Kako vklopiti varni način "Vetrovi 7" - opis po korakih, metode in priporočila

Večina trenutnih uporabnikov ve, da je v nekaterih primerih, zlasti ko gre za odpravo nepredvidenih težav in zrušitev operacijskega sistema ali nameščene opreme, priporočljivo uporabiti poseben način zagona sistema, imenovan Varni način. Toda kako vklopiti varni način "Vetrovi 7"? Preberite o tem in še veliko več.

Kaj je varen način in zakaj je potreben?

Za začetek se pogovorimo o zgoščeni informaciji o tem, kaj je način in za katere namene se dejansko uporablja. Dejansko je v večini primerov primerno, da se uporablja v situacijah, ko operacijski sistem začne teči nestabilno, nenehno povzroča napake, zamrzne, nehote reboots, pojavijo se modri zasloni, ki kažejo na težave z gonilniki strojne opreme ali drugimi komponentami programske opreme itd Poleg tega, zelo pogosto sam zagon v varnem načinu vam omogoča, da pridete do pomembnih nastavitev in sistemskih orodij, če se Windows (in ne le sedma sprememba, o kateri bomo razpravljali kasneje) sploh ne naloži pod nobenim razlogom.


Sam način varnega zagona je obrezan zagon, ko se zaženejo samo sistemske komponente in gonilniki, ki so potrebni za operacijo, in vse druge storitve in procesi so deaktivirani. Na tem principu je zgrajen sistem za odkrivanje in odpravljanje napak, saj nekateri aktivni procesi delujejo, ko sistem delujev običajnem načinu, je nemogoče dokončati.

Kako omogočiti varni način "Vetrovi 7": načini

Kar se tiče osnovnih metod, ki vam omogočajo zagon določenega načina, se razlikujejo med številnimi in najbolj osnovno upoštevajte naslednje:
 • uporabite meni Start ob vklopu računalnika ali ob ponovnem zagonu;
 • aktiviranje režima s konfiguracijo sistema;
 • začnite uporabljati ukazno vrstico ali "Run" konzolo, ki je v tem primeru enakovredna.
 • Seveda je v poznejših različicah operacijskega sistema Windows obstajala še ena dodatna možnost, ki vključuje uporabo posebnih možnosti za zagon, vendar ker je v tem primeru gre izključno za sedmo različico sistema, bomo obravnavali vprašanja, ki so povezana s tem, kako lahko pojdite na varni način operacijskega sistema Windows 7. Kot prvo metodo upoštevajte najpreprostejši način zagona, ki ga je verjetno slišal večina uporabnikov.


  Kako omogočiti varen način, ko vklopite računalnik?

  Tako je glavna in najpogosteje uporabljena metoda neposredna uporaba tipke F8, ko je računalnik vklopljen ali ko se imenuje poseben začetni meni, v katerem lahko izberete vrsto zagona ali celo poskusite obnoviti sistem, če je iz neke vrste razlogi se ne začnejo.
  Tukaj je samo glavni problem za uporabnike začetnike, da so domnevno rekli, da morate pritisniti tipko F8, kjer so, in jo enkrat pritisniti in da ni nobenega učinka.Tipko boste morali pritisniti večkrat in samo v tem časovnem intervalu, ko je zagonsko okno s kratkimi lastnostmi računalnika izginilo in navedlo prijavno metodo v BIOS-u, logotip Windows, ki označuje zagon sistemskega zagona s trdega diska, se še ni pojavil.

  Standardni prenos v varnem načinu

  Zdaj pa bodimo pozorni na še eno stran vprašanj, povezanih s tem, kako zagnati v varnem načinu Windows 7.
  Povratne informacije uporabnikov novic pogosto kažejo na njihovo presenečenje, kaj vidijo v istem meniju, saj v varnem načinu ni nobene možnosti zagona, ampak tri! Torej, iz katere izbire? Prva vrsta zagona je standardna in primerna za večino uporabnikov. Vendar pa v tem primeru morate takoj paziti na trenutek, ko omrežni gonilniki in storitve ne bodo preneseni, to pomeni, da bo dostop do interneta blokiran. Načeloma je to pravilno, saj lahko včasih postopek odpravljanja težav in nepravilnega delovanja zadeva odstranitev virusnih groženj, ki zaradi narave svojih škodljivih dejavnosti stalno dostopajo do interneta. Opomba: Če imate kakršna koli vprašanja o tem, kako se prijaviti v varen način Windows XP, se sedma sprememba v smislu uporabe menija »Start« iz vašega predhodnika ne razlikuje popolnoma nič. Torej lahko v "razstavi" uporabimo tudi to tehniko.

  Začnite s podporo za omrežne gonilnike

  Kako hitro vklopite varni način "Windsor 7" v standardni različici, se zdi, jasno. Zdaj pa nekaj besed o začetkuomrežnih storitev. Zakaj ga potrebujete? Ampak samo za dejstvo, da včasih pri popravljanju napak sistema boste morda morali dostopati do interneta, recimo, za prenos poškodovanih gonilnikov ali komponent sistema. Tudi dobro znani pripomoček za popravilo poškodovanih knjižnic in nalaganje manjkajočih, ki je DLL Suite, preprosto ne bo deloval brez interneta, da ne omenjam, da je za antivirusne uporabnike izjemno pomembno, da posodobijo svoje baze podatkov, če boste izvedli podroben pregled računalnika, prodreti v sistem nevarnih virusnih programčkov.

  Command Prompt

  Končno, tretja metoda, ki se nanaša na to, kako omogočiti varni način "Winds 7", se nanaša na vrsto začetka, v katerem namesto običajnega grafičnega uporabniškega vmesnika z "namizjem". Na koncu prenosa se zažene ukazna konzola.
  Toda z njegovo pomočjo je mogoče rešiti veliko težav, če veste, katera orodja boste uporabili. Če nekdo ne ve, se lahko dostop do nekaterih storitev in dokumentiranih funkcij sistema včasih izvede samo v ukazni vrstici in nobena druga metoda ne more povzročiti, da se kličejo.

  Kako uporabljati varni način prek konfiguracije sistema?

  Zdaj pa poglejmo, kako na varnejši način "Winds 7" ali podobne sisteme voditi na drug način. Takoj je vredno reči, da se lahko uporablja samo v tekočem sistemu, ali če se začne vsaj nekako.

  V tej možnosti morate najprej poklicati konzolo "Run",Za kaj, najlažje je uporabiti kombinacijo tipk "Win" s ključem, ki je označen s črko R, in ga nato namestiti v bližnjico msconfig, s čimer nastavite konfiguracijske nastavitve.
  Jeziček za zagon bo samo predstavil začetno točko v varnem načinu. Ko shranite nastavitve, morate znova zagnati računalnik in sistem bo varno prevzel zagonski meni. Kljub takšni enostavnosti pa ima ta metoda eno pomembno pomanjkljivost. Dejstvo je, da ko nastavite te možnosti, bo sistem v izbranem načinu prenesen neprekinjeno, za prenos v normalnem načinu pa bo treba spremeniti konfiguracijo.

  Zagon varnega načina prek ukazne vrstice

  Nazadnje, nekaj besed o tem, kako zagnati varni način "vetrovi 7", je še ena metoda, ki je uporabniki ne uporabljajo skoraj nikoli.
  Odprite ukazni poziv (cmd iz menija Run) in nato izvedite ukaz, kot je prikazano na zgornji sliki. Ko zaprete konzolo z ukazom za izhod ali preprosto zaprete aktivno okno, znova zaženite sistem in poglejte rezultat. Ponovno, kot v prejšnji situaciji, dokler ne spremenite nastavitev, se bo sistem začel varno nadaljevati.
  Za ponovno vzpostavitev normalnega zagona na isti ukazni vrstici po glavnem ukazu (bcedit) po analogiji s prvim primerom se doda zgornja kombinacija. Mimogrede, taka metoda zagona pa, kot v prejšnjem primeru, deluje popolnoma v vseh spremembah sistema Windows.

  Nasvet na koncu

  Seveda, na podlagi zgoraj navedenega, je enostavno ugotoviti, da večina uporabnikov raje prvo različico varnega zagona. Kaj pa, če se ne pokliče začetni meni, ki se prav tako nanaša na nezmožnost dostopa do njega v poznejših različicah sistema?
  V tem primeru, kot ena najpreprostejših načinov reševanja ni uspelo, lahko predlagate uporabo ukazne konzole in izvedete zgornji ukaz. V večini primerov, če škoda na Windows ne doseže kritične točke, bo to pomagalo. Opomba: Če učinek ne uspe, lahko uporabite posebna orodja, ki ponastavijo klic na začetni meni, kot je AVZ ali Windows Manager.

  Sorodne publikacije