Kako nadgraditi svoj prenosni računalnik na največ: korak za korakom

Danes so namizni računalniki še posebej priljubljeni. Kljub dejstvu, da v celoti nimajo mobilnosti, ostajajo bolj donosne naprave. Prenosni računalniki z zmogljivimi sistemi so zelo dragi, njihov sistem hlajenja pa se pogosto ne ukvarja z ogrevanjem. Vendar pa uporabniki ne morejo vedno spremeniti prenosnika v računalnik. Zato poskušajo ugotoviti, kako nadgraditi svoj prenosni računalnik.

Zakaj?

Zakaj se ukvarjamo predvsem s tem, kako nadgraditi prenosni računalnik? Razlogov za to je lahko veliko. Dejstvo je, da je treba razumeti, da je sistem "staranje" ne zaradi veliko časa in sestavnih delov, so na pravem mestu. To je najpogosteje posledica dejstva, da so programi veliko naloženi, operacijski sistem vzame več prostora, strani potrebujejo več časa za prikaz vsebine itd. komponente se začnejo izrabljati. Kaj je problem, povezan s hitrim razvojem tehnologije. Pojavijo se aplikacije z veliko količino virov, videi z visoko ločljivostjo, kompleksne igre, multimedijski viri. Zato stare komponente ne morejo obvladati dela, zato morate razmisliti, kako lahko nadgradite prenosni računalnik.

Stanje na trgu

Ni skrivnost, da večina proizvajalcev proizvaja "razpoložljivo" blago. To pomeni, da kupec dobi napravo, ki je ni lahko izboljšati, in v primeru težave, jo morate samo vrniti. Za proizvajalca je donosno, ker bo uporabnik kupil nov pripomoček. Toda mnogi bi si želelidobite bolj vsestransko napravo, ki jo je mogoče spremeniti ali popraviti.


Nedavno so se proizvajalci začeli osredotočati na izboljšanje novih modelov. Seveda ima vsaka naprava svoje posebnosti, nadgradnje in popravila.

Nasveti za napredne uporabnike

Pri vprašanju, kako nadgraditi prenosni računalnik, se veliko izkušenim uporabnikom svetuje, da ga spremenijo. Pravzaprav se izkaže, da izboljšanje prenosnega računalnika ne bo dalo velikega povečanja produktivnosti. Če torej res želite resno nadgraditi, je najbolje, da si ogledate nove modele naprav. Seveda, mnogi, ki razmišljajo o nadgradnji Acer prenosnika ali naprave katere koli druge družbe, verjamejo, da je izboljšanje bolj proračunska možnost. Vse bo odvisno od modela prenosnega računalnika. V nekaterih primerih lahko porabite več kot polovico stroškov novega prenosnega računalnika in povečate učinkovitost. Zato je treba skrbno izračunati stroške novih komponent in ne pozabite, da bo nadgradnja opombe le za nekaj časa pomagala pozabiti na sistemske zamude.

Nadgradnja

Kako ugotoviti, ali lahko nadgradite svoj prenosni računalnik? To je zelo pomembno vprašanje, ki je v veliki meri odvisno od modela naprave. Večina starih modelov, ki so bili izdani pred 5-6 leti, je mogoče spremeniti, vendar obstaja določena skupina tveganja. Vsak prenosnik ima priročnik za popravilo, v katerem proizvajalec pojasni uporabniku, kako razstaviti opombo. Če je navodilo iz nekega razloga nerazumljivo, lahko najdete video na internetu. Ponavadi je preprosto razumeti, kateri vijaki so potrebniodvijte, katere pokrove lahko enostavno odstranite, kjer se nahajajo deli itd.
Toda med prenosnimi računalniki in tistimi, ki so praktično neprimerni za izboljšanje doma. Pogosto taki modeli vključujejo tablete, ultrabook in druge podobne različice. Praktično jih je nemogoče izboljšati, tudi če jih ne razstavite.

Kaj je treba izboljšati?

Ugotovite, kaj lahko zamenjate v prenosnem računalniku, vsakogar, ki vsaj približno razume načelo naprave. V nasprotnem primeru boste morali prenesti prenosni računalnik v servisni center, da to storijo strokovnjaki. Toda na žalost, mnogi strokovnjaki menijo, da posodobitev laptop - to je zaman stvar, trdijo, da je proizvajalec in tako poskrbel za uravnoteženo programsko in strojno opremo kompleksa. Če uporabnik sam spremeni, poškoduje le obstoječe nastavitve. Toda v resnici lahko razumno pristop k nadgradnji laptop. Glavna stvar - skrbno preučiti to vprašanje in storiti vse skrbno. Nekatere komponente bodo preprosto spremenjene, ostalo bo morda nekaj težav. Lahko zamenjate:
 • RAM;
 • trdi disk;
 • brezžični modul;
 • procesor;
 • grafična kartica;
 • .
 • RAM

  Torej je v vprašanju, kako nadgraditi prenosni računalnik Asus ali kateri koli drugi, pomembno razumeti koristi in stroške zamenjave ene ali druge komponente. RAM lahko zelo reši učinkovitost sistema. Če celo dvakrat povečate, bo nadgradnja opazna. Brskalnik se bo izvajal hitreje in igre ne bodo prekinjene.Več nalog se lahko ohrani v aktivnem stanju.
  Zamenjava OZP je preprost in poceni postopek. Če želite priti do njega, samo odstranite zadnji pokrovček, da boste videli majhen modul. Je zelo podoben tistemu, ki je nameščen na osebnem računalniku, vendar bolj kompakten. Če ga želite spremeniti, je dovolj, da preprosto izvlečete posebni priključek in namestite kupljen. Na nekaterih matičnih ploščah lahko na prenosni računalnik hkrati namestite več proizvajalcev originalne opreme, pri čemer je najbolje, da dobite natančno enako količino pomnilnika RAM, da deluje pravilno in učinkovito. Model tabličnega računalnika, v katerem so čipi RAM-a integrirani v matično ploščo.

  Trdi ali polprevodniški pogon

  Kako nadgraditi HP-jev prenosnik? To je potrebno v primeru, ko je skladišče vključeno v osebne datoteke in nekatere sistemske datoteke ne morejo najti mesta.V tem primeru se prenosni računalnik začne upočasnjevati in lagayut.Ta seveda lahko to težavo rešimo z nakupom zunanjega trdega diska, vendar to ni vedno priročno in primerno. Če želite pospešiti sistem, morate razmisliti o nakupu SSD-ja, ki bo pomagal takoj prenesti operacijski sistem, medtem ko bodo aplikacije in igre z veliko količino sredstev začele delovati hitreje. Toda tukaj je treba upoštevati, da niso vsi modeli sposobni namestiti pogon SSD.

  Postopek je preprost in ne bostane veliko denarja. Toda HDD-ji in SSD-ji na prenosnem računalniku so dražji od osebnih računalnikov. Zamenjava komponent je tudi enostavna. Včasih morate odstraniti celoten zadnji pokrov ali poiskati poseben prostor, v katerem je nameščen pogon. Naprava je privita z več zobci. Obstaja možnost, da je UltraBooth Winchester tako daleč, da je skoraj nemogoče priti do njega. V tem primeru mnogi poskušajo ugotoviti, ali lahko nadgradite svoj prenosni računalnik. Nezaželeno je, da to storite sami, saj se lahko komponente razstavijo poškodovane.
  V vprašanju nadgradnje pomnilnika prenosnega računalnika morate omeniti metodo, ki so jo našli navdušenci. Ker je uporaba CD-jev zdaj nepriljubljena in optični pogoni so praktično neuporabljeni, so uporabniki namesto tega ustvarili SDD. To storite tako, da odstranite pogon, kupite adapter in namestite pogon SSD.

  Brezžično omrežje

  To je najmanj pomembna komponenta, ki jo uporabniki želijo izboljšati. Dejstvo je, da zamenjava modula ni vedno mogoča za izboljšanje internetne povezave. To se ponavadi zgodi, če naprava sploh preneha delovati. Čeprav je enostavno ugotoviti, ali je modul Wi-Fi postal slabši. Hitrost lahko preverite na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku. Če je problem res v komponenti, je bolje poiskati eno od slednjih, tako da se v bližnji prihodnosti ne bo pritoževalo glede hitrosti in stabilnosti povezave. V tem primeru morate razumeti tehnologije, ki podpirajo usmerjevalnik. Če je prestar, bo morda potrebna njegova zamenjava.
  Vzamenjava brezžičnega modula je enostavna. Ponavadi je tudi pod zadnjim pokrovom. Če ga želite spremeniti, vam ni treba biti vrhunski strokovnjak. Samo poglejte priključke, ki so na voljo. Običajno je modul privit z vijaki, morate pa tudi odklopiti anteno. Bolj zapletena stvar, če je čip blizu RAM-a ali trdega diska, ga ne bo enostavno dobiti.

  Procesor

  Kako maksimirati prenosni računalnik Lenovo G700? Ta model in vse druge je potrebno zamenjati procesor. To je pomembna komponenta, ki lahko bistveno vpliva na delovanje sistema. Seveda bo bolj produktivni čip pospešil vse procese in naloge. Toda vprašanje je, da imajo nekatere naprave določeno mejo zmogljivosti. Torej, ob izboljšanju procesor na najboljše, lahko dobite nič rezultat. Pogosto se s tem soočajo skoraj vsi lastniki prenosnih računalnikov. Skladno s tem je malo verjetno, da bi zamenjava CPU-ja karkoli spremenila. Prenosni računalnik Lenovo G700 ima odstranljiv procesor, zato ga lahko v teoriji poskusite zamenjati z naprednejšo različico. Vendar je treba upoštevati "obremenitveno zmogljivost" naprave. Naslednji Intel Core i3 nima smisla. Nakup bo poletel v peni, produktivnost pa se bo nekoliko povečala. Na splošno, v vprašanje, kako nadgraditi Lenovo laptop ali kateri koli drugi proizvajalec, glavna stvar je zamenjava glavnih komponent. Vendar pa so na voljo izredno redki modeli z odstranljivim procesorjem. Zato ne bo zamenjana. Čeprav s samim postopkom zamenjave ni težav. Veliko težje je izbrati nov čip za sistem,da ga popolnoma razkrije in resnično poveča učinkovitost.

  Video kartica

  Razumevanje, kako nadgraditi prenosni računalnik, pogosto razmišljate o zamenjavi grafične kartice. Mnogi verjamejo, da bo to rešilo veliko težav. Po eni strani so takšni prepričani upravičeni, saj video grafika in procesor močno vplivata na zmogljivost sistema. To je v drugem primeru. Tako se zgodi, da proizvajalci izdajo več sprememb istega modela. Vsak stane drugače, vse je odvisno od "nadeva". Kupec pogosto mora kupiti cenejšo različico, nato pa se pritoži nad stanjem sistema. V tem primeru je mogoče samo poskusiti dobiti sestavne dele, ki so bili v isti, a dražji noti. Vsaj v tem primeru ne bi smelo biti težav z združljivostjo. Če želite namestiti novo grafično kartico v prenosni računalnik, morate razumeti sistem in kaj je na matični plošči. Pri tem morate v celoti dobiti ploščo iz ohišja in poiskati kraj, kjer se nahaja grafični adapter. Samo v tem primeru začnite povezovati novo komponento. Kot smo že omenili, morate poskusiti le, če ima model beležke druge spremembe z močnejšimi komponentami. Nato lahko preprosto dvignete običajni grafični vmesnik.

  Opomba igralcev

  V vprašanju, kako nadgraditi prenosni računalnik za igre na srečo, je treba takoj omeniti, da v FPS ne bo prišlo do močnega povečanja. Čeprav so v nekaterih primerih uporabniki opazili pospešitev skupnega delovanja sistema, ne le v igrah. To je vseodvisna od začetne moči naprave. Če je bil vaš prenosnik kupljen za pisarniške aplikacije in internet, ni smiselno ugotoviti, kako nadgraditi prenosni računalnik na igre.
  Če je bilo to prvotno igralni avtomat, bi bilo mogoče narediti nekaj sprememb, vendar so zelo verjetno nepomembne. Poleg tega so gaming prenosniki običajno namenjeni za morebitno zamenjavo komponent, zato bo v tej zadevi lažje razumeti. Tudi mnogi zaskrbljeni, kako nadgraditi video pomnilnik na prenosni računalnik. Obstajata dve možnosti: kupiti novo grafično kartico ali povečati kakovost pomnilnika. Drugih možnosti ni. Zato je treba za pospešitev frekvence pomnilnika uporabiti nekatere metode programske opreme. Seveda, nekateri strokovnjaki lahko svetujejo dopayat enega od čipov, vendar z veliko verjetnostjo bo prekinil delo adapter, in še vedno morali kupiti novo.

  Zamenjava zaslona

  Nadgradnja prenosnega računalnika je presenetljivo zamenjava zaslona. Običajno bo ta možnost z veseljem sprejela tiste uporabnike, ki so utrujeni od svetleče, svetleče površine in majhne ločljivosti. Potem lahko razmislite o spreminjanju matrice. Razlika z novim zaslonom bo takoj opazna, zato je nadgradnja izjemno koristna in potrebna. Ampak, ali je mogoče samostojno nadomestiti matriko - druga stvar. To ni enostavno, ker morate odstraniti pokrov iz tečajev, nato pa vzemite matrico iz okvirja in nato razstavite preostanek opombe. Zadnja faza je potrebna, da lahko onemogočite stari zaslon in povežete novo z matično ploščoplačati
  Vendar je še težje onemogočiti in povezati zaslon, toda ugotoviti, kateri zaslon bo ustrezal. Nekatera puščanja, če niso strma, ne morejo obdelati dvokanalne zanke. Lahko pride tudi do težav pri povezovanju z matično ploščo.

  S čem se srečujete?

  Pri nadgradnji prenosnega računalnika se bodo morali soočiti z nekaterimi težavami. Na primer, pri izbiri RAM-a morate preveriti frekvenco pomnilnika, ki je podprta z "matično ploščo", sicer ne bi bilo smiselno kupiti modela s pospeškom. Dovolj bo, da izberete večjo količino RAM-a. Stroški modulov za prenosne računalnike so zelo visoki, zato mnogi ne vidijo nobene primernosti v tem poslu. Obstaja tudi možnost, da bo moral kupiti še eno puščanje, ker so proračunski zvezki prilagojeni na en kanal dela. V tem primeru boste morali ponovno porabiti. Pri izbiri procesorja je vredno skrbno preveriti združljivost čipov in generacij. Biti morajo popolnoma enaki. Razlika je lahko le v frekvenci novega čipa. "Nespecifična" komponenta verjetno ne bo delovala z overclockingom. Če spremenite DR, je bolje razmišljati le o povečanju prostornine, ker lahko višja hitrost v večji meri poveča temperaturo. Združljivost podpore BIOS-a je pomembna pri nakupu grafične kartice. Če prenosni računalnik podpira standard MXM, lahko uporabite zunanji grafični pospeševalnik.

  Sorodne publikacije