Televizor se ne vklopi, lučka ne sveti - kaj storiti?

Ker se je televizija razširila, so ljudje takoj zapustili dom za lagodne dejavnosti na prostem. Praviloma vsakdo gre za sprostitev na zaslon. Toda kaj morate storiti, če se televizor ne vklopi, ne prižge ali utripa? Če se prikaže nova naprava LCD ali katera druga dokaj draga različica tehnologije, je nujno, da se obrnete na servisni center. In lahko na lastno odgovornost poskusite sami rešiti problem. Zato bo temu članku namenjen način reševanja problemov.
Kaj storiti?

Za začetek morate pregledati tehnologijo. Priročnik opisuje rešitve za nekatere večje in enostavne napake. Na primer, problem odklopljenega televizorja je lahko, da je bil napačno povezan ali da je bil izbran izbrani način, ali pa je bil vklopljen gumb za vklop. Poleg tega ni mogoče izključiti, da bi lahko ožgala napajanje. Preden poiščete rešitev za reševanje težav, če se televizor ne vklopi, žarnica ne sveti, morate ugotoviti, kakšno napravo ste kupili. Obstajajo tekoči kristali, plazma in kinekopi. V primeru manjših motenj, načeloma pri popravilih, ne bo razlik, razlika je le v "zasnovi" notranje zasnove naprave.

Odpravljanje težav

Televizorji imajo lahko različne težave, ki povzročajo približno enake "simptome". V temnaprave za hitro popravilo.
 • Indikator utripa rdeče.
 • Televizor klikne, brenča, požre ali žvižga.
 • Indikator sploh ne deluje.
 • Ne vklopi televizorja, žarnica gori.
 • Kaj storiti v posamezni situaciji, je mogoče najti v tem članku. Vendar se je treba zavedati, da je naprava praviloma prekinila enake lastnosti, bodisi da ni odgovora na daljinski upravljalnik, bodisi popolnega izklopa ob vklopu napajanja.  Kazalniki okvare tipk

  Preden poskusite najti napako, morate ponovno poskusiti vklopiti televizor. Možno je, da je problem v gumb za vklop, ki je iz nekega razloga prenehal delovati stabilno. Kazalec lahko izgori ali ne, zato bodite pozorni tudi na to. V prvem primeru problem nikakor ni v prehrani. Pogosto potrošniki se soočajo s to težavo: ne vklopite TV "Toshiba", žarnica gori, brez škode. Kaj je torej problem? Poglejmo še v članku. Morate biti pozorni na dejstvo, da ni pomembno, kateri proizvajalec televizor zlomil: problem bo enak. Vendar pa potrošniki, ki so raje "Toshiba", "Samsung", LG, "Phillips", žal, se soočajo s takšnimi napakami precej pogosto.

  Kakšna je lahko težava z indikatorjem?

  V primeru, da se indikator ne želi odzvati na daljinski upravljalnik, je vredno poskusiti vklopiti TV s kontrolno tipko (dejansko za tiste, ki ne gredo iz načina pavze).Morda je konzola zdrobljena.
  Torej, če kontrolna tipka ne pomaga pri vklopu naprave, morate paziti, kako se kazalnik obnaša. Kaj se je zgodilo, če zasije z zeleno lučjo? Praviloma prav ta problem spremlja tiste lastnike, ki so opazili, da Samsung TV ni vključen. Ko je naprava v stanju mirovanja, lučka sveti zeleno. Včasih je težava v možnosti »Omrežje« izklopljena. Vedno mora biti omogočena. V nasprotnem primeru televizor ne bo deloval in prenehal se odzivati ​​na daljinski upravljalnik. Indikator utripanja in izklopa kaže na druge težave. Opisane so spodaj.

  Indikator ne sveti in televizor se ne vklopi

  Če indikator ne zasveti in televizor ne kaže znakov življenja, je težava najpogosteje v zdrobljenem napajanju ali brez elektrike. Če žarnica gori, naprava deluje brez težav. Pred paniko in stikom s svojim čarovnikom lahko poskusite ugotoviti razlog in ga odpravite sami. Ni nujno, da hkrati prikličete drage strokovnjake, če TV "Samsung" ni vklopljen. Žarnica? Ne? Preberite naslednje nasvete.

  Najpogostejše možnosti okvar

  Ena od pogostih težav je okvara v vtičnici ali pomanjkanje električne energije. Tukaj je potrebno poiskati ločljivost napake v ščitu ali v priključku za omrežje. Včasih je vzrok popolno pomanjkanje električne energije. Praviloma je v tem primeru celotna hiša prazna. Preverite, ali lahko uporabljate vtičnicoposeben izvijač ali tester. Če ni napajanja, morate iti na pregled stroja. Da bi zagotovili boljši rezultat testa, je treba večkrat položiti pluto. Če to ne pomaga, potem bi morali poklicati elektriko. Če je televizor žiroskopski, je lahko običajna napaka varovalka. Zaradi tega je hrana prenehala hraniti. Če se del v napravi nahaja na lahko dostopnem mestu, ga lahko zamenjate sami, brez dodatnih stroškov za strokovnjaka.
  Televizor Philips se ne vklopi. Žarnica? Če ne, potem obstaja verjetnost, da je potrošnik narobe pri izbiri aktivnega načina. Veliko sodobnih naprav ima posebne funkcije, ki mu omogočajo vstop v stanje spanja. V tem primeru se televizor odzove na daljinski upravljalnik. Pojdite v meni in izberite način TV. Če je televizor priključen preko podaljška, je vredno preveriti njegovo učinkovitost. V primeru, da je vključeno neposredno delovanje naprave vtičnice, je problem ravno v "posredniku". Povsem jasno je, kako je ta napaka odpravljena - nova ali prožna razširitev. Televizor se morda ne bo vklopil, če ima poškodovane dele. Gre za žetone ali kondenzatorje in o napajalniku, gumbih. Najbolje je, da problema ne poskušate rešiti sami, saj lahko napačni ukrepi povzročijo velike težave.

  Druge okvare

  Pogosto lastniki opazijo, da se televizor ne vklopi, žarnica ne gori, in zvočniki so čudnisesanje in utori. Naprave različnih podjetij lahko ob istem problemu predložijo popolnoma drugačno "simptomatologijo". Na kaj je treba paziti?
 • Televizor se ne vklopi.
 • Indikator utripa ali pa se ne ustavi.
 • Zvočnik potisne sikanje, piščalko ali klika.

  Najpogostejši razlogi za takšno vedenje so tehnologije

 • Ogrevanje ohišja ali notranjosti televizorja je najpogostejša težava za plastične elemente. Pri takem urniku nevključitve naprave je odsotnost žarišča indikatorja in klikov značilna tudi za dober model. Da bi rešili težavo, je dovolj, da tehniko prekinete vsaj eno uro.
 • Televizor se ne vklopi, žarnica ne zasveti - te nianse so značilne za zaščito naprave. Če je napajanje ali drugi osnovni deli pokvarjeni, televizor praviloma preklopi v poseben način. S tem se izognemo najbolj resnemu problemu, ki bo posledica manjše okvare. V tem primeru ni verjetno, da bi naprava dala znake življenja. Če želite odpraviti težavo in preklopiti v delovni način, morate odpraviti glavni problem.
 • Televizorji bodo piščali in indikator se ne bo vklopil, če je napajanje preobremenjeno. Problem je mogoče rešiti z zamenjavo transformatorja, čipa ali tranzistorja, praviloma pa povzročajo podoben problem.
 • TV "Supra" ne deluje.

  Če se je TV "Supra" televizor nenadoma vklopil, ko je začel klikniti, in indikatorprenehal goreti (ali začel utripati), potem se ne smete bati takoj. Takšen problem z modeli tega proizvajalca - normalen pojav. Pogosto se zgodi, da TV "Supra" ni vklopljen, žarnica je vklopljena, ne sveti ali utripa. Prva stvar je zamenjati elektrolite v čipu. Običajno to dejanje pomaga odpraviti težavo. Če ti ukrepi niso bili učinkoviti in zgoraj opisane metode tudi niso mogle dati pravilnega rezultata, bodo morale pripeljati napravo v servisni center. Približno enako bi bilo treba storiti, če televizorja LG ne vklopite. Žarnica gori ali ne - to je nepomembno vprašanje. Večina naprav tega proizvajalca je poškodovana zaradi težav s čipi.

  Sorodne publikacije