Igra krmiljenja: vse, kar morate vedeti pri izbiri pripomočka

Igralno kolo je splošno priznano kot najboljši pripomoček za zabavo žanra digitalnih dirk. To je tisti, ki daje uporabniku možnost, da se počuti na stolu tega dirkalnega avtomobila in se potopi v atmosfero tekmovalnosti, ki prevladuje na progi. V članku bomo obravnavali različice mehanizma, povezave in vgrajene tehnologije.

Splošni opis in priključek

Volanski obroč za igro je idealna varianta za tekmovalne projekte, tako konvencionalni arkadni kot hardcore simulator, ki simulira realne cestne razmere. Dovolj je, da uporabnik kupi model s pedali in se poveže z računalnikom, da začne zabavo. Pri izbiri modela je priporočljivo posebno pozornost posvetiti površini, na kateri je pritrjen volan. Bodite pozorni na dvojno pritrditev, vijake in zanesljivost vpenjanja. Oblikovanje lahko prinese v najbolj neustreznem času, saj je med igro uporabnik zelo rad, in nepreviden gibanja pojavljajo pogosto.


Različice tehnologije

Volan igre se zdi preprost in očiten pripomoček, toda preden so se razvijalci razvijali dolgo časa. Prvi modeli so bili standardni in so dovoljevali samo prestrezanje nadzora nad avtomobilom na tem mehanizmu. V 21. stoletju so taki vzorci skoraj nehali izhajati. Večina sort je opremljena z dvema dobro znanima tehnologijama - Force Feedback ali Rumble Feedback. Prva od njih je prisotnost vgrajenega servoja, ki zagotavljaedinstvenost vsakega potovanja. Zagotovljena je simulacija vleke z maksimalno ravnjo. Takšna zabava nikoli ne bo dolgčas, saj bo poskusiti vlogo tekmovalca privlačen za veliko ljudi. Druga zagotavlja manj potopitve med vožnjo. Vključuje lokacijo majhnih motorjev z vibracijami vzdolž obrisa volana. V določenem trenutku stresajo napravo, kot da vas opomnijo na vožnjo avtomobila. To se zgodi, ko drsenje, ramming ali odide na cesti.


Pomembni parametri

Ni vsak igralec ve, da je lahko igralno kolo PC opremljeno z različnimi parametri. Zunanja obloga je ena izmed njih, to je treba vedno zapomniti, saj prodajalci radi ohranijo tiho. Najslabši material je plastika, iz katere se vedno vzamejo roke, kar pripomore k slabemu oprijemu. Obenem je koža najbolj prijetna na dotik, občutek udobja, tudi pri daljši uporabi, ne bo izginil. Pomembno je tudi, da v roke vzamete volan in skrbno ocenite enostavnost pritiska na tipko. Z njimi bi morali biti lahko dostopni s prsti, roke pa bi morale prilepiti na platišče, kot če bi bile narejene posebej pod dlanmi. Kot vrtenja v igralnem kolesu na računalniku je optimalen pri 180 stopinjah. Do nedavnega se je štelo, da je dovolj 150, vendar so proizvajalci novih modelov dosegli novo raven. Treba je omeniti, da obstajajo modeli z visoko stopnjo obračanja, vendar ta vrednost otežuje igro. Ko je opremljen s pedali, je treba paziti na elastičnost in velikostneposredno vpliva na udobje.

Povezava

Da ne bi imeli težav pri priključitvi volana, se morate pripraviti vnaprej. Povezava poteka prek standardnega USB vhoda, ki je na voljo na katerem koli računalniku. Vsak proizvajalec redno izdaja voznike svojim izdelkom. To velja za pripomočke in operacijske sisteme, ki podpirajo tehnologijo. Poleg tega sedaj inženirji poskušajo narediti potrebne nastavitve takoj v volan, tako da jih je mogoče videti takoj po prvi priključitvi. Morali jih boste ročno posodobiti na sistemih, ki so starejši od XP, kar nekateri igralci še vedno radi in se ne želijo spreminjati. V vsaki tekmovalni igri se predvideva podporno kolo. Prav tako ne bi smelo biti težav pri nastavljanju volana. V nastavitvah samega projekta mora biti mehanizem prepoznan in vsi gumbi se lahko dodelijo. Celoten proces ne bo trajal več kot pet minut, potem pa lahko varno odidete na svojo prvo skladbo.

Cenovne kategorije

Zdi se, da je izbira kakovostnega igralnega kolesa po dostopni ceni skoraj nerealistična, vendar ni. Tudi z gumijasto ali usnjeno prevleko, priročnim pripomočkom z vgrajeno modno tehnologijo, Force Feedback ne bo vzel veliko denarja. Zaradi zmanjšanja konkurence na trgu v zadnjih petih letih, se je cena nekoliko povečala, vendar je mogoče zlahka kupiti kakovosten izdelek od treh do pet tisoč rubljev. Samo če ne gre za izključne izdaje. Ko se je mehanizem pojavil na trgu, so ga izdala različna podjetja, vendar se je izkazalo, da je zanimivoljubitelji žanra dirke. Kmalu so ostale le evropske organizacije, ki ohranjajo svoj ugled. Kermo se priporoča za nakup vsakomur, ki želi občutiti dirkalne simulatorje na povsem drugačen način. Glavna stvar - to je pravica, da pristop k izbiri naprave, saj bi morala služiti tudi več kot eno leto.

Sorodne publikacije