Varno povezovanje prek funkcije PuTTY: Kako uporabljati SSH

Posebej priljubljen z PuTTY, njegovo dostopnostjo, enostavnostjo in zmožnostjo povezovanja v omrežna vozlišča prek protokola SSH, vključno z ustvarjanjem SSH tunelov. Dostop do praktično vseh platform, vključno z mobilnimi napravami, je aplikacija PuTTY. Kako uporabiti ta program pri rednem uporabniku, ne le pri skrbniku sistema?

Za izgradnjo predora SSH je tako enostavno kot uporaba aplikacije za povezavo s serijskimi vrati ali oddaljenim strežnikom SSH.

Splošni opis PuTTY

Kako uporabljati program? Kakšne so nastavitve za delo? PuTTY je prosto distribuiran program. Idealno za SSH povezavo in vam omogoča varno upravljanje lokalno, lokalno in na daljavo prek interneta. PuTTY lahko uporabite za nadzor naprav, ki so povezane s serijskimi vrati, in za načrtovanje zaporedij predorov SSH na več strežnikih.

Program ne zahteva namestitve, šele se zažene in takoj zagotovi zahtevano funkcionalnost. Deluje zanesljivo, ponuja kompakten vmesnik z vsemi funkcijami. Levo od kategorije, ki določa obliko in funkcionalnost, desno od informacij o seji in zmožnosti izbire in konfiguriranja potrebnih povezav. Po povezovanju, PuTTY zagotavlja emulacijo terminala (strežnik ukazne vrstice). Uporabnik prejme "sistemsko okno", ki se je odzvalo na povezavo.
Delo se izvaja neposredno z oddaljenim računalnikom prisistem, na katerega ste povezani. Vnesti morate ime in geslo ter nato uporabiti ukaze strežnika.

PuTTY - Kako uporabljati program?

PuTTY je prilagodljiv intuitivno. Če želite vzpostaviti povezavo s strežnikom SSH, morate poznati njegov naslov IP ali ime domene, vrata, uporabniško ime in geslo. Ko se povežete, ukazna vrstica priključenega strežnika zagotavlja natančno PUPTY. Kako uporabljati program omogoča preprosto organiziranje oddaljenega dela?
Unixboids, zlasti FreeBSD, Linux in drugi podobni sistemi zagotavljajo priročen način za oddaljeno upravljanje. Dovolj, da namestite sistem, omogočite demon sshd in "pojdite" na katerokoli točko v internetnem prostoru.

Lahko trdimo, da PuTTY ustreza formuli idealnega sistema, ki trdi, da je popoln za to, kar ni, vendar je funkcija vedno potrebna. Seveda, za zunanjo preprostost, obstaja veliko skrivnosti, rešitve za kompleksne naloge dostopa, nastavitev strežnika in različne funkcionalnosti, ampak za dvig strežnika in ga prikazati kot sistem mest, kot je gostovanje na internetu - preprost postopek. Seveda, vprašanje oblikovanja skozi PuTTY: "Kako uporabiti SSH za ustvarjanje zaporedja predorov?" Zahteva kvalifikacije, toda tu gre za čisto logiko ustvarjanja vsakega kolena v zaporedju SSH povezav, ne pa v sam program.

Kodiranje in nastavitve

Preden lahko uporabite PuTTY, lahko konfigurirate vmesnik. Načeloma vse, kar je privzeto, deluje v večini primerov, če pa je potrebno, lahko veliko spremenite in imatevašo varianto registracije vsake povezave, vsako sejo.
Nastavitve lahko nastavite za vsako sejo. Če shranite sejo pod določenim imenom, lahko hkrati vzpostavite povezavo in njeno konfiguracijo. Če se želite povezati z shranjeno sejo, izberite njeno ime, ko bo vzpostavljena povezava. Skoraj vsi sodobni strežniki uporabljajo UTF-8 in PuTTY ga privzeto uporablja. Barve elementov vmesnika, kazalko, pisavo lahko prilagodite. Možnosti omogočajo, da je povezava dovolj udobna, čeprav ni posebnih potreb. Vprašanje, kako uporabiti PuTTY, se pojavlja šele, ko se program pripravi na povezavo. Takoj, ko je naslov strežnika vnesen in se je odzval, potem po vnosu imena in gesla za PuTTY preprosto pozabite. Strežnik je na voljo tukaj in zdaj, kot da je v bližini. Idealna rešitev za varno delovanje na daljavo.

Lokalna uporaba

Kako se lahko PuTTY še uporablja, razen uporabe SSH kot orodja za ustvarjanje predorov SSH? Kako uporabljati com-port s tem orodjem? Lahko ga uporabite za preverjanje ali delo s serijskimi vrati. Če povežete drug računalnik, modem ali drugo napravo z želenim priključkom, lahko imate stabilno povezavo za prenos datotek ali ukazov.

Sorodne publikacije