Kaj je vrata HTTPS in kako ga odpreti

Vsak osebni računalnik ima določeno ime, s katerim ga je mogoče identificirati, njegovo lokacijo in druge informacije o njem. Ime te identifikacijske številke je naslov IP. Prek njega lahko računalnik povežete s strežnikom. Vrata so skrbnik, ki lahko dovoli povezavo ali jo zavrne, če določen naslov ni predhodno zanesljiv.

Kaj je pristanišče?

Vrata se uporabljajo za povezovanje različnih programov. Vsak program uporablja lastna vrata, ker dva programa ne moreta uporabljati istega. Na koncu bo taka povezava povzročila napake v povezavi. Številka vrat je dodeljena 16 bitov, kar pomeni, da je največje število vrat v tem primeru 65536.


Obstajata samo dve različici vrat: UPD in TCP. Razlikujejo se le v dejstvu, da je obremenitev UDP na strežniku, kjer se ta tehnologija uporablja, večkrat manjša. Ker ta metoda ne preverja dostave paketov prejemniku, jih preprosto pošlje. Torej potrebujete manj računalniške moči strežnika, za razliko od TCP-ja, kjer je vse pod strogim nadzorom. Vrata HTTPS pripada TCP. Zato je tako zanesljiv in priljubljen.

Kako odpreti vrata HTTPS na vašem računalniku

Kljub temu, da so vrata odprta, obstajajo primeri, ko so programi blokirani. Primer takega programa je lahko protivirusni program, ki je nameščen v računalniku. Če imate Winds 7 "ali novejšo različico, to jeŽe vgrajen protivirusni program Windows Defender. To je zelo učinkovito sredstvo proti množici črvov, trojancem in podobno, vendar obstaja en minus. Med svojim delovanjem lahko odklopite nekatera, če ne vsa vrata. Vse to naredite zaradi lastne varnosti. Če morate povezati nek program, ki uporablja vrata HTTPS, ga boste morali izklopiti. To storite takole:


 • Pojdite na "Nadzorna plošča".
 • Vnesite prvo točko "Sistem in varnost".
 • Kliknite na vnos "Požarni zid Windows".
 • Če imate omogočen vgrajeni protivirusni program, bodo na voljo 2 ščita zelene barve. Nato je več elementov, vključno z "Spreminjanje nastavitev sporočil", pojdite tja.
 • Izklopite oba elementa, po tem, ko bo antivirus deaktiviran, in odprla se bodo številna vrata.
 • Preverite ustrezno možnost na spletnem mestu, ki lahko preveri pristanišča. Toda HTTPS - katero pristanišče? Po standardih ima 443 pristanišče. Na internetu je veliko takih virov, je vredno samo napisati "stran za preverjanje pristanišča". Če se viri ne odprejo, obstaja verjetnost, da vaš usmerjevalnik ali ISP sam prepreči to pot. To se zgodi redko, ti ponudniki se imenujejo "sivi". Da bi se temu izognili, vam priporočamo uporabo povezave VPN.

  Kako odpreti vrata z uporabo VPN

  Ta metoda ima največjo učinkovitost, saj so strežniki, prek katerih je vzpostavljena internetna povezava, zasnovana s to idejo, tako da lahko vsakdo brez napora odpre pravo pristanišče. Nastaviti morate VPNnaslednje operacije:
 • V iskalnik napišite "prenos VPN". Našli boste določeno število spletnih mest, ki lahko zagotavljajo VPN na plačani ali brezplačni osnovi.
 • Registrirajte in prenesite program z izbranega mesta.
 • Izberite strežnik, ki vam je najbližji, nato pa pojdite na nadzorno ploščo VPN v samem programu ali na uradni strani.
 • Poiščite element, ki zagotavlja funkcijo odpiranja vrat, vnesite zanimiva pristanišča, na primer HTTPS protokole, potem pa se bo odprl.
 • Čeprav bo internetna povezava po tem postala nekoliko počasnejša, bodo vrata odprta, prav tako pa tudi možnost dostopa do spletnih mest, ki so v vaši državi prepovedana.

  Zaključek

  Odpiranje vrat HTTPS je dokaj preprosta naloga, razen če seveda poznate načelo vklopa in izklopa. Upamo, da vam je ta članek pomagal rešiti težavo. Vendar je treba spomniti, da lahko z zlonamernimi ljudmi prek računalnika prevzamejo zlonamerne osebe, zato ne smete odpreti vseh vrst naslovov, ampak samo tiste, ki bodo zagotovo uporabljeni.

  Sorodne publikacije