Ffdshow: Kaj je ta program?

Ffdshow: Kaj je ta program? Kako deluje? Za kaj potrebujemo? Nekateri uporabniki to ime vidijo v svojem računalniku in ne vedo, kaj je pred njimi.

Opis

Torej Ffdshow - Kaj je to? To je niz kodekov za obdelavo, ki so potrebni za video in avdio datoteke. Zmožen je delati s katerim koli predvajalnikom, izdelanim za operacijski sistem Windows. Ta program je medijski dekoder, ki dekodira video tok pri visoki hitrosti, pri tem pa ohranja visoko natančnost. Lahko ga prilagodite za posamezne naloge. Kodeki so samodejno prilagojeni različnim operacijskim sistemom. Sistem uglaševanja je zelo prilagodljiv. Omogoča izogibanje konfliktom med kodeki, ki niso medsebojno nezdružljivi.


Predvajanje videoposnetkov visoke ločljivosti brez zamud je še ena od značilnosti medijskega dekoderja. Še več, tudi šibki računalniki se soočajo s to nalogo. Zato je priporočljivo namestiti Ffdshow za udobno delo z videom in zvokom. Kaj je ta program? Kakšne so njene možnosti?

Seznam glavnih prednosti

 • Kodeki so samodejno konfigurirani za določen operacijski sistem.
 • Podpora za podnapise.
 • Podpora aktivnim bližnjicam.
 • Postopek predvajanja se lahko prilagodi tako, da se procesor ne naloži veliko in da je kakovost slike visoka.
 • Ustvarite lahko posnetke zaslona.
 • Obstaja možnost za urejanje.
 • Izbira kodeka.
 • Vgrajeni avdio filtri.
 • Sposobnost priklopa dodatnih vtičnikov.
 • Vgrajeni mešalnik,EQ in dekodirnik.
 • Ffdshow avdio dekoder je vključen v komplet in je nameščen brez posebnih težav, saj je celoten proces spremljan z pozivom.


  Osnovni parametri programa

  Ko je namestitev končana, morate iti v konfiguracijo za dekodiranje videa. V razdelku »Kodeki« so prikazani vsi podprti video formati. Vsak prikazuje knjižnico, ki vam bo pomagala pri dekodiranju. Na splošno nastavitev Ffdshow ni zapletena. Na seznamu Raw Video morate izbrati podporo za vse razpoložljive kodeke. Skupina "Info" vsebuje vse potrebne podatke o video datoteki, CPU pa pomaga pri določanju prioritet. Prav tako lahko dovolite ali onemogočite hkratni zagon več filtrov Ffdshow. Možnost OSD pomaga videti filtrirane informacije o storitvah. Vključena je, da zagotovi delovanje kodekov in obdelavo datoteke, ki se predvaja v predvajalniku. Po preverjanju ga lahko počistite. Element Quick Tray Settings (Nastavitve hitrih pladenj) prikazuje nastavitve programa iz pladnja. Drugi elementi se nanašajo na obdelavo video posnetkov. Če je kljukica nastavljena, je filter trenutno vklopljen in se uporablja. Vse filtre lahko spremenite na mestih, kar seveda vpliva na končni rezultat.

  Nastavitve filtra

  Ffdshow - Kaj je ta program? Kot je že postalo jasno, je to niz kodekov za delo z avdio in video. Da bi spoznali vse funkcije programa, morate razumeti nastavitve filtra. Vsaka stran na vrhu ima spustni seznam, ki jeza hitro preklapljanje morate uporabiti parametre, ki vplivajo na filtre.
 • Filter, imenovan "Trim and Zoom", poveča sliko in jo razreže okoli robov. Celoten okvir se v tem primeru ne poveča. Filter deluje samo na sliki znotraj okvira. Vse, kar se ne prilega, je obrezano.
 • Filter, imenovan Logoaway, pomaga odpraviti logotipe na sliki. To so lahko simboli televizijskih kanalov ali oglasnih ikon. Ta filter določa parametre pravokotnega območja, ki je enako velikosti logotipa. To območje bo zabrisalo ali barvilo nezaželen znak.
 • V programu je in filter odstrani logotipe, ki so vstavljeni nad video sliko.
 • Filter naknadne obdelave gladi barvne prehode in ostre robove ter odstrani artefakte, ki jih povzroča preveč stiskanja.
 • "Prednastavitve" so samodejne nastavitve, ki jih vodijo uporabniške zmogljivosti računalnika. Ko vklopite samodejni nadzor kakovosti, bo proces obdelave potreboval točko, ki bo obremenila procesor v trenutnem času. Če se močno naloži, se bo kakovost obdelave zmanjšala.
 • V načinu "Privzeto" se prikažejo dodatni parametri, ki so odgovorni za mazanje robov navpično in vodoravno, odstranjevanje mejnih artefaktov, obdelavo svetlosti slike in barve ter intenzivnost obdelave.
 • Druge nastavitve


  Pri možnostih za nastavitev slike prvi drsnik prilagodi kontrast, drugi pa prilagodi svetlost. Tukaj lahko prilagoditekorekcija gama z uporabo treh kazalcev, odgovornih za barvne kanale. "Noise" omogoča dodajanje hrupa sliki. Nasprotno se je mogoče znebiti. Obstajajo nastavitve, ki vam omogočajo, da videoposnetku naložite učinek motenj, prask in sliko dodate mehkobo. Z možnostjo Bitmap Overlay lahko prekrivate sliko in prilagodite prekrivni način in stopnjo preglednosti. Možnost Zgrabi vam omogoča brisanje posameznih okvirjev.

  Rezultati

  Ffdshow - Kaj je ta program? To je zelo uporaben nabor filtrov in kodekov, ki deluje z množico dekodirnih paketov in uporablja potencial vseh priljubljenih avdio in video formatov. Program lahko uporabite v katerem koli urejevalniku videoposnetkov in Ffdshow zvočni dekoder v urejevalniku zvočnih datotek. Izhod bo dobil popolnoma drugačen izdelek, za razliko od izvirne predstavnostne datoteke. Vse to je potrebno tako za strokovnjake, ki sodelujejo pri obdelavi, kot za ljubitelje eksperimentov z multimedijskimi projekti.

  Sorodne publikacije