Matična plošča ASRock B75M-DGS: specifikacije in pregledi

ASRock B75M-DGS je sistemska plošča za zbiranje osebnih računalnikov. Njegova funkcionalnost je veliko boljša od začetnih izdelkov, hkrati pa zagotovo ni vredna premium razreda. Ta računalniški pripomoček bo podroben in podroben v tem materialu.

Za katere sistemske enote je ta sistemska plošča dodeljena

V okviru računalniške platforme LGA1155 so bili sklopi sistemske logike razdeljeni na naslednji način:
 • Začetna raven je temeljila na odločitvi H61. Minimalna raven funkcionalnosti in zelo demokratična cena ju preprosto ni nadomestila.
 • Premijski segment je bil prvotno vzet iz izdelkov, ki temeljijo na Z68. Nato je bila dopolnjena z Z77.
 • Drugi modeli čipov so pripadali rešitvam srednje ravni. Vključno z B75, na podlagi katerega je bila izdelana, upoštevana v okviru te materialne sistemske plošče.
 • Dokončanje

  Tipičen seznam komponent, kot je rešitev srednje ravni, se lahko pohvali z matično ploščo. Vseboval je naslednje:
 • Sistemsko ploščo.
 • Disk z aplikacijsko programsko opremo za ASRock B75M-DGS. Del tega je bil servisni pripomoček za diagnosticiranje stanja računalniškega sistema in vseh potrebnih gonilnikov.
 • 2 kabla vmesnika SATA.
 • Vtič za vhodno /izhodno ploščo za zadnji del ohišja računalnika.
 • Večjezični priročnik za namestitev,namestitev in delovanje matične plošče.
 • Zgornji seznam je dovolj za zbiranje in izvajanje računalniškega sistema, ki temelji na obravnavani sistemski plošči.

  Razporeditev izdelkov. Lokacija glavnih elementov tega izdelka

  Celotne dimenzije ASRock B75M-DGS R 2.0 so pripadale rešitvam formata MicroATX. Dolžina je bila 226 mm, širina pa 183 mm. Zaradi tega je ta plošča odlična tako za kompaktne miniaturne sistemske enote kot tudi za polne velikosti računalnikov ATX. Procesorski konektor LGA1155 je bil nekoliko nad osrednjo osjo plošče. In praktično sredi slednjega. Desno od njega sta dve reži za namestitev slotov RAM. Še bližje robu za njimi je bil odstranjen glavni napajalni konektor. Levo od priključkov je I /O plošča s perifernimi vrati. Ta plošča ima samo eno režo za namestitev podsistema diskretne grafike, ki se nahaja tik pod priključkom procesorja. Tudi spodaj in levo od njega je nameščen en sam reži za namestitev notranjega krmilnika, spodnji in desni - edini čipni sklop logike, imenovan "Južni most".


  Set čipov sistemske logike

  Tako enostavno določiti oznako, je bila matična plošča ASRock B75M-DGS osnovana na nizu čipov V75. V bistvu, kot smo že omenili, ta sklop vključuje le en element - južni most. Druga komponenta, imenovana "Severni most", je bilavgrajeno v procesorsko napravo. Termični paket tega sklopa sistemske logike je deklariran na ravni 67 vatov. Izdaja 7. serije čipov je bila določena za sprostitev tretje generacije čipov, ki temeljijo na arhitekturi s kodnim imenom IvyBridge.


  Priključek za procesor. Njegove značilnosti

  V središču te rešitve, kot je bilo že omenjeno, je procesorski priključek LGA1155. Iz njegovega imenovanja je bilo lahko razumeti 1155 stikov. Ta vtičnica je bila zasnovana za namestitev arhitekturnih čipov Core, ki so pripadali 2. ali 3. generaciji. Kasneje so bili izdani novejši LGA1150 in LGA1151 vtiči, ki se ponašajo z bolj izpopolnjenimi procesorskimi rešitvami in večjo zmogljivostjo. Zaradi tega dejanske zmogljivosti in energetske učinkovitosti LGA1155 trenutno ni mogoče priklicati.

  Seznam procesorjev

  Sistemska plošča ASRock B75M-DGS vam omogoča, da namestite SandyBridge Generation Processors in njihovo novejšo IvyBridge spremembo. Ta seznam vključuje:
 • segment pisarniških računalniških sistemov, ki se ukvarjajo s čipi Celeron. Zelo skromne tehnične specifikacije in minimalni stroški dejansko niso nadomestili tega cenovnega razpona.
 • Serija Pentium se je lahko pohvalila z izjemno zmogljivostjo, ki je že dovolj za gostovanje začetnega računalnika. Povečana velikost integriranega pomnilnikapovečana hitrost obratovanja in višje vrednosti frekvence delovanja so zagotovili prednost v smislu produktivnosti te rešitve pri vseh nalogah nad mladimi modeli. Toda stroški v tem primeru, čeprav nekoliko, vendar še vedno povečala.
 • Mikroprocesorski izdelki srednjega razreda so v tem primeru pripadali Core i3. Kot pri večini prejšnjih modelov, so sestavljali dva računalniška modula. Toda prisotnost podpore za tehnologijo NT na ravni strojne opreme je omogočila, da se jih spremeni na ravni sistemske programske opreme že v 4 tokovih obdelave informacij. Posledica tega je, da takšne procesorske naprave zdaj omogočajo izvajanje najzahtevnejših nalog.
 • Premijski segment zapolnjuje čip serije i5 in i7. Povečano število fizičnih jeder, večja velikost predpomnilnika, večja hitrost ur in zmožnost dinamičnega prilagajanja delovne frekvence so omogočili, da ti polprevodniški izdelki združujejo visoko zmogljivost in odlično energetsko učinkovitost. Razlika med tema dvema družinama CPU je bila v tem, da prva tehnologija ni bila izvedena s strani NT-ja in jo je slednja podprla. Posledica tega je, da je i7 na ravni operacijskega sistema že izgledal kot 8-žilni čipi.
 • RAM

  Vgrajen dvokanalni pomnilniški krmilnik je opremljen z ASRock B75M-DGS. Njegove značilnosti kažejo, da podpira samo eno vrsto RAM - DDR3 in je del CPU. Za generacije čipov SandyBridge je največja pasovna širina nastavljena na 1333 MHz in zaIvyBridge - 1600 MHz. Največja količina je nastavljena na operativno napravo za shranjevanje - 16 GB. Pri uporabi vgrajenega grafičnega podsistema bo del RAM-a rezerviran za potrebe grafične kartice.

  Priložnosti za razširitev

  Značilne lastnosti, kot je za resolucijo srednjega razreda, namestitev notranjih krmilnikov razširitev, ki se izvajajo na tej matični plošči. Obstaja samo 2 taki sloti, eden od njih - PCI-E v izvedbi 16X - je namenjen za namestitev grafičnega pospeševalnika. V tem primeru lahko na podlagi tega izdelka uvajate zmogljiv igralni sistem, ki vam omogoča zagon in zdaj najzahtevnejše igrače, ki zahtevajo veliko virov. Druga reža je enaka PCI-E, vendar je že v 1X. Odlično je za namestitev novih različic notranjih krmilnikov podaljškov. To je lahko TV-sprejemnik, omrežna kartica in modem. Seveda ta seznam nima dovolj razširitvenih rež za format PCI. S svojo pomočjo bi ta rešitev postala bolj vsestranska in bi celo omogočila namestitev zastarelih razširitev krmilnikov različic za trenutni čas. Vendar pa s takšnimi miniaturnimi dimenzijami matične plošče za takšno razširitveno režo preprosto ni našla mesta, toda na ravni sklopa sistemske logike je še vedno zahtevana podpora za ta zastareli avtobus.

  Set perifernih naprav

  V ASRock B75M-DGS je vgrajen odličen komplet perifernih vrat. Vključeval je naslednje:
 • 2 priključka za PS /2 tipkovnico in manipulator.
 • En analogni grafični port zaizhodna slika - VGA in digitalna samo za iste namene - DVI.
 • 4 pristanišča formata USB različice 2.0 in 2 popolnoma enaka vrata, vendar že v modifikaciji 3.0.
 • 1 priključek za priključitev osebnega računalnika na LAN z RJ-45 formatom.
 • 6 podobnih zvočnikov - 35-milimetrski avdio snemalnik.
 • Vgrajena grafika

  Vgrajen grafični podsistem je bil opremljen z ASRock B75M-DGS. Ponovno so bili konektorji in terminali grafične kartice izvedeni na matični plošči. Toda njegov del je bil polprevodniški del CPU in je bil določen s svojim modelom. Prav tako je treba opozoriti, da je bil v tem primeru del nameščenega OPERATIVNEGA pomnilnika v računalniku rezerviran za potrebe integriranega grafičnega pospeševalnika, ki se je v bistvu spremenil v debuffer.
  ​​

  Programska komponenta matične plošče

  Ključna komponenta programske opreme, ki jo lahko najdete na celotnem disku ASRock B75M-DGS, je gonilnik. Windows 7 in novejše različice te sistemske programske opreme s številkami 8 in 8.1 ne bodo mogle popolnoma odkriti potencial te komponente brez njih. Seznam programske opreme je dopolnjen z nizom pripomočkov, ki omogočajo spremljanje stanja računalniškega sistema.

  Ocene lastnikov

  Samo na dobri strani lastniki označujejo ASRock B75M-DGS. Vozniki v tem primeru lahko resnično pohvali z visoko stopnjo zanesljivosti, in sama plošča združuje odlično funkcionalnost za rešitev srednje ravni in format MicroATX, in demokratično vrednost. S temrešitev je mogoče urediti kot preprosto sistemsko enoto, kot tudi zmogljiv sistem iger, ki je sposoben rešiti vse naloge do sedaj. Upoštevati je treba tudi energetsko učinkovitost tega izdelka, ki izpolnjuje najnovejše in najstrožje zahteve. Vendar v tej odločitvi ni pomanjkljivosti.

  Rezultati

  Praktično nič manj od novejših podobnih rešitev ASRock B75M-DGS. Toda stroški tega sistema so bistveno nižji. Vse to pa vseeno omogoča, da se obravnava kot osnova za izdelavo sodobnega računalniškega sistema. Poleg tega sta tako vstopni kot najbolj produktivni igralni sistem.

  Sorodne publikacije