"Linux" ali "Windows" - kateri je bolje izbrati?

Izbira operacijskega sistema je tista, s katero se morate temeljito ukvarjati. Pred nekaj leti ni bilo takega problema. Zdaj pa lahko vsi uporabniki osebnih računalnikov izberejo, kateri operacijski sistem bo dal na svoj računalnik. Veliko je odvisno. "Linux" ali "Windows" - kaj je bolje? Odgovor na to vprašanje sodi naprej. Na kaj uporabniki upoštevajo? Kateri operacijski sistem daje prednost v enem ali drugem primeru? Kaj pravijo uporabniki o njih? To ni tako težko razumeti. Glavna stvar je, da preuči vse prednosti in slabosti vsakega operacijskega sistema z vseh strani.


Hitrost delovanja

Ni skrivnost, da je prvi parameter katerega koli operacijskega sistema njegova hitrost. Ne želite uporabljati počasne programske opreme, uporabnikom prinaša veliko težav.
"Linux" ali "Windows" - kaj je bolje? Če ocenjujete operacijske sisteme za hitrost, potem vam Linux sam po sebi ne dovoljuje, da bi vas skrbelo hitrost obdelave ukazov in operacij. Tudi Microsoft pravi, da je Windows zelo počasen operacijski sistem. Da, lahko ga zaženete dovolj hitro, vendar z zgoraj omenjenim sistemom Windows še vedno ni mogoče primerjati. To je bistveno slabša od hitrosti dela. Še posebej nekatere zbirke, kot je "Know".

Zahteve za PC

"Linux" ali "Windows" - Kaj je bolje izbrati? Težko določite. Treba je paziti na takšno funkcijo, kot so zahteve za železni računalnik. Ta možnost je na voljo za vse operacijske sisteme in programsko opremo.


Windows je zelo zahteven izdelek. Nekatere različice sistemov se ne bodo zagnale na starejših računalnikih. Da bi zagotovili minimalno zmogljivost, morate vnaprej paziti, da je vaš računalnik dovolj zmogljiv, da ustreza današnjim standardom. Vendar obstajajo izjeme. Windows 10 mora na primer delovati na šibkih računalnikih. Za te namene je bila ustvarjena.
Linux je operacijski sistem, ki je primeren za vsak računalnik. Porazdelitev, v primerjavi z "Windows", ni mogoče imenovati zahtevna. Deloval bo tako na šibkih računalnikih kot na močnih. Z vsem tem, kot je že bilo omenjeno, bo uporabnik dobil zmogljivost OS.

Nastavitve

Kaj je najbolje - "Linux" ali "Winds 10"? Takšno vprašanje postavljajo mnogi uporabniki računalnikov. Še posebej, če nimajo zelo močnih računalnikov. Pozorni moramo biti na številne nianse in značilnosti. Posebnost "Linuxa" je, da so vse nastavitve v tem operacijskem sistemu na enem mestu. Vmesnik je jasen, ni vam treba iskati tega ali tistega elementa po vsem računalniku. Ni številnih oken, pripomočkov in spustnih menijev. Vse je zelo preprosto in jasno. Nekaj ​​klikov z miško - in vse nastavitve operacijskega sistema kot dlani. V operacijskem sistemu Windows 10, kot v vseh drugih različicah operacijskega sistema od Microsofta, konfuzni meni za konfiguracijo. Vsak artikel se nahaja na ločeni lokaciji. Ves čas morate skozi številna pogovorna okna, podmenije in sezname poiskati eno ali drugo postavitev. Nastavitev v "Windows" ne morete klicati razumljivo. Zato so začetni uporabnikiRazširitev teh ali drugih parametrov OS bo lažja v Linuxu.

Namestitev programske opreme

Toda to ni vse. "Linux" ali "Windows" - kaj je bolje? Da bi razumeli odgovor na to vprašanje, mora uporabnik paziti na številne prednosti in slabosti vsakega operacijskega sistema. OS je okolje za namestitev pripomočkov in aplikacij. Zato je pomembno, da vsak uporabnik inicializira programsko opremo, potrebno za delo. V operacijskem sistemu Windows ni tako enostavno, kot se zdi. In to kljub dejstvu, da je postopek iskanja in namestitve aplikacij skupen mnogim uporabnikom. Najprej morate opraviti naslednje korake:
 • poiščite spletno mesto ustvarjalca /razvijalca (ali drug kraj, kjer lahko prenesete namestitveno datoteko);
 • prenesite program;
 • preverjanje uporabnosti za viruse;
 • razčlenjevanje nianse namestitve programa (vsaka programska oprema ima lahko svoje funkcije).
 • Dejstvo je, da sodobni uporabniki v tem procesu ne vidijo nič posebnega. Torej je v operacijskem sistemu Windows 10 obstajala specializirana aplikacija, imenovana Windows Store, zaradi česar je lažje najti aplikacije. Toda s tem pripomočkom je zanemarljiva izbira programske opreme. Za zdaj ni treba upati na to. V Linuxu je postopek namestitve aplikacij poenostavljen. V tem operacijskem sistemu lahko najdete skoraj vso programsko opremo v specializirani aplikaciji. Vgrajen je v sistem. Skupno 2 kliki - in potreben program bo nameščen. Ni dodatnih iskanj, prenosov in varnostnih pregledov!

  Vmesnik

  "Linux" ali "Windows" - kaj je najbolje izbrati? Vse je odvisno od željeuporabnika Pomembno vlogo ima vmesnik operacijskega sistema. Navsezadnje morajo biti ljudje, tako izkušeni kot novinci, udobno delati s programsko opremo.
  V sistemu Windows, kot je že bilo omenjeno, ni lahko najti teh ali drugih nastavitev. Zlasti prek vmesnika. Ko so razvijalci odstranili en sam element menija, ki je "rešil" uporabnike in jim omogočil normalno delo z OS. To je "Start". Na srečo je bila ta komponenta vrnjena.
  Govorimo o vmesniku Windows, na katerega so uporabniki že navajeni. Ampak tukaj v "ducat" veliko omejitev in nejasne elemente. Nekateri so ironični glede dejstva, da je Windows 10 dovoljeno spremeniti barvo oken in menija Start, kot tudi dal ozadje na namizje. Na žalost je v "Windows" vedno več omejitev. Toda "Linux" na vmesniku je lažji in bolj razumljiv. Tukaj, če zaupate uporabnikom, ste lastni mojstri. Vmesnik lahko spremenite v dveh računih tako, kot želite. V Linux Mintu je na primer predlagano, da uporabite posebne okoljske nastavitve za Windows ali MacOS. Zelo priročno. In to kljub dejstvu, da je navajen na Windows, uporabnik opazi za sebe najbolj udoben "videz" Linuxa. Ampak lahko se navadiš na vse.

  O varnosti

  Kaj je boljše - "Linux" ali "Winds 7"? Pomembno je zagotoviti zasebnost podatkov in varnost operacijskega sistema. Kaj naj rečem o podatkih OS?
  O situaciji s sistemom Windows lahko poveš veliko. Skratka, Windows je nenehno ogrožen z okužbovirusa To je lahko najpogostejši ugrabitelj brskalnika ali resen trojan. V operacijskem sistemu Windows 10 na primer operacijski sistem zbira uporabniške podatke in jih pošlje Microsoftu, s čimer izpostavi nevarnost in kršitev zasebnosti. "Odstranjevanje" operacijskega sistema iz takšnih dejanj je težko. Med drugim uradne posodobitve za Windows včasih uporabnikom povzročajo veliko težav. To ni nikogar skrivnost. V Linuxu takih težav ni. Nekateri pravijo, da so virusi za Linux napisani zelo malo. Zato lahko operacijski sistem OS pokličete na najvišjo možno raven. Poleg tega distribucija ne zbira nobenih uporabniških podatkov. Zasebnost je v celoti zagotovljena. Tudi protivirusni programi morda ne bodo potrebni!

  Razpoložljivost in izbira

  "Linux" ali "Windows" - kaj je bolje? Pomembno vlogo ima dostopnost izdelka. Navsezadnje mora uporabnik pred uporabo kupiti eno ali drugo varnost. Windows na tem področju je slabši od "Linuxa". Na svetu ni veliko znanih različic operacijskega sistema Windows, nekatere od njih niso povpraševanja (kot so Whistles), ki so "izven mode" in se načeloma ne uporabljajo (na primer Windows 98). V skladu s tem večina uporabnikov izbira med XP, Windows 7810. In potem podpora prvega operacijskega sistema je prekinjena. Razpoložljiv operacijski sistem Windows lahko najdete v vsaki trgovini, skoraj vsakem računalniku. Oba sta že namestila programsko opremo in posamezne namestitvene diske. Samo za uporabo bo treba kupiti sistem za denar. Lahko prenesete piratsko kopijo, vendar je ninajboljša rešitev. Torej "Linux" ali "Winds"? Primerjava teh sistemov bo pomagala določiti odgovor. Kaj lahko rečete o vsakem od njih?
  "Linux" je načeloma brezplačna distribucija. Operacijski sistem ima veliko različnih različic, ki so prosto dostopne. Prav tako se prodajajo namestitveni diski ali v obliki že dostavljene programske opreme. Najbolj pogosto pa je Linux postavljen kot brezplačen OS s širokim izborom različic.

  Sklepi

  "Linux" ali "vetrovi" - kar je bolje za igre in za druge namene? Na podlagi zgoraj navedenega lahko pride do ideje, da je to prvi operacijski sistem. In to je res. Mnogi pravijo, da je bolje podpreti Linux. Kljub temu morajo igralci iger upoštevati - večina iger še vedno pretežno deluje na "vetrovih". Vendar pa se razvijalci borijo s tem problemom. "Linux" ali "Windows" - kaj je bolje? Povratne informacije uporabnikov so razdeljene. To je večni spor, v katerem ni mogoče doseči skupnega mnenja. Po statističnih podatkih približno 90% uporabnikov dela z običajnimi Windows, kljub številnim slabostim sistema. Tudi Linux je obvladan z ogromnim uspehom.
  Kaj izbrati? Vse je odvisno od osebnih preferenc uporabnikov. Lahko deluje na katerem koli operacijskem sistemu. Toda "Linux" ima številne prednosti, ki jih Windows verjetno ne bo izvedel. To je treba vedno zapomniti.

  Sorodne publikacije