemati odločitve, oseba pa mora oblikovati vprašanja. Medtem ko je to ključna beseda, in rezultat odgovora je iskanje izdaje. Toda količina vedno gre v kakovost. Kaj so internetni iskalniki? Resničnost temelji na progresivnem gibanju naprej. Ni veliko praktičnih nalog, ki zahtevajo inteligenco iz računalniških sistemov. Vv večini primerov je dovolj, da se ustrezno odzovejo na pravilno zastavljena vprašanja.

  Sorodne publikacije