Pregled in skrivnosti "Dum 4". Skozi skrivne lokacije

Igra Doom 4 je bila izdana leta 2016 na vseh sodobnih platformah. Za razvoj so bili odgovorni zaposleni v podjetjih "Aydi Software" in "Sertan Effiniti", pravice do založbe pa so pripadale studiu Bethesda.

Igrivost in njene značilnosti

Igra se izvaja kot strelec v prvi osebi. Razvijalci pod pogojem, Doom 4 z vsemi glavnimi sestavnimi deli serije: spektakularno orožje, različne demonskih bitij in hitro potovanje. Igralec se premika na nivojih brez ovir, lahko hodi ne samo po hodnikih, ampak tudi na prostem.


Glavni cilj je ostal nespremenjen: z nadzorom glavnega protagonista se moramo spopasti z maso sovražnikov, z uporabo vseh razpoložljivih orožij. Dodatna življenja skupaj z drugimi bonusi padejo iz mrtvih nasprotnikov - tako, igralec nenehno motiviran za krvavo "borbo blizu". Orožje med prehodom "Dum 4" pogosto najdemo v velikem številu. Za razliko od mnogih sodobnih iger novi Doom igralca ne omejuje na arzenal, to pomeni, da vsa sestavljena oprema ne vpliva na hitrost potovanja. Demoni so uničeni s strelnim orožjem in motornimi žagami. Posebno usposobljeni igralci bodo lahko preizkusili svojo moč v boju z roko v roko.

Nadaljnje tradicije za več igralcev

V multiplayer načinu bodo igralci morali tekmovati med seboj na več tekmovanjih: "Death Match", "Territory Control", "Capture the Flag" in Command \ tarena Kar se tiče orožja in streliva, se postopoma odprejo v multiplayer. Ta funkcija omogoča igralcem več pozornosti, ne pa ustreznega streljanja, ampak hitro zbiranje predmetov, raztresenih na zemljevidu. Ista taktika deluje s kompletom za prvo pomoč in dodatnimi vložki.


Če želite ostati živi, ​​se boste morali premikati veliko, skoraj neprekinjeno. Za to lahko uporabite različne tehnike, kot sta dvojni skok, takojšnje privijanje in celo teleport. Ločeno pa je vredno govoriti o peklu, ki spremeni igralca v demonsko bitje. Ta artefakt se na zemljevidu pojavi na povsem naključni točki, ki je znana vsem udeležencem v tekmi. Ko igralci pridejo na kraj, se začne pravi krvavi zakol za pravico do lastne hudiča. Tisti, ki uspe dobiti artefakt, postane spremenjen demon in prejme veliko novih sposobnosti.

O zgodbi

Zgodba novega Doom 4 spominja na unčo prejšnjih iger v seriji. Vse se začne z "United Aerospace Corporation", katere baza se nahaja na planetu Mars. Ravno na tem mestu se kot rezultat eksperimentalnega dela na pridobivanju energije odpre prehod v drugo dimenzijo, ki daje najbolj pristen pekel. V notranjosti skupina znanstvenikov najde skrivnostni sarkofag, ki ga nato prenese v bazo. Do sedaj so razmere ostale nejasne, eden od zaposlenih lahko sklene pakt z demonskimi silami. V zameno za zdravljenje boleče bolezni mora urediti izredno stanjerazmere na Marsu. Po tem vse osebje in osebje kompleksa postanejo peklenska bitja.
Edina prizadeta nesreča je bila direktorica znanstvene baze, ki je bila kibernetična. On je tisti, ki v njem odpre marsovski sarkofag - naš glavni junak. In od tistega trenutka dalje se začne "Duma 4".

Oborožitev v Doomu 4

Nadaljevanje našega kratkega pregleda Dum 4 ne more pomagati, ampak pove več o vrstah orožja, ki so na voljo protagonisti. Mimogrede, veliko orožja je bilo vzetih iz prvih iger serije. Vsa orožja v "Dum 4" lahko razdelimo na deset vrst. Glavni protagonist naslavlja brez težav:
 • Šesturni stroj Gutling je srednja hitrostna orožja, vendar z veliko izgubo in natančnostjo.
 • Gaussov top ima nizko hitrost, vendar dobro vidljivost, dolgo razdaljo in moč.
 • Napadna puška je avtomatizacija za streljanje na velike razdalje.
 • Dvojni vijak - če streljate s poudarkom, potem lahko s pomočjo odštejete od nasprotnika dokaj veliko število xp. Po črpanju bo mogoče sovražnika prebiti.
 • Pištola je začetno orožje majhne moči.
 • Shotgun - velika učinkovitost pri tesnem streljanju.
 • Rocketomot - z njegovo pomočjo se lahko z lahkoto vdre v množico majhnih sovražnikov ali velikih tarč, ki se praktično ne premikajo.
 • Plazemska puška - namesto standardnih kartuš so v povprečju moči plazemske krogle. Njegova majhna pomanjkljivost je majhnahitrost teh istih žogic, ki na koncu dajejo nasprotnikom veliko prednost na dolgih razdaljah.
 • BFG-9000 - druga plazemska pištola z vrsto streliva, omejeno na tri strele. Plus, to orožje je moč in močna raven, ki je povzročena sovražnikom, je na enem velikem kvadratu.
 • Motorne žage so učinkovito orožje za tesne spopade. V odmoru med odrezovanjem udov in potiskanjem demonskih želodcev ne pozabite spremljati nivoja bencina. Mimogrede, gorivo v motorni žagi se hitro konča.
 • Ko poteka "Duma 4", bo igralec vedno sposoben nadomestiti katerokoli vrsto modifikacijskega orožja. Posledično lahko dobite nekaj uporabnih dodatnih funkcij, kot je uporaba turretov ali povečanje števila posnetkov. V zvezi s fiziko orožja, nato pa v igri se izvaja na dostojni ravni. Z veseljem lahko uživate v realističnem učinku in zvoku.

  Kaj je novega v ravneh

  Celotna igralnost posameznega podjetja je zasnovana za 13-16 ur prehoda, kar je zelo blizu standardu sodobnih video iger. Razvijalci so pripravili trinajst popolnoma novih in edinstvenih ravni. Vsaka kartica se ponaša z zapleteno in zapleteno zasnovo s ključi in lobanjami - izrecno sklicevanje na originalni Doom. Sedaj mora igralec ne le kaditi pištole za vse sovražnike, ampak tudi prizadevati, da se premakne na naslednjo stopnjo. Mimogrede, kljub vsem podobnostim s prvim delom, nas dogodki nove "Dume" ne pripeljejo samo v koridorjeUAC, ampak tudi na površini Marsa.

  Skrivne lokacije

  V igri so skrite veliko presenečenj in zanimivih krajev. Glavne skrivnosti "Dum 4" so v posebnih ravneh, skrite pred pogledi. Takšne lokacije praviloma niso popolne in predstavljajo prijeten pashal za vse ljubitelje prvih iger serije. Razvijalci so skušali obdržati duh "stare šole" in skrivnostnim mestom dati nekaj čara, pri tem pa pustijo nizko ločljivost in šibke teksture. Tukaj je samo za uporabo "klasično" orožje ne bo mogel, tako da bodo nasprotniki ostali z Doom 2016. Če želite priti do takšne skrivne lokacije, morate storiti dve aktivnosti:
 • Poiščite lokacijo skrivnega vzvoda in ga uporabite. Ko bomo slišali retransmisijo, se bo nekje na ravni odprla skrivna vrata.
 • Za preučevanje klasične lokacije bo moral uporabiti isti na novo odkrit prehod. Najdemo ga sami.
 • To je to! Spodaj se bomo zadržali na več priložnostnih ravneh in nam povedali, kako najti skrivne prehode na njih. Če ima eden od naših bralcev težave pri iskanju vrat, ki ga vodijo samo besedilni pozivi, vam priporočamo, da si ogledate video navodila v YouTubu. Mnogi založniki na prostem odstranijo uporabne vsebine, kar pomaga razumeti nerazumljiva in težka mesta v igrah. Svetujemo vam, da si ogledate ruske videoposnetke, na primer pred igro "Doom 4" z Guideon in drugimi.

  Portal na petem nivoju: "stolp"

  Vzvod, ki odpira prehod na skrivno lokacijo,je zgoraj. Da bi prišli tja, nam bodo pomagali posebni tovorni brezpilotni zrakoplovi, katerih aktiviranje bomo morali opraviti že na samem začetku. Zahtevana platforma je označena z zeleno lučjo. Od vseh aktiviranih brezpilotnih letal potrebujemo tisto, ki gori v modri barvi - skoči na to in se povzpnemo do vzvoda. Nadaljujemo mimo "stolpov" v "Dumi 4" - zdaj moramo najti vhod na skrivno lokacijo. Ko smo aktivirali vzvod, se spustimo nazaj s ploščadi. Droni imajo svoje postaje, ki jih pošiljajo od časa do časa. Nahajajo se zelo blizu. Zanima nas isti modri dron, tako da takoj, ko zapusti postajo, gremo noter. Kjer se nahaja najbolj oddaljen zid, se nahaja naš portal.

  Na osmi ravni portala: "Svetla prihodnost"

  Nadaljujemo naš "lov" na vzvodih! V teku igre se mora naš junak spopasti z Mankobosom in aktivirati terminal. Ko se to zgodi, gremo do rjavih in oranžnih kamnin, cesta proti kateri so nizke tirnice. Skočite skozi njih in se rahlo pomaknite naprej po policah. Naš cilj so bele cevi, ki tečejo iz gora in se spuščajo. Poleg njih, na desni strani, je majhna platforma, na kateri se nahaja naš vzvod. Zdaj pa zavijemo na nasprotno stran, na skale z belo-modrim držalom. Pridemo do njih in gremo na desno stran, dokler se ne izkaže prvi zavoj. Potem naša pot leži na levem hodniku, za njim pa desno. Na koncu čakamo na dolgo pričakovanotajni prehod

  Portal na enajstem nivoju: "Gornilo"

  Naslednji zemljevid, ki nas zanima pri prehodu "Dum 4" - "Nekropola". Najprej moramo najti sobo z debelimi stebri, na kateri nekaj sumljivo utripa. Nekaj ​​niše se nahaja v bližini oddaljenega zidu, vendar nas je prvi zanimal. V njem je naš ročica. Več nas v tej sobi ne zanima, zato ga lahko varno zapustimo. Vzpenjati se po stopnicah, najprej potegniti v levo, nato pa v desno, nato pa se spotakniti na prehod. Pojdite v notranjost in pojdite v zastoj, nato pa zavijte nazaj na desno in poiščite prehod do skrivnega nivoja.

  Druge "pašalke" in skrivnosti

  Poleg klasičnih stopenj je mogoče najti igro in druga zanimiva presenečenja. Da bi jih odkrili, ne bomo morali iskati skrivnih vzvodov - samo bodite previdni in nenehno gledajte ob straneh. Obravnavali bomo le nekaj "pašalkov", s katerimi se lahko srečamo med prehodom šeste ravni.
 • Pred skokom na prvi portal (kot zahteva zaplet) se moramo obrniti na desno in malo naprej. Kmalu pred nami bo ležal majhen model igrače glavnega protagonista, ki ga lahko vzamete v roke. Skupaj takih številk v igri je šestindvajset, na isti ravni pa sta lahko dva.
 • Naslednja skrivnost je preizkus testov v igri "Dum 4". Prehod bo na voljo le, če že imamo modro lobanjo.
 • Na seznamu orožja smo nekako omenili strojnico, zato, ker - je še enaskrivnost, ki je na šestem nivoju. Če želite priti do njega, morate odpreti modra vrata in skočiti.
 • Med drugimi "presenečenji" in zanimivimi zbirateljskimi predmeti v Doomu so: dnevniki podatkov, argentinske kapsule, žetoni za nadgradnjo, terminali za samodejni nadzor in drugo.

  Seznam šefov

  V novem Doomu obstajajo še posebej močni nasprotniki, na katerih lahko zmagajo, da bi nadaljevali naprej. Prehajanje šefi v "Dum 4" lahko traja veliko časa, še posebej, če je primer sprejeti ne povsem izkušenega igralca. Novi del je pripravil tri resnično demone, od katerih je samo ena edinstveno bitje, ostalo pa je prišlo neposredno iz prvotnih iger.
 • CyberDemon - Ima zelo veliko zalogo HP in sedem različnih napadov. On lahko premagal glavnega junaka z dežjem z žarki, bliskovnimi valovi, ramom, streljanjem iz letečega topa in raketnega lansirnika.
 • ​​
 • Adrian Guardian - ta šef, tako kot CyberDemon, ima skoraj neskončno raven zdravja. Napade energijsko kroglo in udari iz valov.
 • Spider's Warden - sam je stal med tremi šefi. Če bi se prejšnja dva demona lahko pohvalila z ogromnim zdravjem, potem ima Čudežna dežela v primerjavi z njimi še več zalog hp. Njegovo glavno orožje je plazmometer, ki povzroča samo ogromno škodo. Pri drugih veščinah je mogoče omeniti: naboj tal, uporabo min in igelno kocko.
 • Kako ravnati z najmočnejšim šefom?

  Da prehod "Dume 4" ni povzročil velikih težav, smo se odločili pomagati nekaj nasvetov,se nanašajo na bitko Spider-Man. Kako ravnati s tako močnim šefom? Najprej spomnimo, da je Spider's Wonderland pameten cyberdemon, ki za napade raje uporablja plazmometer, mine in igelno kocko. Občasno dovoli polnjenje na tla in posname laserske naboje. Priporočamo pobiranje BFG-9000 in Gaussovih topov za boj. Prvo orožje je najbolje uporabiti v bližini, to pomeni, da bo za strel moral priti do Spider Vladychitse blizu. Po uspešnem omamljanju je čas, da uporabimo Gaussov top, medtem ko je pomembno, da ne pozabimo na nastavitev "Siege Mode". Usmerimo se naravnost v cyberdemon in začnemo streljati. Prej ali slej bo ta taktika "odrezala" zdravje Spiderman Bishopa za preostalih dvajset odstotkov. Dobimo ga tudi z Gaussovo pištolo. Usmerjamo se v glavo, ki ne zapre oklep.

  Tehnično vprašanje: kaj storiti, če se "Duma 4" ne začne

  Če povzamemo naš vodnik, se želimo posvetiti še eni pomembni stvari. To se zgodi, da po namestitvi igre ne more zagnati. Praviloma so številne težave, povezane z zagonom, koren nepravilne namestitve. Priporočamo, da odstranite igro in nato izvedete novo namestitev. Včasih je koristno zaustaviti protivirusno delo, ker lahko napačno izbriše nekatere datoteke. Prav tako ne pozabite, da pot do nameščene igre ne sme vsebovati cirilskih znakov.
  Drug način za odpravo te težave pri zagonu je preverjanje prostora na trdem disku.računalnik Prav tako lahko poskusite zagnati Doom v imenu skrbnika, tako da določite pravilno združljivost. Da ne bi izgubili hrambe za "Dum 4", če je prehod že začel, priporočamo izdelavo varnostne kopije. Praviloma se z dovoljenji kopije "Dum 4" težave praktično ne pojavijo. Ko gre za piratsko različico igre, je pogosto tekalna pot o možnih težavah, povezanih z lansiranjem, je neposredno v predmetu distribucije.

  Sorodne publikacije