Shazam: Kaj je ta program?

V sodobnem svetu je veliko čudežev. V zadnjih letih so se ljudje tako navadili na nenavadne stvari, ki so jim prenehale posvečati pozornost. Kar se v zadnjem času lahko imenuje le kot magija, fantazija in utelešenje magije, se danes dojema kot značilen atribut vsakdanjega življenja. Ena od teh čarobnih čudes je aplikacija Shazam. Kaj je to? O tem bomo razpravljali.

Namen programa

Še pred nekaj leti je vsem videoposnetkom na spletu skoraj sto odstotkov bilo všeč komentarje, ki so jih prosili, naj navedejo, da je glasba vstavljena v videoposnetek. Da, da, in tako. Toda v današnjem času, s prisotnostjo pametnega telefona, ki vsebuje programsko opremo Shazam, je veliko hitreje in lažje najti želeno kompozicijo.


Na primer, oseba sedi v kavarni: melodija se je nenadoma oglasila, ki jo je skušal najti dolgo časa, vendar imena ni mogoče zapomniti. Ali pa je slišal glasbo v svojem najljubšem filmu, ki ga želim poslušati, vendar ne uspe. Shazam je odličen za vsako takšno situacijo. Kaj je ta program?

Glavni zaslon programa

Ko prvič odpirate program, uporabnik na sredini glavnega zaslona vidi veliko tipko, namenjeno za začetek prepoznavanja glasbe. Če želite izvedeti melodijo, morate klikniti na ta gumb. Če je stanje precej tiho, potem ni posebnih težav z opredelitvijo glasbe, praviloma ne nastane. To je posledica dejstva, da je pesem že v bazi podatkovProgram Shazam. Kaj to pomeni? Na svetu je nešteto melodij. Nemogoče je takoj dodati vse v bazo podatkov. Ta proces je postopen.


Če je prostor zelo glasen ali se glasba igra v prometu, kjer je vedno veliko tujih zvokov, prepoznavanje melodije ni vedno uspešno. V zgornjem desnem kotu je stikalo za samodejno prepoznavanje naslova skladbe. Ko je aplikacija vklopljena, bo glasba še naprej prepoznavala štiri ure. To se bo zgodilo tudi, ko bo uporabnik programa odšel.

Nastavitve

V levem vogalu je ikona zobnika. To je nastavitev programa. Ta meni vam omogoča, da se prijavite v uporabniški račun na Facebooku, delite z oznakami prijateljev, onemogočite ali omogočite sporočila, preberete pravne informacije o pogojih uporabe programa in zasebnosti. Prav tako lahko uporabnik preko menija z nastavitvami dobi pomoč, ki jo potrebuješ, tako da piše na Shazamovo podporo. Kaj lahko to da? Strokovnjaki bodo pomagali rešiti vse tehnične težave in odgovoriti na vprašanja, povezana z delovanjem programa. Kupite lahko tudi različico programa Encore.

Spodaj na zaslonu

Spodaj je pet ikon menijev: Novice, Oznake, Odpiranje, Impulz in Začni Prepoznavanje. Meni z novicami je potreben, da lahko uporabnik ve o videzu novih posnetkov, posodobitvah. Tukaj si lahko ogledate izvajalce in televizijske oddaje, si ogledate sporočila prijateljev.
V "Oznake" so seznami priznanihglasbo Na voljo sta dva seznama: "Moje oznake" in "Samodejno". V prvem so le tiste melodije, ki jih je uporabnik našel sam. Drugi našteti stezi, prepoznani v samodejnem načinu delovanja. Če obstaja želja, da kupite več pesmi naenkrat, obstaja gumb z ustreznim imenom - "Za nakup". S klikom na vsako od oznak lahko uporabnik prebere biografijo umetnika, si ogleda njegovo diskografijo, posnetke, seznam umetnikov, ki so podobni trenutni, pregled albuma, informacije o prihajajočih koncertih ter naslov diska, žanr kompozicije in snemalni studio. Vsako oznako lahko delite na socialnih omrežjih s pomočjo programa messenger in po e-pošti. Če je melodija prepoznana, lahko poslušate odlomke in jih kupite v eni od digitalnih trgovin. Zavihek Odpri vam omogoča ogled zemljevida, kje in katera melodija je bila prepoznana v zadnjem času. V ta namen program uporablja funkcijo geolokacije. No, zavihek z imenom "Pulse" prikazuje vrhunsko glasbo v realnem času.

Kako dobiti vlogo?

Prenesite program za platformo Android lahko vsakdo, saj je popolnoma brezplačno. Za "jabolčne" naprave obstajajo tri različice. Brezplačen oglas vsebuje. Encore različica je polna. Nima oglaševanja, vendar je plačano. Tretja različica - Rdeča. Ustvarjen je za prenos dela sredstev v dobrodelne namene. Shazam za Windows Phone je na voljo tudi za prenos v trgovini. Čeprav so uporabniki tega OS manjši, pa so razvijalci poskrbeli za njih. Poleg tega moram to rečiZa vaš računalnik ni različice Shazam. Edina možnost je, da namestite Android Emulator za PC. Danes so takšni programi precej funkcionalni in podpirajo večino mobilnih aplikacij, saj ponavljajo arhitekturo pametnih telefonov in tablic.

Sorodne publikacije