Prilagajanje je kaj?

Prilagajanje je proces ustvarjanja, dekoriranja in izboljševanja elementov procesa igre. Najpogosteje gre za ustvarjanje osebnega protagonista ali njegovo poznejšo spremembo že v okviru projekta. To je odvisno od orodij, ki jih razvijalci nudijo igralcem. Nekateri projekti imajo velike urednike z veliko funkcijami, drugi pa ponujajo samo izbiro med več modeli.

Priljubljenost v igri

Costing je drugačen način, da igralec pokaže ustvarjalnost v kateri koli igri. Za ustvarjanje edinstvenega protagonista, za razliko od drugih in izstopa na njihovem ozadju, vsakdo, ki sanja o RPG (samskih ali spletnih) sanjah. Urednik pomaga ustvariti heroja, ki ga želi biti kot igralec. Lepo je še enkrat videti na zaslonu prefinjenega moškega ali predstavnika druge dirke. Enako velja za strelce z zanimivim orožjem, dirkami z izboljšanimi avtomobili in drugimi igralnimi žanri, v katerih je prilagoditev.

Pojasnilo izraza

Treba je vedeti, da se ta izraz nanaša na spremembo proizvoda na potrebe kupca. Pogosto jih tržniki uporabljajo za opis potrebnih sprememb v oblikovanju izdelka. Z razvojem digitalne industrije so delavci na tem področju pogosto začeli uporabljati izraz "prilagajanje".

Windows je operacijski sistem, ki je izpostavljen zunanjim izboljšavam. Ljubitelji lepih oken na zaslonu in prijetne barvne sheme so od prve različice operacijskega sistema ustvarili različne teme. Trenutnotrenutek "prilagajanja" osebnega računalnika od znotraj je šel veliko dlje. Uporabniki lahko dodajo pripomočke po meri, prenesete teme in ozadja za visoko kakovostno namizje. Vendar pa kode ni mogoče ponovno napisati za drug videz navadnih uporabnikov. "Prilagajanje" v igrah, kjer so razvijalci celo dovolili igralcem, da naredijo celotno raven v projektih s pomočjo posebnih urednikov (Age of Empire, "Cossacks" in drugi).

Znaki v RPG

Prilagajanje je proces, ki se nikoli ne konča v igrah žanra RPG. Ko se prvič prijavite, uporabnik odpre urejevalnik, kjer morate izbrati videz in velikost telesa. Večina projektov vam omogoča, da spremenite tudi najmanjše elemente osebe in ustvarite svojo idealno osebnost. Zlasti daleč v zvezi s tem so bili razvijalci igre Fallout 4. Po sprostitvi igre leta 2016, so navijači preživeli tri do štiri ure v notranjosti, tudi če sploh niso začeli kampanje. V teku igre se prilagajanje nadaljuje, saj so oklep in oblačila izbrana glede na njihove želje, obliko in lepoto. V nekaterih igrah lahko obiščete frizerja (Skyrim), da spremenite lase ali tetovažo (Fable), da okrasite telo s številkami. Stalna sprememba znakov ustvarja zanimanje za igralca in igralci ne zapustijo projekta na pol poti.

Urednik v MMORPG

V žanru spletnih iger MMORPG je prilagoditev ena od glavnih točk za vse igralce. Glavni razlog za to je stalna igra značaja in dogodivščin v skupinah. Vsak uporabnik želiizstopajo v smislu videza. Če to ni mogoče, igralca ne bo mogoče navdušiti. Še posebej daleč v zvezi s tem prišel korejski MMORPG visokega razreda. Ta kategorija vključuje igre Blade in Soul, TERA, Black Desert in druge. Urednik v njih vam omogoča urejanje tudi položaja obrvi in ​​barve oči. Seveda razvijalci v svojih projektih ne ustvarjajo podobnosti, kot so bile prej. V MMORPG se nikoli ne konča za znak. World of Warcraft, svetovno znani projekt z nastankom transmogrifikacije (spreminjanje videza drugega modela iz igre), je začel pravi lov za lepimi oblačili, ki se še vedno ne konča. Prilagajanje vseh spletnih projektov v tej smeri je drugačno, vendar vedno ustvarja dodatno zanimanje za uporabnike.

Izboljšanje avtomobilov

V igrah kategorije "dirka" ni prilagajanja znakov, saj igralec upravlja samo dirkalne avtomobile. Namesto tega razvijalci pogosto zagotavljajo velik arsenal izboljšav avtomobila med kampanjo. Prve privlačne možnosti nadgradnje so bile Need for Speed: Underground (dva dela). Tam so lahko igralci potopili v ozračje nezakonitih uličnih tekmovanj na avtomobilih, kjer brez izboljšav ni uspelo doseči zmage. Potem je bila tradicija podprta v drugih igrah serije, in v Need for Speed ​​2015 (ponovno nalaganje ravnila), je prišel na novo raven. Avtomobil lahko nadgradite z zunanje in notranje strani. V prvem primeru se spremeni barva, diski, pristanek, dodajo se nalepke, postavijo nova vrata itd. V drugemsmer motorja se poveča, doda se dušikov oksid, izboljšajo se zavore in oznake se obrnejo. Poleg tega obstaja velik izbor različnih licenciranih znamk avtomobilov, tako da vsak uporabnik izbere avto za svoj okus.

Nova prilagoditev

Možnosti prilagajanja razvijalcem se niso nikoli izčrpale. V začetku leta 2010 je bila težava pri industriji spletnih iger na srečo ustvariti plačano vsebino, ki ne bi vplivala na igralni proces. V tem času, s pomočjo resnične priloge ustvaril neravnovesje med igralci, in to ni všeč veliko uporabnikov. Prve prilagoditve kot način ustvarjanja prihodkov iz iger so uporabili razvijalci projekta League of Legend, kjer je bila uporabljena beseda "skins". Zdaj je ta izraz tesno povezan s prilagajanjem in pomeni plačano spremembo videza nekaterih elementov. Ko se je ta strategija pridobivanja denarja pokazala na najboljši način, so se druge igre začele uporabljati in uporabljati.

Strelci s prilagajanjem

"Strelske" igre s prilagajanjem so zdaj izjemno priljubljene, toda med celotnim številom je samo en projekt, ki je znan vsem igralcem. Counter Strike prekorači druge zabave v tej kategoriji. V njej se prilagajanje nanaša samo na orožje, ker igralec vidi samo njega (igre prve osebe). Gamer s pomočjo pravega denarja vlaga, kupuje kože na topove, ki so po kakovosti razdeljeni. Po nakupu so nastavitve nastavljenedostopen videz in bo že v bitkah viden. Pri spletnih igrah se v obeh skupinah poveča spoštovanje do odrinjenih igralcev in pravilna raven spretnosti. Poleg splošne spremembe je tudi delna. Predstavljen je v obliki nalepk z napisom ali logotipi strokovnih ekip.

JEZIK PRILAGODITVE

Ko je Liga legendov vstopila v svet s sposobnostjo nakupa znakov, so druge igre jezikovnega žanra prepisale to strategijo, da bi dobili denar od uporabnikov. Zdaj vsi projekti ponujajo za določen znesek za nakup spremenjenega videza prvaka ali junaka. Nekatere igre, prilagojene jezikom, vam omogočajo, da spremenite samo del oblačila (DOTA 2), medtem ko drugi omogočajo, da popolnoma spremenite videz (SMITE, Heroes of Storm). Glede na to, da se ta žanr šteje za najbolj priljubljenega in vsak igralec si prizadeva najti svoje najljubše likove, je bila taktika s prilagoditvijo obsojena na uspeh. Že vrsto let se kaže samo na dobri strani, vsak drugi spletni projekt pa se premika v to smer. Cena slik ni visoka, vendar so zaradi velikega števila nakupov zadovoljni tako razvijalci kot igralci. Vsi so zaželeni (igralci in ustvarjalci) in še naprej igrajo ali delajo na projektu.

Sorodne publikacije