Monitor 24 "BenQ RL2455HM: pregled, opis, lastnosti in ocene

RL2455HM je BenQov profesionalni igralni monitor. Tisti, ki pazi na kibernetski promet, ga je verjetno videl na raznih tekmovanjih po vsem svetu, še posebej v velikih ligaških igrah. BenQ je pridobil sloves ustvarjalca zaslona, ​​kjer je vsaka milisekunda na računu in RL2455HM nadaljevala ta trend in postal uradni monitor Major League Gaming 2013. Čeprav je naprava oglaševana kot zaslon za igre RTS, je izjemno dobra v vseh igralnih žanrih, vključno s strelci, bojnimi igrami in hitri akcijskimi igrami.


Vmesniki

Monitor omogoča povezavo z dvema napravama HDMI, ima pa tudi en priključek DVI-D in VGA (D-Sub). To bi moralo biti več kot dovolj za večino igralcev, glede na to, da imajo priljubljeni zasloni, kot so ASUS VH236H in VH238H, eno samo HDMI vrata. Obstajata dva zvočnika za stereo zvok, 2 vata na kanal. To je malo, vendar je glasnost dovolj velika, da ne skrbi zunanjih zvočnikov, če ne potrebujete višje kakovosti in nizkih tonov.

Oblikovanje

Material za stojalo in telo zelo dobre kakovosti. Uporabniki so presenečeni nad enostavnostjo sestavljanja monitorja. Vstavite osnovno enoto v podnožje in jo potisnite v zadnjo ploščo, da jo pritrdite na svoje mesto. Trenutno ne bo potrebno nobeno orodje. Rdeča črta podnožja stojala ugodno loči monitor od preprostega črnega videza konkurentov. Plastika na zaslonu ima mat površino, z izjemo regala. Mnogi raje imajo takšno površino, ker zahteva manj vzdrževanja in preprečuje prekomerno kopičenje odtisovprsti na telesu.


BenQ RL2455HM: Specifikacije plošče

Monitor uporablja mat plošči TN z osvetlitvijo LED, kar je zelo pogosto pri prikazih tega cenovnega razreda. TN paneli imajo majhen odzivni čas in proizvajalec to potrjuje s ponudbo 1 ms. To je lepo, saj večina monitorjev zagotavlja vsaj 2 ms. Ta čas določa, kako hitro lahko piksel spremeni barvo iz črne v belo ali v tem primeru od sive do sive. Posledično se zmanjšajo halosi, kar je potrebno za igralce. Zaslon z ločljivostjo 1080p (1920 x 1080) lahko pravilno preračuna vsebino formata 16: 9 (na primer 720p) brez kakršnih koli resnih težav. Dinamično kontrastno razmerje plošče je 12 milijonov: 1, kontrast pa je 1000: 1. Monitor deluje na 60 Hz, kar je lahko razočaranje za igralce, ki so navajeni na 120Hz. Vendar pa tisti, ki uporabljajo PlayStation 3 in Xbox 360 ali celo novejšo PlayStation 4 in Xbox One, ne bosta razočarani zaradi 60Hz.

Gumbi

Gumbi BenQ RL2455HM so veliki. Za razliko od večine monitorjev niso povezani z določenimi elementi menija. To pomeni, da klikanje na katerokoli od njih povzroči zaslonski meni. To je zelo priročno za igralce v slabo osvetljenih ali temnih sobah, saj je iskanje pravega gumba pogosto niz poskusov in napak.

BenQ RL2455HM: Pregled menija

Dolgoletni proizvajalec profesionalnih igralnih monitorjev uporablja več različnih tehnologij, ki vključujejo funkcije, kot so pametno skaliranje, črni eQualizer, AMA in takojšnji načini.
 • Smart Scalingvam omogoča nadzor nad prikazom vsebine na zaslonu, omejevanje slik različnih velikosti in razmerij.
 • Črni eQualizer nadzoruje raven črne barve, kar povečuje vidnost temnih področij. Ta funkcija je uporabna za igralce, ki menijo, da so nekatera spletna mesta z videoigrami pretemna.
 • Napredni pospeševalnik gibanja nadzoruje overclockiranje plošče, kar vpliva na odzivni čas in halo.
 • Nazadnje, Instant Mode zmanjša vmesne zamude skoraj na nič, podobno kot LG Thru, mimo dela postopka obdelave.
 • Seveda ima monitor tudi osnovne funkcije, kot so dinamični kontrast, svetlost, barvna temperatura, odtenek, nasičenost itd. Privzeto je preklapljanje vira signala v meniju skrito, BenQ RL2455HM pa vam omogoča, da določite do 3 posebne tipke za klicanje različnih nastavitev zaslona.

  Koti gledanja

  Paneli TN se ne razlikujejo v najboljših kotih gledanja - njihova krivulja gama se močno spreminja ob pogledu s strani. Proizvajalec trdi, da so monitorji 170/160 stopinj. Vse izgleda odlično, ko gledate zaslon neposredno in v višini oči, zgoraj omenjeni gama-premik pa se kaže, če ga gledate iz različnih zornih kotov. BenQ ni mogoče kriviti za to, ker je pomanjkanje tehnologije TN. 24-palčna velikost je primerna za igralce, ki želijo igrati solo, in medtem ko je monitor v višini oči, je vse videti odlično.

  Črna, bela in barvna barva

  Monitor BenQ RL2455HM ima veliko možnosti prilagajanja, tako da so igralci, ki želijo nadzorovati vse vidike slike, zelo srečni. Obstaja več načinov slike, vključno s standardnim,film, fotografija, sRGB in Eco, RTS1 RTS2 in trije profili igralcev. Razlike med njimi so majhne, ​​z izjemo Eco, ki duši osvetlitev in prebarva barve. Prav tako lahko nadzorujete črno eQualizer, barvno temperaturo, barvni ton in nasičenost. Nekateri načini, kot je sRGB, ne omogočajo nekaterih nastavitev. Prilagajanje barvne temperature omogoča individualno izbiro vrednosti RGB, na primer pri umerjanju monitorja z barvnim merilnikom. Črna eQualizer poveča podrobnost temnih prizorov, ne da bi neposredno spreminjala raven bele barve. To se doseže s prilagoditvijo krivulje gama za temno sivo.

  Skaliranje

  BenQ RL2455HM ima več "pametnih" načinov skaliranja, ki omogočajo obdelavo slik z različnimi razmerji in velikostmi zaslona. Čeprav je to edinstvena funkcija, je težko zapomniti aplikacijo kjerkoli najde aplikacijo. Glavna stvar je, da RL2455HM obsega do celozaslonske velikosti in 1: 1, kar je več kot dovolj za igralce. Lastniki ne priporočajo uporabe večine načinov Smart Scaling, ker onemogočajo vgrajeno funkcijo AMA, kar povzroči povečano zamegljenost.

  Zamude

  Ker je BenQ 24-palčni RL2455HM namenjen predvsem igralcem, je pomanjkanje zamud zelo pomembno, vendar je to uradni prikaz MLG 2013 in Street Fighter turnirji. Pomembno je, ali je Instant Mode nastavljen tako, da zmanjša vhodno zakasnitev RTS 1 AMA = Visok in Instant način omogoča najmanj 3 ms, največ 172 ms in povprečno 102 ms.Povprečni merilni rezultat je 10 ms, kar je zelo dobro in ustreza parametrom drugih podobnih zaslonov, kot je ASUS VH236H. Uporabniki ne bodo imeli težav pri resnem igranju, ne glede na to, ali gre za profesionalni igralniški turnir ali kaj drugega.

  Produktivnost

  Lastniki, ki so testirali monitor v Super Street Fighter IV, bi ga lahko enostavno prilagodili. Nobena težava pri izvajanju kritičnih časovnih kombinacij ni bila. Zaslon je bil zelo čist in odziven. Pri skaliranju 720p na 1080p ni bilo opaziti nobene dodatne zamude. Igra na Xbox 360 z ločljivostjo 720p gre tako gladko kot pri 1080r. To je dobra novica za lastnike PlayStation 3, ki nimajo te funkcije v vseh igrah. Uporabniki priporočajo uporabo RTS 1 z omogočenim AMA = visokim in hitrim načinom.

  Motion Blur

  BenQ 24-palčni RL2455HM se lahko premika precej dobro, vendar le s pravilno nastavitvijo. 3 nastavitve: Off, High in Premium.Če je AMA vklopljen, je opazno popuščanje, še posebej v Premium.Če izklopite način, ni bliskavice po svetlobi, vendar je zabrisanost gibanja zelo povečana. Ima odlično ravnotežje med temi ekstremnimi nastavitvami.

  Sodba

  BenQ RL2455HM je odličen monitor za igralce, ki iščejo zaslon z majhno zakasnitvijo, z 1080p ločljivostjo, ki je dovolj za uporabnike PlayStation 4Xbox One Zasnova je robustna, zaslon pa ima veliko možnosti prilagajanja. Plošča TN ni primerna za vse, ki potrebujejo natančen prenos barv. Zaslon je namenjen resnim igralcem, ki potrebujejo velik odziv med igro in funkcijami, kot so črni eQualizer in pametno skaliranje.

  Sorodne publikacije