SMS ne prihaja iz "Kiwi": razlogi in rešitve za problem

Plačilna storitev "Kiwi" je že dolgo pridobila veliko popularnost tako v Rusiji kot v drugih državah. Eden od razlogov, da uporabniki raje uporabljajo to podjetje, je enostavnost opravljanja finančnih transakcij. Kot "denarnico" tu uporabljamo številko mobilnega telefona, za potrditev plačila pa enostavno vnesemo kodo iz sporočila SMS na spletnem mestu "Kivi".

Kljub vsem prizadevanjem službe za tehnično podporo se uporabniki včasih srečujejo s težavami s storitvijo. To se zgodi, da preprosto ne pridejo z SMS iz "Kiwi" in kot rezultat, ne morete plačati za drug nakup. Ko preberete članek, se boste naučili razlogov za to težavo in se naučili, kako ga rešiti.


Človeški dejavnik

Ljudje so običajno napačni, zato je treba najprej iskati razlog, zakaj SMS ne prihaja iz "kivija" - človeka. Previdno preverite, ali ste izpolnili vsa polja v obliki plačila, zaženite internet v napravi in ​​se prepričajte, da imate v telefonu dober signal za mobilne naprave. Ne pretiravajte, prav tako se prepričajte, da imate na računu dovolj denarja za nakup. Poleg tega je težavo lahko povzročilo osebje servisnega centra QIWI. Lahko bi napačno posodobili programsko opremo ali naredili kakšno drugo napako. Torej, če SMS ne prihaja iz "Kiwi", takoj sporočite problemstoritev tehnične podpore.


Težave na strežniku

QIWI nenehno izboljšuje svojo opremo. Ker se število uporabnikov storitve stalno povečuje, je to preprosto potrebno za obvladovanje velikih obremenitev. Vendar pa se zgodi, da ljudje, ki želijo prenašati denar preveč, strežniki ne morejo prenašati in greste po ponovnem zagonu. Seveda se v takih trenutkih sistem zruši in SMS ne prihaja iz "Kiwi". V tem primeru problema ne morete rešiti sami, zato morate počakati na obnovitev normalnega delovanja storitve.
Še en pogost razlog, da SMS ne prihaja iz "Kiwi", je tehnično delo na strežnikih podjetja. Običajno se takšni preventivni ukrepi poročajo vnaprej, zato poskušajte poiskati informacije o njih na uradni spletni strani QIWI.

Težave mobilnega operaterja

Razlog, da ne prejemate sporočil od plačilnih storitev, je lahko tudi preobremenitev omrežja vašega mobilnega operaterja. Če želite preveriti, ali je temu tako, prosite nekoga iz prijateljev, da pošlje SMS. Če sporočilo ni dostavljeno v nekaj minutah, je težava nastala na strani upravljavca. V tem primeru poskusite poklicati podporo strankam in se z njimi posvetovati o težavi.
Sporočila QIWI lahko mobilni operater sprejme za neželeno pošto in na črni seznam. Informacije o tem vprašanju lahko dobite od vseh enakih zaposlenihklicni center. Preprosto jih pokličite, vprašajte, zakaj SMS ne prihaja iz "Kiwi", in prosimo, da odpravite ta problem.

Sorodne publikacije