Car DAF DEX-P99RS (Pioneer): navodilo za uporabo, uporabniški priročnik, navodila za uporabo, priročnik za uporabo & uporabniški priročnik

Leta 2009, ko so govorile o opustitvi linije Premier, je bilo veliko uporabnikov razočaranih. Naprave, kot so ODR DEX-P9 in DEX-P880PRS, so se zdele zadnje te vrste. Toda na CES 2010 se je vse spremenilo. V iskanju čistega zvoka je Pioneer Electronics napovedal lansiranje Stage 4 - visokozmogljive standardne avdio sisteme, zasnovane posebej za ljubitelje avtomobilov in ljubitelje glasbe. Za najbolj natančno reprodukcijo so v izdelkih uporabljeni napredni materiali in inovativne tehnologije. Linija vključuje DEX-P99RS Pioneer, ki združuje predvajalnik zgoščenk in digitalni multimedijski predvajalnik, ki zagotavlja izjemno visoko kakovost zvoka in obdelavo signalov ter prilagodljivo podporo za avdio nosilce.

Oblika

z očmi, ki niso razpakirane DEX-P99RS. Pogosto lahko ta vrsta opreme navduši izkušenega uporabnika. Naprava ima veliko število vgrajenih funkcij, ki bodo navdušile pravega poznavalca. Briljantno bakreno ohišje, elegantna sprednja plošča z pozlačenimi priključki RCA in eleganten daljinski upravljalnik so res zelo privlačni.
Glavni modul DEX-P99RS Pioneer spominja na stare dvosmerne kasete, vendar s sodobnimi dodatki, kot so digitalni OEL zaslon, akrilni premaz in črni polirani aluminij.Zaključek je preprost, a izvrsten. Glavna enota združuje številne sodobne funkcije, kot so vrata USB. S kablom USB lahko povežete takšne avdio predvajalnike, kot je iPod, skoraj vsak predvajalnik ali pomnilniško napravo z WMA, MP3 in WAV datotekami. Če uporabljate iPod, ga lahko upravljate neposredno iz glavnega DEX-P99RS. V skladu s Pioneer-jevo povezavo USB je neposredno povezan z odsekom DSP, ki zagotavlja boljšo kakovost zvoka kot običajno. Omogoča brezžično predvajanje zvoka iz uporabniških naprav. Drugi dodatki, kot so brezžični vmesnik Bluetooth, satelitski radio in HD radio, fotoaparat ni obvezen.

Pioneer DEX-P99RS: pregled značilnosti

Pod kabinetom je magnetofon napolnjen s številnimi neverjetnimi funkcijami. Večina jih je pred 20 leti podedovana iz sistema ODR. Funkcije, kot so neodvisni levi stranski 31-pasovni grafični digitalni izenačevalnik (samo Sonyjev RSX-GS9 samo 10-pasovni), samodejni časovnik in EQ, kot tudi štiri 24-bitne DAC, so le del avdio funkcij, ki jih ponuja avto Vsak ljubitelj glasbe se bo zaznal. Obstaja tudi 4-smerni DSP-crossover. Raven regulacije je neverjetna, še posebej če upoštevamo, da je vse vgrajeno. Maksimalna izhodna moč Pioneer DEX-P99RS - 5 St. Naprava omogoča spreminjanje posameznih parametrov, vključno z začasnim zamikom med zvočniki levega in desnega kanala, za zvočnike HF, MF, LF in subwoofer, kot tudi za prilagoditev celotnega spektra frekvenc od 20 Hz do 20 kHz Pioneer DEX-P99RS.Značilnosti modela zagotavlja 32-bitni binarni procesor DSP, ki zagotavlja visoko natančno obdelavo zvoka in moč, potrebno za opravljanje vseh teh nalog na dostojni ravni.

Zbiranje

V izdelku tega razreda uporabnik pričakuje odlično kakovost zbiranja in je čudovit. Slušalke DEX-P99RS Pioneer ima bakreno ohišje, ki odpravlja hrup magnetne indukcije. Natisnjena tiskana vezja posvečajo veliko pozornosti podrobnostim: tu se uporabljajo operacijski ojačevalniki z visoko stopnjo rasti proizvodnje, ki se uporabljajo v vrhunski video opremi za natančno ojačanje in linearnost zvočnih karakteristik ter prilagojene kondenzatorje. Tirnice na plošči so simetrično postavljene na levo in desno in so čim krajše, da zmanjšajo hrup in ohranijo jasnost zvoka. Vse funkcije, ki so na voljo na sprednji plošči, lahko upravljate tudi z daljinskim upravljalnikom. Daljinski upravljalnik je pameten in priročen. Priložena vgradnja vam omogoča, da jo pritrdite na katero koli ravno površino ali volan. V skladu s pregledi uporabnikov je priročnik za uporabo napisan zelo dobro in podrobno. Seznanjenost z njimi je velika želja po hitrejši namestitvi snemalnika.

Pioneer DEX-P99RS: Navodila za montažo

Namestitev je preprosta. Mora priključiti napajalnik. Sprejemnik Pioneer DEX-P99RS ima 8 RCA izhodov: levi in ​​desni kanal subwooferja, zvočniki LF, MF in HF. Na primer, Sony RSX-GS9 ima samo 6 kanalov, konfiguracijski meni pa vam omogoča, da jih konfigurirate.Na primer, lahko onemogočite nepotrebne kanale za tristezni sistem.

Z lahkoto lahko zaženete samodejni izenačevalnik in nastavite časovni zamik. Pri tem se vključi mikrofon, ki ga je treba namestiti na naslonjalo za glavo voznikovega sedeža. Nato morate poklicati funkcije Auto EQ in Time Alignment. Naredite to v avtu s prigušenim motorjem, parkiranim na mirnem mestu. Ko pritisnete gumb EQ, se sprednja plošča odpre v vtičnici za mikrofon 1/8 ", nato nastavite prednji levi položaj poslušanja in izberete Auto N /W. To je način za samodejno nastavljanje frekvenčnih filtrirnih točk in časovne zamude voznika. , ki daje čas za zapustitev avtomobila in po nekaj minutah se program konča.
V prikazu menija lahko vidite samodejne nastavitve. Točke križanja se lahko razlikujejo od nastavitev prejšnjih sistemov. Ogledate si lahko tudi vse vrednosti časovnega popravka, vendar ni mogoče videti nastavitev samodejnega izenačevalnika. Poslušanje CD-ja takoj potrdi kakovost zvoka DEX-P99RS Pioneer.

Namestitev križnih točk

Stopnja podrobnosti v celotnem spektru je osupljiva. Toda križna točka mora biti nameščena ročno. Vgrajeni split filter je zelo prilagodljiv. Ne le nastavite križna mesta, ampak tudi nastavite raven, fazo in strmino. Dostop do teh nastavitev se izvede z večfunkcijskim gumbom v desno.Če kliknete nanj, morate iti v točko menija Audio in zavrteti, dokler ni nastavljena funkcija NW1. Z obračanjem gumba v levo in desno lahko najdete kanal, ki ga želite nastaviti. Po tem obrnite večfunkcijski gumb, da izberete funkcijo NW2. To vam omogoča, da nastavite frekvenco izklopa za vsak pas. Na primer, nastavite ga lahko na SW-HPF pri 20 Hz in SW-LPF na 50 Hz. Te vrednosti določajo delovne frekvence nizkotonca. Nato lahko nastavite Low-HPF na 50 Hz in Low-LPF na 500 Hz. To označuje območje odgovornosti zvočnikov LF. Naloga srednjega HPF-ja 500 Hz in 20KHz Mid-LPF bosta omejila frekvenco dvosmernih MF /HF zvočnikov. Če so bili visoki zvočniki med prvotno nastavitvijo odklopljeni, jim program ne bo dovolil izbire. S pritiskom izbirnika gor in dol lahko prilagodite raven vsakega frekvenčnega pasu. Srednje in visoko se lahko nastavi v območju od 0 do -24 dB, nizek in subwoofer - od 6 do -24 dB.

Strma in faza

Nagib frekvenčne krivulje za vsak filter lahko nastavite tako, da kontrolni gumb obrnete v položaj NW3. Na primer, lahko izberete vrednost, ki je enaka 24 dB /okt. za vse točke križanja, z izjemo zgornjega frekvenčnega filtra subwooferja in spodnjega filtra srednjega razreda, mimo nastavitve za njih. Če preklopite stikalo navzgor in navzdol v tej fazi nastavitve, lahko spremenite fazo v normalno ali obratno. Na koncu sprostitve morate pritisniti gumb B. Posledično zvok postane še boljši. Scena se premika naprej in višje. Nastavitve izenačevalnika zagotavljajo še boljšezvok To storite tako, da pritisnete večfunkcijsko stikalo, dokler se ne nastavijo zvočne nastavitve in izberete EQ2. S pritiskom na gumb levo in desno lahko nastavite frekvenčno območje, gor in dol pa nastavite raven signala. Pri izhodu se nastavitve shranijo samodejno. Po tem boste lahko uživali v visokih podrobnostih in jasnosti zvoka. Poleg tega vam nastavitve omogočajo, da na primer dosežete široko sceno velike globine, podobno pravi.

Viri signalov

Prav tako lahko priključite druge dodatke, kot so sprejemnik, TV, satelitski radio ali adapter Bluetooth. Povezava USB omogoča neposredno digitalno povezavo. Kable lahko držite na sredinski konzoli in priključite iPod. S pritiskom na gumb za glasnost se lahko pomikate po vseh povezanih virih signala. Edina stvar, ki ni podprta, je navigacijski sistem, vendar ga lahko zamenja pametni telefon.

Slabosti

Prikaz Pioneer DEX-P99RS se imenuje pregledi uporabnikov premajhni. Trislojni monitor je včasih težko prebrati, pri čemer je treba upoštevati vse informacije in veliko funkcionalnost naprave. Zaslon je dovolj svetel in ga je mogoče nastaviti glede na osvetlitev armaturne plošče. Ponoči je lep, a popoldne na sončnih dnevih postane zaslon zaradi bleščanja težji. Glede na povratne informacije lastnika nadzor obsega tudi nekaj težav. Je zelo majhna in dovolj gladka, da jo je težko obrniti nazaj. K sreči daljinski upravljalnik dobro izgleda in deluje dobro.Zmanjšuje pomanjkanje podpore Bluetooth, kar je na primer v konkurenčnem modelu Sony RSX-GS9.

Zaključek

Odlična kakovost zvoka vam omogoča, da odpustite vse slabosti modela. Snemalniki Pioneer DEX-P99RS dokazujejo, da se nanašajo na vrhunske naprave.

Sorodne publikacije