Blackberry Q10 Smartphone: Funkcije, fotografije in pregledi. Primerjava s konkurenti

Pred tremi leti se je kanadsko podjetje BlackBerry odločilo za uvedbo pametnih telefonov z zaslonom na dotik. Novost je Z10. Veliko pozornosti so ji namenili strokovnjaki in navadni potrošniki. Potem ko se je zanimanje za napravo začelo postopoma zmanjševati, je podjetje predstavilo napravo BlackBerry Q10. V njej se je proizvajalec osredotočil na polno tipkovnico. Kaj je pametni telefon? Katere značilnosti, prednosti, slabosti in značilnosti? Ali obstajajo konkurenti v tem modelu? Na ta vprašanja lahko dobite odgovore tako, da preberete članek.Nekaj ​​besed o ceni

Pametni telefoni BlackBerry Q10 so namenjeni določeni kategoriji kupcev. Njihovi stroški se gibljejo od 14 do 15 tisoč rubljev. Če upoštevate opremo, se cena morda ne zdi majhna, tako da si privoščiti takega telefona ne more vsakdo. Iskreno povedano, model pridobivajo samo bogati ljudje, ki imajo najvišji ugled. Za celoten čas objave je bil model izdelan za trge v mnogih državah. Zato ne morejo vse spremembe delovati v Ruski federaciji. Pred nakupom priporočamo, da v nastavitvah preverite številko modela BlackBerry Q10. 100-3 - Indeks s kratico SQN pomeni podporo za evropske operaterje GSM. Če so v stroju označene druge številke, jih bo treba osvežiti in to bo stalo precej. Kupci trdijo, da namestitev dodatnih možnosti poveča stroške naprave do 20 tisoč rubljev. Na primer lasersko graviranje ruskih črkgumbi bodo stali približno 5000 rubljev. Takšni stroški, seveda, veliko mislijo.

Pakiranje in dodatki

Za zagotovitev popolne namestitve pri nakupu morate vedeti, kaj proizvajalec pakira v ta pametni telefon. Pomembno je, da bodite pozorni na razpoložljivost navodil v ruskem jeziku, saj je v meniju operacijskega sistema težko razumeti. Vsako polje vsebuje šifrirane informacije. Predstavljen je v obliki niza številk in črk. Običajno je to serijska številka, datum izdaje in država izdelave. Obstaja tudi naslednji napis: BlackBerry Q10 Gold. Zadnja beseda pomeni barvo primera - zlato. Obstajajo tudi črno-bele možnosti. Torej, kaj bo vključeno? Seveda, neposredno naprava sama, blagovno znamko akumulatorska baterija, polnilnik, slušalke microUSB kabel.

Oblikovanje

Proizvajalec BlackBerry Q10 je bil pripravljen uporabiti tradicionalne rešitve. Predhodniki tega pametnega telefona so modeli Bold 9790 in 9900. Če ga primerjamo s slednjim, se dizajn ni bistveno spremenil. Nekateri kupci so samo zmedeni. Vendar pa so inovacije, čeprav ne globalne, še vedno prisotne. Najprej je tipkovnica dobila jasne črte, odločili so se, da zavrnejo zaokroženost. Gladke zavoje razvijalcev ostanejo le na stranskih straneh. Za lažje tipkanje je bila uporabljena kovinska blazinica, ki je ločevala horizontalne vrste ključev med njimi. Uporabniki so to spremembo sprejeli z navdušenjem, saj je zdaj mogoče tipkovnico slepo uporabiti.
Dimenzije naprave BlackBerry Q10 (črna in druge barve) je mogoče pripisati povprečju. Dolžine so 120 mm in debele 67 mm, debele pa so 10 mm. Pri napravah s tipkovnico QWERTY so te dimenzije zelo primerne. V drugih modelih so veliko večji. Teža naprave je 139 rub. Zadnja plošča je izdelana iz ogljikovih vlaken. S strani je videti precej eleganten in drag. Slabe mehanske poškodbe se ne bojijo. Vendar pa se lahko kaj ostrega še vedno deformira. Drugi del ohišja je izdelan iz mat plastike. Na hrbtni strani je kamera. Takoj pod njo je kovinski trak, enak kot na tipkovnici. Zaradi nje objektiv kamere ni opraskan. Del zadnje plošče je odstranljiv pokrov, ki ga je mogoče enostavno spustiti navzdol. Pod njim je kartica za kartico SIM in režo za pomnilniško kartico. Slednji se nahaja na desni strani baterije. Ampak, da bi dobili sedem kartico, bo moral odstraniti baterijo. V Q10 se priključek za slušalke nahaja na zgornji strani. Pri predhodnikih je bil na strani, kar je povzročilo veliko motnjo uporabnikov. Na levi strani bo kupec videl dva konektorja - microHDMI in microUSB, preko katerih se lahko povežete s katerokoli napravo (TV, tablični računalnik, osebni računalnik in projektor).

Spremembe

Kot smo že omenili, se ta model prodaja v različnih državah. Zaradi tega je kanadski proizvajalec izdal različne spremembe, ki so namenjene delu z določenimi operaterji. Številka modela je navedena tako na škatli kot tudi na samem telefonu. Poglejmo sioznačevanje:
 • SQN100-1 - GSM operaterji, Severna Amerika.
 • SQN100-2 - operaterji CDMA, Severna Amerika.
 • SQN100-3 - Operaterji GSM, Evropa.
 • SQN100-5 - ZAE.
 • Na podlagi teh informacij lahko sklepamo, da je domači kupec popoln za BlackBerry Q10 SQN100-3. Ta sprememba podpira vse parametre ruskih operaterjev. Možna je tudi uporaba mobilne komunikacije naslednje generacije - 4G. Zagotavlja ga MegaFon.

  BlackBerry Q10: specifikacije zmogljivosti

  Noben opis mobilnih naprav ne bo popoln brez proučevanja tehničnih značilnosti. Kaj je skrito v praktičnem primeru kanadskega pametnega telefona? Za zagotovitev neprekinjenega delovanja je naprava opremljena s procesorjem za dve jedri s frekvenco 15 GHz. Model - Qualcomm Snapdragon. Glede na pomanjkanje ekranov, ki zahtevajo velike vire, in "težkih" aplikacij, pametni telefon hitro deluje, težave z obešali zanj pa niso značilne. Dva gigabajta RAM-a sta dovolj za to funkcionalnost. Glede na parametre vgrajenega pomnilnika, je njegov volumen 16 GB. Vendar jih ni mogoče vse uporabiti, saj operacijski sistem zavzema skoraj 6 GB. Podpora za pomnilniške kartice (največ - 32 GB) omogoča razširitev zmogljivosti naprave. Kupci imajo priložnost delati z inovativnim razvojem brezžične komunikacije Long-Term Evolution - standard LTE (4G). To je nedvomno prednost BlackBerry Q10. 4G je najnovejša generacija mobilnih komunikacij, ki je združljiva s to napravo. Vendar pa je v naši državi upodabljanjetakšne storitve - je še vedno redka.

  Vmesnik

  Ta model deluje na platformi programske opreme BlackBerry 10. Gre za lasten razvoj kanadskega podjetja. Deseta različica operacijskega sistema je bila prvotno razvita za Z10, vendar jo je nadomestil podedovan model. Natančneje, posodobitev se je pojavila, vendar ni spremenila zasnove. Ker je zaslon v Q10 manjši, je velik del informacij izven dosega. Dostop do njih je mogoče doseči s pomikanjem. Vse funkcije delujejo dobro, toda ko naložite aplikacije v razsutem stanju, lahko za nekaj sekund pride do dremeža. Na začetnem zaslonu bo uporabnik videl vse potrebne informacije. To prikaže čas in trenutni datum, sporočila o neodgovorjenih klicih in prejetih sporočilih. Tako kot Android OS se je pojavila "zavesa". Prek njega lahko vklopite /izklopite bluetooth in WI-FI, spremenite stopnjo glasnosti, nastavite budilko. Na glavnem zaslonu so tudi informacije o količini napolnjenosti baterije in ikoni operaterjevega omrežja. Lahko se prikaže kot 2G, 3G ali 4G. S poudarkom na najnovejših dogodkih je izdan pametni telefon BlackBerry Q10. LTE (zgoraj opisani 4G) bo podpiral ta model. Ta enota se lahko uporablja kot poslovna enota. Z BlackBerry Balance je vsebina telefona razdeljena na dva dela: prvi - za delodajalca, drugi - za zaposlenega. Družba je predvidela možnost blokade naprave na daljavo. Ta funkcija je uporabna, če ima vaš telefon občutljive informacije. Na primer, brez vednosti zaposlenega lahko delodajalec popolnomablokirate pametni telefon.

  Tipkovnica

  BlackBerry Q10 ima seveda tipkovnico. To pomeni, da model povezuje s poslovnim razredom in ga naredi konkurenčno. Proizvajalec v tej zadevi je dosegel popolnost. Mnogi uporabniki trdijo, da so pripravljeni, da se odrečejo velikemu, predvsem pa neprijetnemu smislu v zvezi z množico obsežnih besedil, ki so občutljivi na dotik in imajo čudovite zaslone. Da bi delo s ključi naredilo najbolj udobno, se je proizvajalec odločil, da jih bo povečal. Tipkovnica je postala večja in zato je tudi primer. Zdaj, za dosego visoke hitrosti, morate vtipkati besedilo z dvema velikima prstoma. Vsaka tipka ima nagnjen rob. Zahvaljujoč njemu se lahko loči kovinski trak. Pomaga vam, da hitro krmarite po tipkovnici. Položaj črk je popolnoma enak polnemu računalniškemu vzorcu.

  Funkcije zaslona

  Zaradi velike tipkovnice je zaslon postal šibka točka za BlackBerry Q10. Značilnosti ne na visoki ravni. Vendar pa se za takšen pametni telefon šteje, da je precej velik. Ločljivost - 720 x 720 slikovnih pik. Diagonala je 31 ", jasnost je 331 slikovnih pik, tip zaslona Super AMOLED, uporabniki, ki so navajeni na 5-7 cm zapustiti negativno povratno informacijo, vendar jih je mogoče razumeti, zaslon je precej slabši od takšnih naprav.

  Fotoaparat

  Dve kameri sta opremljeni z modelom BlackBerry Q10, ki ocenjujeta kakovost slik na splošno dobro, saj ima resolucijo 8 milijonov slikovnih pik.uporabite LED bliskavico. Sprednja kamera je šibkejša - 2 MP. V infuzijah zagotavlja samodejno ostrenje. Za uporabnike ni pritožb. Toda ročno fokusiranje deluje s težavo. Težava je v gumbih sprožilca. Ko je fotoaparat pritisnjen, fotoaparat takoj posname fotografijo, zato morate fokus prilagoditi s potezanjem. Za slabosti kamere lastniki imajo občutljive strani gumbov. S svojim neprevidnim klikom lahko slika deluje. Dovoljen format fotografije: 1: 1 4: 316: 9. Če slike posnamete samo za ogled na telefonu, je priporočljivo izbrati 1: 1. Idealen je za zaslon BlackBerry Q10. Način HDR lahko uporabite tudi za izboljšanje kakovosti. Zdaj pa si poglejmo video zmogljivosti. V tem načinu glavna kamera deluje v HD formatu (1080 slikovnih pik). Kakovost predvajanja na telefonu je povsem sprejemljiva, če pa gledate video na tablicah ali osebnih računalnikih, potem je razdeljena na piksle in očiščena. Ločljivost sprednje kamere je še vedno nižja - 720 slikovnih pik. Ni treba posebej poudarjati, da bo kakovost osebja veliko slabša.

  Baterija

  Glede na pozitivne in negativne strani komunikatorja je treba preveriti življenjsko dobo baterije. Za začetek si poglejmo, kaj pravijo navodila. BlackBerry Q10 je opremljen z litij-ionskim akumulatorjem velikosti 2100 mAh. Proizvajalec meni, da bo v pogovornem načinu do 13 ur popolnoma prazen. Mnogi kupci so zadovoljni s temi rezultati. Ampak nepotrebo po naglici s sklepi. Prav tako v priročniku piše, da ko je pametni telefon prenesen v stanje pripravljenosti, bo baterija sedela le v 15 dneh. Toda zdaj poglejmo. Pri povprečni obremenitvi naprava deluje približno 2 dni. Toda če pogledate majhen zaslon in šibek procesor, taki kazalniki niso več visoki.

  BlackBerry Q10: pregledi

  Kaj so imeli lastniki tega modela? Takoj je treba opozoriti, da so pregledi, objavljeni na spletu, precej sporni. Praviloma so ciljne publike poznavalci blagovnih znamk, ki so že navajeni na funkcije BlackBerryja. Posodabljanje operacijskega sistema je vzelo veliko navdušenja. Za mnoge so mi bile všeč uvajanje novih dosežkov, vendar so bile nekatere funkcije odstranjene, kar uporabniki žalijo. Široka paleta takih naprav daje kupcu široko izbiro. Zdaj, v eni cenovni kategoriji, obstaja veliko naprav različnih blagovnih znamk, in na žalost ne vedno BlackBerry Q10 (4G) White, Black, Gold zmaga v konkurenci. Katere so šibke točke, po mnenju lastnikov, ta model?
 • Združljivost z majhnim številom aplikacij.
 • Nestandardni zaslon majhnih velikosti.
 • Slab procesor.
 • Težave s ključavnico zadnjega pokrova (hitro se pretresejo).
 • Premalo operacijskega sistema.
 • Mnogi so prišli do zaključka, da je komunikator idealen za definicijo naprav poslovnega razreda. Za osebne namene je bolje uporabiti operacijski sistem Android.

  Tekmovalci

  Če govorimo o neposrednih konkurentih tegapametni telefon ob izdaji, je težko pobrati vsaj eno kopijo, ne samo iz vrste drugih blagovnih znamk, ampak tudi med svojimi. Vendar pa je družba v letu 2015 izdala novo napravo z indeksom Priv. Težko je imenovati konkurenta, saj je novost naslednik Q10. BlackBerry Priv je močno spremenjen od zunaj. Njegova oblika je daleč od tipičnih komunikatorjev. Vendar pa je ta rešitev omogočila razvijalcem, da znatno povečajo zaslon. In kot se spomnite, v Q10 je bila šibka točka. V novem modelu je bil diagonalni zaslon 54 "z ločljivostjo 1440 x 2560. Gostota prenosa slikovnih pik - 540. Procesorja dva: prva deluje z urno frekvenco 18 GHz, druga - 14 GHz. Finska družba Nokia je v letu 2013 izdala tudi več komunikatorjev. Glede serije Asha, glede na to, da je tipkovnica glavni element podatkov modela, bo blagovna znamka BlackBerry očitno imela koristi. nima Telefoni Nokia so popolnoma drugačne oblike, hitrost tipkanja je v primerjavi, predvsem zaradi lokacije gumbov, so preveč blizu drug drugemu, zgornja površina je rahlo konveksna, kar vodi v dejstvo, da včasih prst zdrsne. na Nokia Asha je nerealno: to je slabše od modela Q10 podjetja BlackBerry, ki je vreden tega, saj so naprave Nokia za več kot polovico cenejše. Jasno je: resna konkurenca s komunikatorjem Q10 v času izdajenihče ne more Vsi razvojni dosežki drugih podjetij s tehnično opremo ne dosežejo bistveno ravni kanadske blagovne znamke.

  Nekaj ​​besed na koncu

  Zanimiv model je novi telefon BlackBerry Q10. Očitno je, da si proizvajalec prizadeva izpolniti sodobne standarde in inovativne tehnologije. Seveda ima komunikator prednosti, za nekatere pa je zelo pomemben. Na primer, polna tipkovnica QWERTY. Podobnim analogom na domačem trgu je težko najti. Toda težave pri upravljanju sistema za mnoge kupce so postale odločilne. Glede na visoko ceno, bi rad kupil pametni telefon z bolj naprednim funkcijam. Zato se ta model priporoča samo tistim, ki resnično oddajajo svoj razred, in za osebne namene (korespondenca v družabnih omrežjih, poslušanje glasbe, mimo nivojev v vaših najljubših igrah itd.) Je bolje, da skrbite za napravo na drugi platformi, ki je čim bolj usmerjena v to smer. .

  Sorodne publikacije