BenQ XL2420T Monitor: Pregled, specifikacije in pregledi

Monitor BenQ XL2420T: pregled, specifikacije in ocene

\ t BenQ XL2420T (cena 549 USD), ki so ga razvili igralci za igralce, je dobro premišljen večfunkcijski 24-palčni monitor, ki ponuja skoraj vse funkcionalnosti, ki jih resni igralci potrebujejo. Hitra povratna informacija pikslov, veliko možnosti povezovanja, veliko prilagodljivih igralnih načinov in frekvenca osveževanja 120 Hz - to je samo vrh ledene gore. Plošča TN + zagotavlja dobre barve in zelo globoko črno raven, položaj prikaza pa se lahko prilagodi glede na ergonomske potrebe uporabnika. Monitor ima celo lepo, majhno nadzorno ploščo, ki vam pomaga hitro in enostavno prilagoditi nastavitve zaslona. Ampak za vse to morate plačati drago, in kot gledanja zaslona ni na vseh nadmorski višini, vendar če imate željo, da bi imeli boljše možnosti za plačilo za ta privilegij, potem bo nakup XL2420T za pravega igralca bo praznik.

Oblika in značilnosti

BenQ XL2420T LCD zaslon je zaprt v mat črno ohišje in obdan z tankim 19-milimetrskim okvirjem in sijajno ploščo na zadnji strani, kjer je monitor pritrjen na stojalo, ki je nastavljivo po višini. Podnožje v obliki črke T zagotavlja dovolj podpore za 39-kilogramski prikaz in omogoča spreminjanje naklona, ​​vrtenja in orientacije. Rdeča kljuka na zadnjem nosilcu služi za obešanje slušalk, rdeči ovalni vrat na dnu stojala pa pomaga pri čiščenju kablov in dodaja barvo sorti.
Pet nadzornih tipk se nahaja eno nad drugim na desni. Težko jih je videti, toda če zaprete roke, se prižgejo beli indikatorji, ki jih bodo zlahka našli v temi. Gumbi so senzorični in neoznačeni. Po pritisku se na zaslonu prikaže njihov sestanek. Senzorji delujejo hitro in z zvočnim signalom, ki pa ga lahko deaktivirate. Stikalo za vklop, ko je vklopljeno, oddaja bledo belo svetlobo, ki v načinu pripravljenosti postane rdeča. 35-palčni klinasti S-stikalo se nahaja desno od podnožja in vstavljeno v luknjo na zadnji strani monitorja. To je urejena majhna naprava z rdečim stikalom na disku in tremi rdečimi tipkami. Kolo se uporablja za dostop, navigacijo in izbiro nastavitev zaslonskega menija, ki vam omogoča enostavno spreminjanje nastavitev slike brez uporabe petih gumbov na dotik. Za vsakega od treh tipk lahko shranite nastavitve in jih preklopite, kot želite.

Vgrajeni zvočniki niso na voljo, vendar lahko monitor predvaja zvok prek HDMI kanala prek slušalk. Glasnost je nastavljiva v korakih od 1 do 100 ali pa je zvok popolnoma izključen. Če se ta funkcija pogosto uporablja, lahko dodelite eno od treh bližnjic.

Vmesnik

V BenQ XL2420T ni pomanjkanja vhodnih in izhodnih vrat. Od zadaj sta dva HDMI, DVI in VGA (D-sub), DisplayPort in dva USB (eden za vhod in izhod). Dva dodatna izhoda USB sta na priročnem mestu na levi straniz vtičnico za slušalke.

Možnosti namestitve

BenQ XL2420T Monitor ponuja različne možnosti prilagajanja slik. Osnovne nastavitve so svetlost, kontrast, ostrina, barvna temperatura, gama, odtenek, nasičenost in črni eQalizer, ki vam omogoča, da pojasnite temna področja zaslona za več podrobnosti. Na voljo je možnost AMA (pospeševalnik), ki je zasnovana za izboljšanje odzivnega časa pikslov, vendar glede na uporabniške ocene ne opazijo razlike od vklopa ali izklopa, zato vam svetujemo, da jo pustite neaktivirano.
Prednastavitve
V slikovnih načinih BenQ XL2420T spadajo standard, film, fotografija, Eco in sRGB, kot tudi dva za FPS (strelec v prvi osebi), optimizirana za Counter Strike 1.6 in Counter Strike Source . Lastnik monitorja lahko v skladu z načrti proizvajalca, strokovnjaki, prenese tudi posebne prednaložene igralne naprave in jih shrani v nastavitve po meri. Inteligentno prilagajanje omogoča prilagajanje velikosti slike na zaslonu, inteligentno izostritev pa vam omogoča, da označite določeno območje in ga prikažete v oknu. Obstaja devet načinov prikaza s specifičnimi razmerji in izbira formata zaslona, ​​ki posnema igro na zaslonih različnih velikosti brez geometrijskih izkrivljanj ali deformacij.


Stroškovna učinkovitost

BenQ XL2420T porabi povprečno 28 vatov, kar za zaslon TN z LED osvetlitvijo ni zelo energetsko učinkovito, vendar ni zelo stroškovno učinkovito. Za primerjavo: Lenovo LS2421P Wideporabi samo 16 vatov, Samsung S23A550H monitor z 23-palčnim TN-panelom pa potrebuje 19 vatov. Vendar pa naprava ne uporablja enake količine energije kot velikost, podobna IPS-u, kot sta 36-vatni HP ZR2440w in 34-vatni LG IPS236V.

Zmogljivost

BenQ XL2420T igralni monitor ima ločljivost Full HD z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik z mat premazom proti bleščanju, ki zmanjša odsev brez žrtvovanja svetlosti. Za tehnologijo TN + je kakovost barve čim bližja IPS plošči. Vzorci diagnostičnega programa DisplayMate so krepki in jasni, vendar ne preveč nasičeni. Barve so zelo žive, zahvaljujoč zmožnosti zaslona, ​​da prenaša globino črne barve, ki tudi podrobno opisuje sence. Grayscale ni enako kot profesionalni zasloni, kot je ASUS PA246Q, toda za TN + panel je boljši od povprečja. Barvni prostor sRGB pokriva 88%, kar očitno ni dovolj za delo z grafiko. V standardnem načinu ni nič pozitivnega, razen za enakomernost belega in kontrasta, ki je enaka 910: 1. Širjenje drugih parametrov je pomembno in daleč od idealnega. Vendar jih je mogoče zelo izboljšati z majhnim številom nastavitev, tudi brez uporabe zunanje merilne opreme. Preklop na nastavitve barv po meri, izbira vrednosti gama 1 in zmanjšanje svetlosti močno izboljša značilnosti zaslona.

Kakovost slike

Uporabniki, ki so testirali monitor BenQ XL2420T na igrah Far Cry 2 (PC) in Burnout Oaradise (PS3), so bili presenečeni nad kakovostjo monitorja. Izrecnomazanje, fantomski učinki in brez opazne zamude med ukazi na tipkovnici in odzivom zaslona. Prednastavljene nastavitve igre so preveč temne ali presvetle, vendar so potrebne v igrah z veliko šibkimi podrobnostmi ali tistimi, ki raje igrajo v super-svetlem načinu. Med slabostmi monitorja BenQ XL2420T so uporabniki označeni kot barvna zameglitev pri velikih kotih gledanja: bela najde beige odtenke in siva izgleda kot črna. Pogled od spodaj je še slabši, saj slika postane pretemna. To je precej pogost pojav v panelih TN in ni kritičen, vendar je mogoče pričakovati večji prikaz, ki je vreden več kot 500 USD.

Dodatki in garancija

Monitor BenQ XL2420T je certificiran s strani NVIDIA s tehnologijo zaslona, ​​ki podpira LightBoost. Glavni pogoj za njegovo uporabo je prisotnost grafične kartice tega proizvajalca, saj naprave AMD niso podprte. Poleg tega boste potrebovali senzor, priključen na osebni računalnik prek USB-ja. Na žalost se ta model ne prodaja v povezavi s 3D očali. V kompletu so DVI kabli (dvokanalni), VGA, USB (vhod), pa tudi zaščitni pokrov, ki lahko pokrije zaslon, ko ga ne uporabljate. Kabli HDMI in DisplayPort niso vključeni. BenQ vam daje tri leta garancije. Za primerjavo: delo Eizo Foris FS2332 je tudi drag monitor, ki je zagotovljen za 5 let.

Zaključek

Zaslon je namenjen igralcem in je s svojo nalogo popolnoma obvladan. Odzivni čas je izjemno majhen, tako pri 60 Hz kot pri 120 Hz. Black Level Equalizer izboljša osvetlitev temnih področij brez spreminjanjasvetlo Dodatna nadzorna plošča vam omogoča hitro krmarjenje po meniju in preklapljanje med tremi konfiguriranimi profili monitorja. BenQ XL2420T, ki stane več kot 500 $, je veliko dražji od večine 24-palčnih TN + plošč in celo nekaterih IPS zaslonov, kot sta HP ZR2440w in Asus PA246Q. Vendar pa uporabnik v zameno dobi večjo donosnost v smislu zmogljivosti, možnosti konfiguracije, ergonomije in števila priključkov za povezavo. Čeprav so vidni koti lahko bolj dostojni, to ne preprečuje, da bi XL2420T postal najboljši igralec srednjega razreda.

Sorodne publikacije