Tip TLC in MLC pomnilnika: Kaj je boljše za prenosni računalnik ali osebni računalnik

Izbira SSD je sedaj ključna točka pri sestavljanju igralnih računalnikov. Če je prej o polprevodniškem pogonu želel, vendar se je bilo strah govoriti o njegovih stroških, zdaj nekateri ljudje pogumno prenašajo celoten sistem na to vrsto diska. Torej, če se odločite za izboljšanje sistema, morate ugotoviti, kaj je bolje: TLC ali MLC? Ali obstaja kakšna druga možnost?

Prednosti

Najprej poskusimo ugotoviti, zakaj so vse mase začele preklapljati s trdega diska na polprevodniški pogon ali uporabiti oba pogona skupaj.
Torej, kar zadeva RAILWAY, so SSD-ji dodeljeni s popolno tišino in visoko mehansko odpornostjo. Vse to je posledica dejstva, da so prikrajšani za gibljive elemente. Poleg tega je solid-state pogon dodeljen stabilen čas branja datotek. Poleg tega ni pomembno, kje so skriti v sistemu. Disk jih hitro naloži brez zaviranja.


Hitrost branja in pisanja je bila višja. V nekaterih primerih je bližje pasovni širini znanih vmesnikov SATA. Včasih SSD-ji uporabljajo hitrejše reže, kot so PCI Express, NGFF, itd. Naslednja prednost je število dejanj pri vnosu in izhodu na sekundo. To se doseže s sočasnim zagonom več procesov in nizko latenco. Zdaj vam ni treba čakati na vožnjo, da bi omogočili dostop do podatkov. Ne moremo le omeniti nizke porabe energije in majhno občutljivost na zunanja elektromagnetna polja. No, končno, velikost SSD. Zaradi dejstva, daPred nami je 25-palčni disk ali popolnoma oblikovan M. 2 lahko celo postavi netbook.


Oblikovanje

Preden se odločite, katera vrsta SSD je najboljša: TLC ali MLC, morate vsaj približno razumeti, kako je. Če želite to narediti, razmislite o oblikovanju polprevodniškega pogona. Večina standardnih modelov je pokrita z zaščitno torbico. Če pogledate v notranjost, lahko opazite krmilnik. To je relativno majhen računalnik, ki ima svoje naloge. Upravlja izmenjavo informacij med napravo in računalnikom.
Še en element SSD je postal vmesni pomnilnik. DDR se izvaja v majhni količini, ki ni odvisna od porabe energije. Za shranjevanje predpomnilnika je potreben pomnilnik vmesnega pomnilnika. In tretji element je flash pomnilnik. Izdelana je iz mikrovezij pomnilnika, ki so že odvisna od porabe energije. Prav ta element je odgovoren za snemanje vaših osebnih podatkov.

Izbira

Preden podrobno preučimo, kaj je najbolje: TLC ali MLC pomnilnik, nekaj splošnih informacij. Poleg dejstva, da je na začetku izbira SSD - težka stvar, se izkaže, da se moramo ukvarjati z neskončnimi tehničnimi lastnostmi. Vseh takih informacij ni mogoče enostavno zagotoviti. Ampak, na žalost, v tem primeru, da razvrstite vrste pomnilnika bo moral. Poleg glavnih, ki jih bomo nadalje opisali, obstajajo različice V-NAND ali 3D NAND. Prav tako je bolje vedeti o njih.

Vrste

Če ste kdaj videli trdi disk ali pogon SSD, potem razumete, da so strukturno različni in imajo zato drugačen mehanizem delovanja. Zadnja možnost deluje s pomnilnikom flash. Predstavljeno jeposebne celice, ki so nameščene na deski v posebnem vrstnem redu. Vsi so izvedeni na osnovi polprevodnikov. Zato obstaja več vrst SSD-jev: TLC in MLC. Kaj je bolje, vsakdo se odloči zase ali naključno kupi napravo.

Shranjevanje pomnilnika

Tako se je izkazalo, da je flash pogon na pogonu SSD mogoče uresničiti zaradi načel shranjevanja pomnilnika. Zato obstajata dve skupini. V enem so vrste, ki temeljijo na načelu branja in pisanja (NAND).
Obstaja možnost, v kateri je pomnilnik shranjen z različno tehnologijo: SLC in MLC. Prva različica je predstavljena tako, da za eno celico obstaja le en bit informacij. V drugem primeru - 2 bita ali več. Menijo, da TLC spomin pripada MLC. Edina razlika je, da lahko za prvo možnost shranite 2 bita, za drugo pa lahko shranite 3 bite. Zdaj je še treba razumeti, kaj to pomeni, in kateri tip "SSD" je boljši: TLC in MLC.

Koristi

Ker je TLC podmnožica MLC, lahko rečemo, da je drugi tip bolj zaželen. Kakšna je njena prednost? Najprej ima višjo hitrost dela. Kot kaže praksa, lahko traja malo dlje. In vsi njeni viri ne zahtevajo visoke porabe energije. Poleg tega pa obstajajo nekatere slabosti. Seveda je glavna stvar cena MLC naprave.

Različne razmere

Obstajajo nekatere težave, s katerimi se lahko srečate. Dejstvo, da so zgoraj navedeni primeri splošni položaj. V resnici lahko isti razvijalci precej zmede kupce. Zato, če razmišljate o tem, kaj je najbolje: TLC ali MLC, boste lahko videli:
 • Enaka hitrost pri obeh tipih, ko je priključen na SATA III. Nekateri modeli so lahko osvetljeni na osnovi TLC zaradi uporabe vmesnika PCI-E NVMe. Čeprav, kot kaže praksa, dražji je pogon, hitreje je. In z veliko verjetnostjo bo temeljil na MLC.
 • Obstajajo modeli, pri katerih ima naprava TLC daljšo garancijsko dobo kot njena višja "nasprotna stranka".
 • Vprašanje porabe energije se lahko razlikuje od standardnega položaja stvari. Razumeti, kaj je najbolje: TLC ali MLC, poglejte vmesnike, s katerimi delujejo. TLC na SATA III je na primer veliko bolj ekonomičen od PCI-E MLC.
 • Mimogrede, lahko vidite razlike v metrikah, tudi če pogon namestite najprej v enem pristanišču, nato pa v drugem. V tem primeru se lahko poraba energije zelo razlikuje.

  Druge razlike

  Zgoraj opisane situacije niso edinstvene po svoji naravi. Razlike v vrednosti parametrov hitrosti, življenjske dobe in porabe energije so lahko odvisne tudi od generacije naprave. To je enostavno uganiti, da če bo novi model, potem bo njegov stari vzorec nekoliko slabši. Tehnologije SSD se razvijajo, vendar dobimo povečane količine in prosti prostor, povečano hitrost in nižje temperaturne vrednosti. Zato je nemogoče reči, kateri SSD je boljši: TLC ali MLC. Vsekakor lahko kupite zastareli MLC model, ki se bo bistveno razlikoval od TLC do najslabšega. Tako bodo stroški obeh napravenako. Zato, ko se odločite, da bodite pozorni na vse parametre, je bolje, da jih takoj primerjajte, da ne boste obžalovali nakupa. No, in zaželeno je, da se hkrati pripravi proračun. Tako boste lažje združevali modele, ki vam ustrezajo tako po vrednosti kot po parametrih.

  Identifikacija

  Če se odločite, da boste ugotovili, kaj je najbolje: SSD TLC proti MLC, ko ste že kupili pogon SSD, boste želeli prepoznati vrsto pomnilnika v napravi. Že se je zgodilo, da ni podatkov o samih pogonih. Poleg tega tudi po namestitvi testnih pripomočkov še vedno ne boste dobili odgovora. Kaj storiti v tem primeru?
  Najlažje je na spletu. Tukaj lahko vnesete ime modela in ga pregledate za pregled. Obstajajo celo posebna mesta, ki imajo celotno bazo polprevodniških pogonov. Za številne priljubljene modele obstajajo vse specifikacije.

  Težave

  Vendar ni vse tako gladko. Morda je nekdo od uporabnikov naletel na SSD iz Silicon Power Slim. To je zelo priljubljen model, ki je na trgu že več kot 3 leta. V času nastanka je bila dodeljena nizka cena. Čeprav je ta zgodba zmedena in dolga, je vredno vedeti. Ugodnost tega pogona je narekovala izbira nove platforme iz tajvanskega podjetja. Bila je revolucionarna. To so takoj razumeli značilnosti naprav. Vendar je bilo nekaj težav. Prvič, družba ni poskrbela za prenos vseh svojih modelov na to novo platformo, zato so bili nekateri diski prodani na zastareli osnovi. Drugič, skoziŽelja, da postane priljubljen razvijalec, je morala stalno spreminjati. Zaradi tega so nekateri modeli spremenili vrsto pomnilnika in celo glasnost. V paketu s SSD-jem za 120 GB je lahko disk velikosti 60 GB. Navedba MLC čipa pa ni pomenila, da bo uporabnik na podlagi tega tipa prejel disk. Kot rezultat: veliko število nezadovoljnih lastnikov, ki so prejeli počasen spomin.

  Proizvajalci

  Nenavadno, toda razvijalci, ki so sami izdelovali in prodajali diske, jih je malo. To je posledica dejstva, da vsa podjetja nimajo dovolj sredstev. Zato je veliko podjetij, ki kupujejo posamezne dele, in v svoji pisarni preprosto zberejo vse skupaj in oblikujejo nalepko. Neodvisna proizvodnja je organizirana v enote. Skrbijo za izdelek, ker jim ni mar, kakšne odgovore dobijo na svojega otroka.
  V spomin naslednjih večjih proizvajalcev:
 • Intel.
 • Micron.
 • Samsung.
 • Toshiba.
 • SanDisk.
 • Hynix.
 • Prvi dve podjetji sta izbrali isto proizvodno tehnologijo. To je posledica dejstva, da uporabljajo skupno podjetje.

  Druge možnosti

  Če že razumete, kaj je najbolje: TLC ali MLC, se morate še vedno ukvarjati z drugo vrsto pomnilnika. Včasih v pregledih polprevodniških pogonov najdete nerazumljive oznake: V-NAND, 3D-NAND itd. To je še en poskus, ki ga predlaga proizvajalec. Ta disk je izdelan z drugimi tehnologijami. V tem primeru pomnilniške celice niso v eni plasti, temveč v nekaj. Pomnilnik uporabljajo TLC in MLC. To dejstvo ni vedno navedeno, ampak virazumeti, da čipi pripadajo že znani vrsti. Če govorimo o uspešnosti, potem lahko rečemo, da je 3D-NAND nekoliko boljši. Prvič, to je zaradi nizkih stroškov in velikega potenciala. Drugič, večplastna postavitev je bolj zanesljiva in učinkovita. To se lahko preveri s preskušanjem dveh modelov: "flat" in "bulk" MLC.

  Sklepi

  Odgovorite na vprašanje, da je za sistem bolje: TLC ali MLC - to je nemogoče. Zelo pogosto, ko uporabniki postavljajo takšno vprašanje, ste v nerodnem položaju. No, težko je razumeti, kakšne cilje in cilje si prizadeva kupec. Mogoče potrebuje superprodukcijski sistem. Potem je zagotovo potreben MLC pogon.
  Ampak nenadoma potrebuje reden delovni PC. V tem primeru morda sploh ne potrebujete pogona SSD. Vse to je individualni problem, ki ga mora vsakdo rešiti sam.

  Sorodne publikacije