»Tega elementa ni bilo mogoče najti«: kako izbrisati datoteke in mape ali se znebiti sporočila?

Dejstvo, da imajo sistemi Windows pogosto nepooblaščene napake, nikogar ne preseneča. Vendar je položaj še slabši. Včasih uporabnik poskuša izbrisati datoteko v Raziskovalcu. "Ne morem najti elementa" - to je ravno sporočilo, ki ga sistem lahko da tistemu, kar se imenuje, na ravno mesto. Zakaj se to zgodi, čeprav je želeni predmet prikazan v upravitelju datotek? Spodaj so ključni načini za odpravo takšnih neprijetnih situacij. Najprej nekaj besed o naravi neuspeha.

Razlogi za pojav poročil o nezmožnosti odstranitve predmetov

Na splošno se predpostavlja, da taka sporočila izda sistem šele po odstranitvi določene programske opreme, ko je bilo vnaprej sporočeno, da bodo ostanki po popolnem ponovnem zagonu računalnika izbrisani. Jeter, toda če tega ni storil.


Na primer stanje, ko se poskuša izbrisati mapo. "Ne morem najti elementa" - najpogostejše sporočilo, ko so bile glavne komponente programa odstranjene, vendar v Explorerju, še vedno prikazane, in se uporabnik, tako rekoč, skuša znebiti ročno zaradi zanesljivosti. V tem smislu Windows še zdaleč ni popoln. Jasno je, da pri ročnem brisanju datoteke s trdega diska ne gre nikamor (preprosto v svojem imenu se prva črka spremeni v neberljivi znak "$", po katerem oddaljeni predmet ne prepozna sistem. Ampak, ko ga odstraniteprogrami v lastnih sistemskih virih v imeniku so lahko in odstranitev samih programov (datoteke vzorca Unistall.exe), ki jih je treba izbrisati samodejno, vendar ne izbrisati, čeprav skrbnik sistema pravi, da je aplikacija popolnoma odstranjena. V tem primeru bo prva rešitev ponovni zagon sistema. Morda bo datoteka ali mapa po ponovnem zagonu resnično izginila.

Napaka «Tega elementa ni bilo mogoče najti. Ni več ": kako na najlažji način izbrisati sporočila?"

Vendar zgoraj opisani položaj ni vedno popravljen na takšen način. Možno je, da so datoteke in imenike, ki so vidni, ko ste prijavljeni, odjavljeni na skrbniški ravni brez ponovnega zagona (z običajno spremembo uporabnika). Ali morda samo brez razširjenih pravic. Torej se izkaže, da problem odstranjevanja Ne morem najti te postavke "se zniža na prijavo v sistem z desnim adminom in nato poskusite znova izbrisati.

Ne želite trajno spreminjati računov? Uporabite ukazno vrstico, ki je bila prvotno zagnana v imenu skrbnika, in vnesite ukaz net user Administrator /active: yes (postali boste administrator na vhodu).

"Te postavke ni bilo mogoče najti": kako izbrisati sporočila s čiščenjem ostankov po odstranitvi programov?

Toda predpostavimo, da takšna tehnika ne pomaga. Še enkrat se na zaslonu prikaže sporočilo, da elementa ni mogoče najti, ko ga poskušate izbrisati. Kako izbrišem to sporočilo?
Eden odNajbolj učinkovita sredstva so programi za odstranitev in optimizacijo. Če zaženete kateri koli tak pripomoček, morate po odstranitvi programov poiskati ostanke. Lahko so na trdem disku in v registru. Ampak to je zanimivo. Vsaka datoteka v registru ustreza posebnemu ključu. Po brisanju datotek s trdega diska registra lahko vnos izbrišete. Sistem, ki se nanaša izključno na register, meni, da je datoteka, in v resnici ni. Tukaj je konflikt, ko se prikaže sporočilo "Ne morem najti te postavke". Kako odstraniti se zdi, da je že jasno. Zaženite optimizator, ki lahko očisti prazne, zastarele ali napačne vnose v registru.

Dodatni koraki

Če nobeden od zgoraj navedenih uporabnikov ni našel rešitve, poskusite zagnati ukazno konzolo v imenu skrbnika in z orodjem za brisanje.
V ta namen vnesite ukaz DEL in po njem skozi prostor v narekovajih vnesite celotno pot do datoteke, ki jo želite odstraniti, kot je prikazano na zgornji sliki. Če datoteka še vedno obstaja na trdem disku, bo izbrisana, če manjka - sporočilo se ne bo več prikazalo.

Ne nazadnje

To je vse o osnovnih tehnikah za odpravo videza sporočil o nezmožnosti brisanja objektov. Včasih pa se takšna sporočila lahko pojavijo zaradi blokiranja datotek (sistem ali super skrbnik). V tem primeru lahko uporabite program Unlocker in ga nato poskusite izbrisati.

Sorodne publikacije