Kaj je digitalno pero? Pregled

Za študenta, ki sedi na predavanju navdušenega profesorja kemije ali člana prodajnega osebja, ki je prisoten na pomembni poslovni predstavitvi, je najpomembnejša sposobnost za snemanje. Podrobne oznake vam omogočajo, da se nenehno vračate k pomembnim informacijam, da boste kasneje lahko dobili koristne informacije. Proces snemanja se je razvil skupaj z razvojem tehnologije, ki uporabniku omogoča, da lahko nadzoruje dostop, arhivira, distribuira in ureja pomembne informacije. Digitalne pisala vam omogočajo, da zapisujete v situacijah, ko so prenosniki in tablice preprosto nemočni.


Kje potrebujem elektronsko pero?

Digitalno pero je skoraj tako neopazno kot običajna kroglica. Uporablja resnično črnilo in jo piše na tem papirju. Edina razlika med digitalnim peresom in peresom v žepu na prsih je snemanje premikov peresa. Vsaka beseda, skica ali doodle se pretvori v zaporedje enot in ničel. Mnogi ljudje uporabljajo glasbene založbe za uporabo prenosnih računalnikov in tabličnih računalnikov, saj jih je mogoče enostavno urejati, shranjevati in deliti. Vendar pa so te naprave zelo moteči uporabnik, zato jih veliko podjetij in izobraževalnih ustanov prepoveduje na srečanjih in predavanjih. Najboljši digitalni pisali, kot sta Livescribe 3 Smartpen, Sky WiFi Smartpen in Neo Smartpen N2, vam omogočajo, da naredite izčrpne zapise brez motenj na internetu ali klikov na tipkovnici.

Digitalni svinčnik: pregled izbirnih parametrov

Elektronski svinčnik zajame nekaj svojih lastnih gibovna načine Najboljši modeli uporabljajo tehnologijo, ki jo je razvila skupina Anoto. Za sledenje mikrovezja, natisnjenih na papir, se uporablja miniaturna kamera, ki se nahaja v bližini konice pripomočka. Vendar pa večina digitalnih pisal uporablja napravo za določanje položaja, ki se pritrdi na list papirja in sledi senzorju na konici peresa, ko se premika na papirju, kar omogoča pisanje na poljubni površini.


Ko ustvarite digitalno stran in jo prenesete v računalnik, boste potrebovali intuitivno aplikacijo, ki vam bo omogočila upravljanje arhiviranja, iskanja, souporabe in urejanje opomb. Najboljši elektronski peresa dajejo možnost, da v celoti odražajo napisano. Spodaj so navedena nekatera merila, ki jih je treba upoštevati pri izbiri digitalnega peresa.

Produktivnost

Ročaj, bodisi digitalni ali običajni, mora biti udoben. Mere in teža lahko vplivajo na to, kako dolgo lahko pišete brez utrujenosti. Na žalost to pomeni, da so pripomočki z največjim številom funkcij hkrati veliki, ker se tehnologija nahaja znotraj. Veliko elektronskih pisal ni veliko več kot navadne žogice, vendar nimajo funkcij, ki vam omogočajo, da naredite najbolj popolne zapise. Po udobju pride natančnost. Ni smiselno zapletati izkušnje s pisanjem kamer in pozicijskih senzorjev, če digitalna slika opomb ne ustreza fizični podobi. Napaka pri določanju položaja večine ročajev je v območju 03-07 mm prostorske razlike v primerjavi s. \ Tdejanske poteze. Toda natančnost naprav za določanje položaja se lahko spremeni, ko premikate pripomoček med črko ali ko prst vpliva na senzor.
Po izpolnitvi strani za prehod papirja v drugo, morate obrniti tudi elektronsko. Pametni digitalni svinčnik naj bi omogočal nemoteno spremembo, tako da ne bo imel ene nejasne slike, ki jo sestavlja več.
Poleg tega najboljši modeli elektronskih peresnikov zagotavljajo snemanje zvoka s sinhronizacijo z opombami, da se ustvari digitalna različica, ki vključuje zvočno snemanje. Poleg tega morate oceniti življenjsko dobo baterije preprostega orodja za sinhronizacijo, kot je Bluetooth ali Wi-Fi. Vse to je pomembno za delovanje digitalnega peresa, ker ga nihče ne mara, če se ročaj ustavi sredi postopka zapisovanja. Brezžična sinhronizacija omogoča tudi izmenjavo podatkov s široko paleto naprav v realnem času.

Funkcionalni sklop

Značilnosti elektronskih naprav se lahko zelo razlikujejo. Nekateri od njih so v bistvu vgrajeni v ročaj, na katerem lahko prenesete aplikacije, drugi pa so samo bizarno perje. Pri novih modelih prednostne funkcije vključujejo občutljivost na tlak, več globinskih slojev in enostavnost sinhronizacije z aplikacijami, kot so Adobe Photoshop ali Adobe Illustrator. Če digitalno pero vsebuje programsko opremo za optično prepoznavanje znakov za pretvorbo ročno napisanega besedilapreoblikovanje mora biti dovolj natančno. Večina naprav, razen lastne programske opreme, je povezana z opombami MyScript. Ta aplikacija podpira več deset jezikov. Vsak digitalni pero ima nekakšen notranji trdi disk, ki shranjuje podatke, preden jih prenese v računalnik. Njena zmogljivost se giblje od 50 do več tisoč elektronskih strani. Najboljši digitalni pisalniki prav tako štejejo preostali pomnilnik v urah snemanja.

Enostavnost uporabe

Povečanje tehnološke zasičenosti elektronskih naprav jih dejansko otežuje uporabo, zato bi morala rast funkcionalnosti odtehtati vse zaplete, povezane z novo tehnologijo. Prav tako ni vredno izbrati pisala, ki bo uporabnika prisilila, da čuti potrebo po ponovnem spoznavanju spretnosti, ki so jih obvladali v zgodnjih letih osnovne šole, ali pa zahteva učinkovito delo na dolgotrajnem usposabljanju. Namestitev in prenos programske opreme mora biti preprosta. Proizvajalci morajo zagotoviti podrobna navodila, da lahko hitro začnejo uporabljati napravo. Poleg tega mora pripomoček vključevati pripomočke, potrebne za zagotavljanje osnovne funkcije. Najboljši digitalni peresa imajo veliko dodatkov, ki jih je mogoče kupiti ločeno, če uporabnik postane specialist, ki je razumel vse značilnosti naprave.

Pomoč in podpora

Proizvajalci morajo zagotoviti digitalno pero podporo in podporo tako, da jo je mogoče uporabljati, kot je mogoče.bolj priročno. Bodite prepričani, da imate gradiva za usposabljanje, spletne forume, odgovore na pogosta vprašanja, tehnično podporo in kontaktne informacije. Poleg tega mora proizvajalec zagotoviti možnost nakupa kartuš s črnilom, papirja (če je potrebno) in drugih dodatkov. Digitalno pero je odlično orodje za vodenje zapisov in skic v okoliščinah, kjer je uporaba prenosnega računalnika ali tabličnega računalnika omejena, ker so manj privlačni v razredu in na poslovnih srečanjih. Poleg tega je kompaktnost takšnih naprav odličen pripomoček za zbiranje informacij v situacijah, ki bi bile težko ali nemogoče za prenosnike ali tablične računalnike.

Livescribe 3 Smartpen

To je digitalni pero, katerega pregledi so najbolj pozitivni. Uporablja neverjetno tehnologijo. Majhen fotoaparat v notranjosti naprave zabeleži gibanje konice peresa v povezavi s posebnim papirjem s pikčastimi točkami na njem. Beležke Bluetooth se pretakajo v bližnji iPad ali iPhone, ki ima nameščeno brezplačno aplikacijo Livescribd. Rokopis je preveden v besedilo, katerega razdelki so označeni s ključnimi besedami. Ampak to še ni vse. Pametni svinčnik Livescribe 3 lahko snema tudi pogovore ali predavanja. Če se želite vrniti na določen del zvoka, lahko preprosto preverite besede besede s pisalom na nasprotnem koncu pisala, da preverite, ali je napisana prava beseda. Zvok se predvaja od določene točke. Če želite poslušati posnetek, boste morali poleg posebnega zvezka priti tudi iPad ali aiphone Toda iz drugih težav, ki so se pojavile v prejšnjih modelih, se je četrta različica naprave končno znebila. Sijajni črni svinčnik je dobro uravnotežen in enostaven za uporabo. Poseben papir je široko dostopen, z velikostmi revij, prenosnim računalnikom in celo nalepko in ni veliko dražji kot običajno. Ročaj tehta 34 m, ima dolžino 86 mm in premer 15 mm. Življenjska doba baterije - 14 ur Kapaciteta snemalne naprave - 20.000 strani. Cena digitalnega pisala Livescribe 3 Smartpen je 189 evrov.

Digitalni peresnik Atary Digital Pen

Digitalni peresnik Atary Digital Pen omogoča shranjevanje do 100 strani besedila formata A4 na eno samo polnjenje akumulatorja do 10 ur brez uporabe posebnega papirja, kar zagotavlja natančnost 120 t /d. Pero se lahko uporablja namesto pisala, računalniške miške in tabličnega računalnika za grafične aplikacije. Priložena aplikacija MyScript Notes podpira 85 jezikov, vključno z Ruščina, prepozna izolirane, natisnjene in ročno napisane črke. Omogoča prepoznavanje shem, tabel in geometrijskih oblik, izvoz dokumentov v urejevalnike besedil, urejanje slik in e-pošto.

Digitalni peresnik 3Q DP103

Ta naprava je združljiva s telefoni, tablicami, ki delujejo na vseh priljubljenih platformah, ki jih ponuja modul Bluetooth. S težo 186 m, dolžine 142 mm in premerom 14 mm omogoča ročaj shranjevanje do 100 strani besedila in zagotavlja do 90 ur neprekinjenega delovanja. Deluje v povezavi s sprejemno napravo, oddaljeno od elektronskega peresa, na razdalji največ 1 m.Kabel USB, palica za pisanje, CD-ROM s programsko opremo in kratek priročnik za uporabo.

Sorodne publikacije