Podrobnosti o tem, kako odpreti SVG

V tem gradivu bomo razpravljali o formatu SVG. Spodaj bo opisano, kako odpreti datoteke iste vrste, kot je delo z njimi. Pogosto uporabniki izbrišejo te materiale brez razmišljanja o njihovem pomenu.

Interakcija

Pojdi neposredno na re┼íitev vpra┼íanja, kako odpreti datoteko SVG. Najprej pa je treba omeniti, da se materiali te vrste uporabljajo za obdelavo grafike in vklju─Źujejo spreminjanje na─Źina med rastrskim in vektorskim. Obstaja ve─Ź aplikacij, ki delujejo s to raz┼íiritvijo.

Privzeto

Teoreti─Źno bi moral odgovor na vpra┼íanje, kako odpreti SVG, podati operacijski sistem sam. Samo z mi┼íko dvakrat kliknite na izbrani element. Treba je opozoriti, da je SVG v bistvu univerzalna datoteka. Lahko za┼żene katero koli aplikacijo, ki podpira standardni Scalable Vector Graphics. To je njegovo ime in skriva ime formata. Datoteke te vrste lahko obdelujejo re┼íitve, kot so Adobe Illustrator ali Corel Draw. ─îe so ti programi name┼í─Źeni, se vpra┼íanje, kaj odpreti SVG, verjetno ne bo pojavilo. Teoreti─Źno lahko vrsta datotek, ki vas zanimajo, deluje s programom Paint ali programi, ki so vklju─Źeni v zbirko Microsoft Office. Vendar pa je uporaba teh orodij, razmi┼íljanje o tem, kaj odpreti SVG, lahko imenujemo priro─Źno. Orodja za urejanje v teh aplikacijah niso zelo raznolika. Zgodnje razli─Źice tak┼íne programske opreme nas lahko prepoznajo ali pa nam ne bodo priznale, da nas zanima. Pogosto vam tak┼íne re┼íitve omogo─Źajo pregledslike, nastavite nasi─Źenost in barvo, spremenite polo┼żaj na listu.

predelava

Govorimo zdaj o tem, kako odpreti SVG za obse┼żno urejanje. Torej imamo prilagodljivo grafi─Źno obliko. Samo nekaj re┼íitev, ki jih ponuja Adobe, lahko re┼íijo to nalogo. Poglejmo nekaj ve─Ź o ┼że omenjenem Illustratorju. To je urejevalnik vektorske grafike. Orodje je bilo zasnovano za spreminjanje vektorskih slik. V tem primeru oblikovalci uporabljajo aplikacijo za razli─Źne namene: za ─Źasopise, revije, zgodbe, knjige, plakate, letake, oglase. Program ima nabor orodij za priro─Źno risanje, kot tudi za nadzor besedila in barv. Prosimo, upo┼ítevajte, da lahko gradiva, ki nas zanimajo, vklju─Źujejo ozna─Źevalno oznako XML ali oznako HTML.

Za re┼íitev tega problema je mogo─Źe uporabiti ┼ítevilne univerzalne odjemalce, na primer aplikacijo ACDSee. To je program za pregledovanje in upravljanje zbirk slik. Vsebuje orodja, ki zagotavljajo grafi─Źno obdelavo, vklju─Źno s paketom. Obstajata dva na─Źina za gledanje: hitro in polno. Prva mo┼żnost vklju─Źuje orodja za rotacijo slike in spremembe v njeni lestvici. Drugi odpira dostop do vseh obdelovalnih orodij. Na voljo je pospe┼íeno iskanje razli─Źnih slik. Z vizualnim ozna─Źevanjem lahko hitro izberete in razvrstite datoteke. Urejanje sklopov ve─Ź tiso─Ź materialov s so─Źasno uporabo ┼ítevilnih funkcij. Aplikacija podpira uporabo vodnih ┼żigov.

Sorodne publikacije