"Ena od priključenih naprav USB ne deluje pravilno" - kaj to pomeni in kako rešiti težavo?

Napredni uporabniki PC-ja so se že dolgo naučili, kako rešiti težave, kot je "Ena od priključenih naprav USB deluje nepravilno". Računalnik poznajo do najmanjših podrobnosti, zato ni vprašanj o tem, kako popraviti to ali tisto napako. Toda neizkušeni uporabniki v tej zadevi so težji časi. Nekateri celo ne pomagajo z nasveti iz interneta, saj znanje in izkušnje niso dovolj.

Problem

Toda to ni problem. Vsako osnovno PC napako lahko hitro popravite. Če želite to narediti, morate natančno preučiti navodila in slediti korak za korakom nasvete strokovnjakov. USB je lahko različica 2.0 ali 2.0. Na splošno se bistvo vprašanja ne spremeni.

Vzroki

Napako povezave USB lahko povzroči več razlogov. Res so, zelo. In niso vedno tipične. Zgodi se, da napaka leži neposredno in popolnoma na uporabniku, ki je čudežno izbrisal gonilnike ali zmedel sistem. Proizvajalci teh naprav imajo pomanjkljivosti. Nizko kakovostni kitajski pogoni so še posebej nagnjeni k temu problemu.


Zaupanje, vendar preverite

Torej ste na zaslonu videli podobno napako. Da bi se izognili nepotrebnim živcem in izgubi časa, je najbolje, da takoj preverite napravo, ki jo priključite na vrata. Kot smo že omenili, niso vsi proizvajalci tako vesti. Mnogi ustvarijo izdelek, ki ga preprosto prodajajo. Zato obstajajo sistemske napake.
Če ste kupili novo miškotipkovnico ali bliskovni pogon, takoj preverite, ali deluje pravilno, preden se pomaknete na vmesnik USB. To lahko storite na dva načina:
 • Če imate drugi računalnik ali prenosni računalnik, preprosto povežite novo napravo. Če bo v drugem sistemu vse v redu, potem je najverjetneje težava v računalniku.
 • Vzemite dobro napravo (stara miška, drugi bliskovni pogon itd.) In jo vstavite v isto vrata. Če se prikaže isto sporočilo, je to res v priključku.
 • Obstaja nekaj skrivnih metod. Ne vedno dajejo jasno sliko o tem, kaj se dogaja, ampak za vsak primer in jih je mogoče preskusiti. Torej, vzamemo napravo, ki izda napako, izklopimo računalnik in izklopimo sistem z vtičem v vtičnici. Zdaj morate na računalniku pritisniti gumb za zagon, tako da ostanki električnih nabojev zapustijo matično ploščo. Zdaj vklopite računalnik in priključite napravo USB, ko je sistem popolnoma napolnjen. Možnost ni najboljša, včasih pa po njenem začetku dela. In za tiste, ki želijo končno zagotoviti, da vrata ne delujejo, lahko preprosto onemogočite vse USB-je, ki so na sprednji plošči. Včasih pride do podobne napake zaradi preobremenitve vrat. Če izklopite opremo, ki trenutno ni potrebna, namestite bliskovni pogon na zadnji pokrov.

  Metode programske opreme

  Včasih težava "Ena od priključenih naprav USB ne deluje pravilno" ne popravi valjev. Moram kopati v sistemu. Če vse prejšnje metode niso dali rezultata, poskusite posodobiti "drva".
  To naredimo tako, da iščemo "Upravitelj naprav". To naredimo preko ukazne vrstice: pritisnite tipkovnico Win + R in vstopite v polje devmgmt.msc. Pojdite v Moj računalnik, z desno tipko miške kliknite katero koli mesto v oknu in izberite Lastnosti. Odpre se okno s parametri osebnega računalnika, v levem stolpcu pa najdete želeni del. V upravitelju naprav izberite vrstico "USB Controllers", tukaj so prikazane vse USB naprave, ki so priključene na sistem. Tukaj bo vrstica "Druge naprave", je v njej in tam bo naš neznana naprava. Kliknite na njegovo ime in poskusite "Update Drivers". Čakamo na sistem za prenos potrebnih datotek na spletu, in, morda, bliskovni pogon "bo prišel" in bo deloval.

  Klicaj

  Lahko se zgodi, da je poleg tega "Neznana naprava" rumeni klicaj. V tem primeru poskušamo razviti gonilnike. Kliknite nanj in pojdite na "Lastnosti". Tukaj morate najti zavihek "drva" in gumb "rollback". Morda vam ne bo na voljo, označeno sivo. Nato izberite "Izbriši". Zdaj se morate vrniti v okno Upravitelja naprav in odpreti odsek »Dejanje« in posodobiti konfiguracijo strojne opreme v njej. Ti koraki lahko odpravijo težavo. Klicaj se lahko pojavi tudi iz drugega razloga. Če želite to narediti, pojdite na lastnosti opreme, ki je dobil imena, kot so Generic USB Hub, USB Root Controller in Root USB Hub. V oknu morate izbrati "Manage power" in odstraniti kljukico v prvi vrstici. Torej prepovedujete opremoizklopite, da prihranite elektriko.

  Pogoste napake in rešitve

  Kot smo že omenili, je napaka "Ena od priključenih naprav USB deluje nepravilno" individualna in odvisna od številnih dejavnikov. Razpravljali smo o najpogostejših razlogih zgoraj. In zdaj poskušajmo na kratko opisati, kaj so drugi uporabniki naleteli. Pogosto se ta napaka pojavi, ko priključite tiskalnik. Ponavadi je razlog za napačno vgradnjo "drva". Zato jih lahko preprosto izbrišete in jih znova namestite. Mnogo težav nastane zaradi mehanskih poškodb. Na primer, kabel z priključkom micro-USB na eni strani in priključkom USB je lahko na drugi strani pokvarjen ali pritisnjen na sredini. Prav tako bistveno vpliva na zmogljivost in jo sinhronizira z osebnim računalnikom. Še en zanimiv problem, s katerim se zdaj srečujemo vedno manj, je lahko nezdružljivost. Nekatere naprave ne podpirajo standardov 2.0 ali novejših 3.0. Nato se zgodi, da boste s povezavo prek telefona USB ali katere koli druge naprave ponovno videli to sporočilo. Na splošno, če se je pojavil tak problem, je bolje razmišljati o menjavi matične plošče, saj se bo standardni vmesnik še naprej spreminjal in težave bodo postajale še bolj.

  Težave z notesnikom

  V tem primeru se soočamo s težavami pri povezovanju USB 3.0. Zaradi pomanjkljivosti te revizije vmesnika se morajo uporabniki odvijati na različne načine. Najdena je bila rešitev. V prenosnem računalniku je bilo potrebno prilagoditi načrt napajanja. Lahko greš v tostandardne nastavitve za to možnost ali vdelano programsko opremo nekaterih proizvajalcev prenosnih računalnikov. V sistemu Windows izberite trenutni načrt porabe, ki je trenutno v uporabi, in pojdite v dodatne možnosti. In že znana shema prepoveduje odklop pristanišč za varčevanje z energijo.

  Sklepi

  Če se nenadoma ne morete povezati prek telefona USB, zunanjega trdega diska, pogona USB in drugih naprav, vam ni treba takoj vznemirjati. Prvič, prekinitev enega pristanišča desetih v sistemu je stvar rutine. Poskusite preprosto uporabiti drug konektor - lažje kot preprosto. Drugič, tudi če v programskem načrtu nimate ničesar, lahko poskusite znova namestiti sistem Windows. Seveda pa ponovna namestitev operacijskega sistema ni rešitev za vse težave in proces je precej težak, zlasti za tiste, ki se tega še niso srečali. Vendar vam lahko celo pomaga.
  Morda vaš micro-USB priključek ne deluje zaradi resnične okvare krmilnika. Ne bo nadomestil svoje matične plošče. To bo bodisi kupiti novo matično ploščo ali, kot možnost, kupiti zunanji PCI krmilnik.

  Sorodne publikacije