Kaj je "Stockbase"? Načini zaobitja blokade in analogi

Tisti, ki so prvič naleteli na "Skotobazo", bodo neprijetno presenečeni ali celo ogorčeni - to se imenuje umazano ime, spletno mesto, ki shranjuje milijone zasebnih uporabniških fotografij VKontakte. Kaj skriva ta vir in ali je mogoče dobiti sprejem v svojo bazo - še naprej.

Kaj je "Stockbase"

Vir "Scoobase", ki je na svojih strežnikih zbral približno 107 milijonov kompromitiranih uporabniških fotografij, še zdaleč ni inovativen. Pred več kot 15 leti v "Live Journalu" so začeli objavljati "za zabavo" odkrito neuspešne fotografije, ki so jih objavili uporabniki. "Skotobaza" je bila usmerjena (ja, je bilo v preteklosti - danes stran ni mogoče najti v iskalnik, saj je zaprt z Rospotrebnadzor) na vsebino socialne mreže "Vkontakte".


Takoj je treba opozoriti: če v album vstavite sliko z zaklepom "Samo vidno meni", se ta slika v "Skotobazi" ne more prikazati. Če pa pošljete podobo sogovornika v zaprto skupnost, foto album, ki je viden samo prijateljem ali omejeni skupini ljudi, potem je možno, da je že imel ta dvomljiv vir.
Mnogi, ki so se naučili, kaj je "Stockbase", so se zatekli k temu viru, da bi odkrili nekaj osebnega o svojih prijateljih, sovražnikih, slabovidih, preverili svojo polovico. Moram reči, da se je spletna stran izkazala za koristno od brezskrbnih uporabnikov, ki pošiljajo preveč osebnih fotografij, ki jim ni potrebno in kjer ni potrebno. Za nagrado v višini 490 rubljev je bilo mogoče ne le za vednoodstranite fotografije iz arhiva "Stockbase", vendar ne boste dobili nobenega jamstva, da ne boste več zaspali na tem viru.


"Stockbase": analogi

Kot je bilo že omenjeno, je bila lokacija zaradi očitnih razlogov zaprta. "Skotobaza" poskušal obnoviti, se gibljejo na drugih področjih, vendar zaman - so bili tudi blokiran dostop. Tudi ogledala niso v viru.
Stran je bila do neke mere podobna "Burned" viru, vendar tudi ni več uporabna. Ista usoda je naletela na manjšo kopijo Poiskvka. Seveda, če iščete "sošolce", "Vkontakte", "Instagram", "Facebook", lahko najdete zaprte skupine in skupnosti, kjer uporabniki objavljajo osebne in neuspešne fotografije svojih naključnih sogovornikov in znancev (iste, nekoč priljubljene skupine "Curles" in "Sever" v vsakem mestu). Seveda se zaloga lestvice "Stockbases" ne bo pojavila takoj - potrebuje veliko časa vsaj za kopičenje takšnega arhiva.

Izogibanje blokiranju "Stockbases"

Ko je bil dostop do vira blokiran, se je v omrežju pojavilo veliko življenjskih slogov "Skotobaza": mimo zaklepanja. to je lokacija samega sebe in njegovega pripomočka, saj ima Rospotrebnadzor pravico blokirati dostop samo do Rusov, kar lahko storite na dva preprosta načina:
 • Prek brskalnika Opera različica ni starejša od septembra 2016. Ta razvoj je dober, ker ima vgrajen VPN - Zasebno virtualno omrežje, ki vam omogoča, da ne objavite sporočila lastnikov PC, skuša priti do mesta "Skotobaza." obvozniconaredite to: pojdite na "Nastavitve" (to lahko naredite s kombinacijo tipk CTRL + F12), poiščite "Varnost", v njem pa je razdelek "VPN", aktivirajte način in poskusite poiskati škandalozne vire.
 • Anonimizatorji: Kliknite, če je potrebno, "Skrij me" in vnesite: skotobaza.org Viri naj bi vas preusmerili na naslov.In je slabost, in to je naslednje: ni tako enostavno najti na internetu brezplačno anonimizatorja, da bi dobili v arhiv strani "Skotobaza"
 • Če se mimo zaklepa, na ta način hitro izvedemo s temi postopki.

  Kako uporabljati "Skotobaza"

  Ob spoznanju "Skotobaza", bodo mnogi želeli preveriti, ali sami ali njihovi sorodniki in znanci na ta vir ni prižgal .Lahko je narediti: v okno na glavni strani napišite zahtevano uporabniško ime "Vkontakte". Če je prisoten v tej dvomljivi podatkovni zbirki, vas sistem preusmeri v njegov fotografski arhiv.
  Če verjamete besedam nekaterih uporabnikov, potem v letu 2017 ne bi bilo mogoče iti na "Skotobazo", saj so njeni ustvarjalci odstranili vir, ki jim očitno ne prinaša več preteklih dobičkov.

  Kako drugače najdete fotografijo uporabnika

  Ko ste izvedeli, kaj je "Stock Base", boste zagotovo želeli uporabiti manj vprašljive storitve, da bi našli osebo in njegovo fotografijo:
 • Sistem Yandex.Lyud: vnesite ime in ime iskalnika Jaz sem
 • Storitev Find Face: ljudje iščejo fotografije - sistem prepozna slike na sliki in ponuja profile podobnih ljudi v družabnih omrežjih.
 • Poiščite sliko v Googlu (desni klik nafotografija - "Iskanje slik v Googlu"): sistem bo iskal podobno sliko ne samo v družabnih omrežjih, ampak tudi v celotnem omrežju. Če fotografija ni na spletu, povlecite ikono v okno brskalnika in začnite iskanje.
 • Podobno lahko uporabite "Iskanje po sliki" "Yandex": Kliknite na ikono fotoaparata poleg glavne linije.
 • Inteligentni iskalnik "Nigma.Ru" z uporabo rezultatov "Gogh" in "Yandex".
 • Kaj je "Skotobaza" v besedi - škandalozno sredstvo, je zbrala veliko zbirko zasebnih fotografij uporabnikov "VC". Če želite najti nekoga ali fotografijo na spletu, je veliko bolj smiselno uporabiti ta dovoljen iskalnik.

  Sorodne publikacije