Brisanje datotek s funkcijo razdružitve PHP

Primerno je uporabljati začasne datoteke za shranjevanje podatkov v procesu obdelave v spletnem viru. Po končanem delu, potreba po shranjevanju takšnih datotek izgine. Stran lahko obiskovalcu zagotovi možnost prenosa datotek. Podatke lahko prenesete po pomoti ali po prenosu poslanih in odstranjenih iz gostovanja. V teh in mnogih drugih primerih ponuja PHP funkcijo unlink () za odstranjevanje informacij iz datotečnega sistema, ki ga je gostitelj zagotovil, v spletni vir.

Pogoji gostovanja in imena datotek

Ustvarjanje datoteke na gostitelju lahko izvrši kodo PHP zaradi potrebe po trajnem ali začasnem shranjevanju podatkov. Datoteke lahko prenesete prek strani spletnega mesta. V obeh primerih je pomembno ime datoteke in pot do nje.


Običajno se podatki shranijo v posebej izbrane mape in jih ni mogoče namestiti na mesto kode mesta. Pred brisanjem datoteke morate preveriti, ali bo izbrisana. Gostitelji so praviloma strežniki Apache ali Windows. Za varno in stabilno delo spletnega vira je smiselno ne le nadzirati, ampak tudi oblikovati ime vsake datoteke. Zaupanje obiskovalcu za prenos datotek s poljubnimi imeni ni dovoljeno.
Če želite shraniti izvirno ime, lahko ustvarite posebno ujemajočo se tabelo z imeni. Vsaka naložena datoteka dobi novo ime, vendar se shrani natančno originalno ime. Ob ustvarjanju datoteke spletno mesto »izbere« ime datoteke. V teh pogojih je uporaba funkcije PHP unlink () varna in varna.

Brisanje datoteke

Datotečni sistem, ki je na voljo za spletno lastnost, se začne pri $ _SERVER ['DOCUMENT_ROOT']. Vsaka mapa, ki se začne od korena mesta, ima svoje pravice dostopa. Ni dovoljeno namestiti blokiranja in zaščite, ki škodujejo mestu.


Če je katera od operacij prepovedana - se preprosto ne bo izvedla. Spletna stran je delovala in bo še naprej delovala. Pred funkcijo PHP unlink () ni potrebno preveriti dejanske prisotnosti datoteke. Če je nekaj narobe, se generira raven napake E_WARNING. Če prikažete funkcijski klic "@", tej napaki ne morete dodeliti vrednosti. Če želite napisati profesionalno kodo, morate pred brisanjem preveriti pot, ime datoteke in njeno dejansko razpoložljivost.
Situacije, ko funkcija razdružitve PHP ne deluje, je težko najti. Pomembno je, da se upošteva zelo natančen odnos katerega koli ponudnika gostovanja do črk cirilice. Da bi se izognili težavam kot imenom datotek, in proces brisanja datotek je treba nadzorovati.

Sorodne publikacije