Izvajalec protizdelnih storitev: Kaj in kako ga onemogočiti, ko preobremenite sistemska sredstva?

Mnogi uporabniki računalniških sistemov, ki temeljijo na sistemu Windows, se soočajo z neprijetnim stanjem, ko pride do zaviranja zaradi pretirane porabe nekaterih procesnih procesov. In ena od teh komponent je Izvedljiva protimikularna storitev. Kaj je to, zdaj in poglejmo. Hkrati pa razmislite o dveh preprostih načinih za deaktiviranje samega procesa.

Izvedljiva protimikularna storitev: Kaj je to?

Microsoft nenehno trdi, da skrbi predvsem za varnost svojih sistemov. Hkrati lahko najdejo toliko denarja, da mnogim ni jasno, zakaj so potrebni. Poleg tega mnogi od njih lahko naložijo sredstva do te mere, da je preprosto nemogoče delati.


V našem primeru razmislite o izvedljivi datoteki Antimalware Service Executable. Kaj je to? Najpogostejša vgrajena protivirusna storitev. Njegovo neprekinjeno delovanje lahko povzroči ne le zaviranje sistema, ampak tudi konflikte z drugo protivirusno programsko opremo.

Izvedljiva protimikularna storitev: Kako onemogočiti?

To storitev lahko onemogočite vsaj na dva načina. V splošnem primeru je treba pred izvedbo naslednjih korakov v glavnem opravilu opraviti glavni postopek.
Izvršljiva datoteka MSMPENG.EXE ustreza tej storitvi. Potrebno ga je najti v drevesu aktivnih procesov in prisiliti zaustavitev. Zdaj pa poglejmo deaktivacijo komponentIzvedljiva protimikularna storitev (Win 1087). Prva rešitev je, da odprete skrbniški odsek na nadzorni plošči in v njem zaženete storitev Task Scheduler.


V svojih komponentah pojdite na vrstico Defender (Windows Defender), nato se bodo desno prikazale štiri datoteke, ki so odgovorne za storitev. Na vsaki datoteki morate klikniti in uporabiti dodaten meni, kjer v zavihku storitve izrazi popolnoma izbrišejo kljukice iz vseh točk in nato shranijo spremembe.
V drugem primeru lahko v storitvi planerja greste neposredno v razdelek Antimalware in nato v središču okna izberete komponento Scheduled Scan. Ko dvokliknete okno z nastavitvami, kjer želite uporabiti zavihek "flip-flops", v katerem je izbran razpoložljiv flip-flop, se pokliče konfiguracija z dvojnim klikom in nastavi želeni čas postopka ali pa je popolnoma prekinjena.

Namesto naknadne misli

To je pravzaprav vse, kar se nanaša na storitev, ki jo je mogoče izvesti v okviru storitve protivirusnih storitev. Kaj je to, želim upati, je že jasno. Vprašanje, ali naj se ukvarja z njegovo prekinitvijo, je sporno. Na splošno se to ne priporoča. Če pa se resnično poveča obremenitev virov, pod pogojem, da obstaja zmogljiv kompleks z vgrajenim modulom Antimalware, je to mogoče storiti. Deaktiviranje same komponente ni omejeno na nobeno metodo - bolje je uporabiti obe za zvestobo, čeprav sta večinoma povratne povezave. Ampak, pravijo, je bolje, da ne tvegamo. Še vedno je treba dodatida smo tukaj upoštevali samo dva načina deaktivacije komponente. To lahko storite na več načinov, na primer z urejanjem registrskih ključev sistema. Toda za običajnega uporabnika se to morda zdi precej zapleteno in možne so kritične spremembe, da bo potem celoten sistem zavrnil delo.

Sorodne publikacije