Pomagajte glasbeniku: kitarski program. Programi v računalniku, pametni telefon

Ni skrivnost, da je razvoj tehnologij sposoben veliko poenostaviti življenje sodobnega glasbenika. To velja tako za strokovnjake kot za amaterje. Hkrati je za slednje dobra programska oprema jamstvo za uspešno in hitro usposabljanje. Kakšni programi za kitaro obstajajo za računalnik in pametni telefon, za katerega so potrebni?

Programi za nastavitev kitare

Prvič, vsi glasbeniki si želijo postaviti instrument. In ni pomembno, kje bo nastopal, domov pred družino ali v resni konkurenci - orodje je treba vzpostaviti hitro in natančno. Izvajalec je pogosto zaskrbljen zaradi pomembnih predstav, zato lahko orodje nastavite s tunerjem. V tem primeru so tunerji različni. Nekateri samo predlagajo, da bi glasbenik poslušal ton, kot naj bi zvok zvonil in ga sam nastavil. Od vseh možnih možnosti je to skoraj najtežje (težje je le uglaševanje, ki temelji na lastnem glasbenem spominu, kar je dano le nekaj), vendar je najbolj uporabno. To je zaradi primerjave zvoka niza in kako naj se sliši, razvijete ušesa in je zelo pomembno za vsakega glasbenika. Če je to mogoče, je najbolje, da orodje natančno nastavite. Zvok kitarskih strun je na voljo na internetu. Vsak sprejemnik vam omogoča tudi poslušanje nizov.


Veliko tunerjev vam omogoča, da vidite, kako je uglašen niz nastavljen. Ta način je lažji, hitrejši, vendar manjje uporaben. Tovrstni sprejemnik lahko najdete na internetu, kot tudi prenesete poseben program. Primer je lahko stran tuneonline.ru in primer brezplačnega programa - PitchPerfect Guitar Tuner.
In vendar tunerji za kitaro na računalniku - programi niso najlažji. Neprimerno je, da instrument nastavite na osebni računalnik, za prepoznavanje zvoka pa potrebujete mikrofon ali linearno povezavo kitare z računalnikom. Če prenosni računalnik deluje kot računalnik ali električna kitara (ali elektroakustična kitara) je neposredno povezana z računalnikom, potem ne bi smelo biti težav. Toda brez mikrofona ali linearnega izhoda bo veliko bolj zapleteno.


Za tunerje je najboljša možnost programi za pametne telefone, ki so tudi številni. Primerni so za obe zgoraj opisani nastavitvi, kot če povezava kitare prek linijskega vhoda ni mogoča. Prav tako ima pametni telefon mikrofon, ki bo programu omogočil, da prepozna frekvenco nihanja niza. Med takšno programsko opremo je najboljša aplikacija za GuitarTuner.
Program ni popolnoma brezplačen. Brezplačna različica vključuje en način, dodatni stroški okoli 130 rubljev: to so različne različice naprave za kitare, violinsko družino in številne druge godal. Hkrati je celotna funkcionalnost aplikacije v mejah 1000 rubljev. Program zagotovo stane svoj denar in opravičuje svoj slogan - tuner št. 1 na svetu. Je resnično zmogljivo orodje, primerno tako za amaterje kot za profesionalce v svojem poslovanju.

Programi za študij akordov

Druga vrsta kitarskih programov naračunalnik, pametni telefon ima baze akordov. Seveda se lahko vsaka pesem nekako predvaja na treh akordih. Včasih pa so v skladbah še akordi in težje "la-minor, re-minor in M-major". Seveda se lahko usedete, temeljito preučite harmonijo, preučite posebnosti jazzičnega sistema zapisov akordov (Am Dm, itd.), Nekako, kjer so opombe na vratu, in začnete graditi akorde. Ta proces, kot tudi razvoj sluha, je vsekakor koristen, vendar zahteva čas in trud.
Če morate hitro razumeti, kje najti niz, lahko preprosto odprete program in izberete neznani akord. Če želite to narediti, obstajajo programi za namestitev kitare na vašem računalniku: Tabakk v5.5 Chord Hunter, sistem za pomoč kitarskim akordom, generator akordov. Vsi so intuitivni in vam prav tako omogočajo ogled vseh variant akordov. Mobilna aplikacija Guitar Tuna ima tudi akordno bazo. To je precej udobno, saj kaže, kateri prsti držijo strune.

Programi za preučevanje zavihkov

Obstaja posebna vrsta kitarskih programov, ki omogočajo ogled in urejanje tablatur. Zanimivo je, da je ta tip snemanja - tabulatura - precej star in je v srednjem veku obstajal za lutnjo. Postopoma so se profesionalni glasbeniki preusmerili na glasbeni instrument, tisti, ki ga ne poznajo, pa je veliko lažje uporabljati "zavihke". Omogoča ne le v smislu določanja, katero opombo igrati, temveč tudi na kateri nizu bo bolje igrala. Ta vrsta programov zagotovo deluje bolje na računalniku kot na pametnem telefonu. Tudi programi vam omogočajo predvajanje posnetihmelodije Najbolj znana možnost je Guitar Pro.

Programi za pretvorbo zvoka v električne kitare

Nazadnje, posebna vrsta kitarskih programov za računalnik so virtualni procesorji kitare. Ta različica je najbolj pomembna za električne kitare. Orodje se običajno poveže z ojačevalnikom - pogosto velik stolpec z vgrajenimi zvočnimi učinki. V prisotnosti močnega računalnika, visoko kakovostne zvočne kartice in dobre zvočnike povežete orodje in računalnik. Toda ko gre za snemanje zvoka, je to najboljša možnost. S takšno programsko opremo bo mogoče posneti igranje kitare na vašem računalniku. Program bo neposredno prebral niz nihanj, uporabil učinke, ki so veliko večji od običajnega "kombina" in jih posneli v avdio datoteko. Prav tako je možno neposredno predvajati zvok kitare prek računalnika, program pa predvaja zvok v stolpce z učinki, ki so mu naloženi. Primer takega programa je Guitar Rig.

Sorodne publikacije