Aktivne slušalke: katere je bolje izbrati?

Mnogi lovci na začetnike pomotoma obravnavajo posebne slušalke kot nekaj nepotrebnega. Toda strokovnjaki in tisti, za katere igranje ribolova ni le hobi, ampak delo, se s to izjavo ne bodo strinjali. Takšna oprema ni namenjena le za gašenje zvočnega vala iz posnetka, temveč tudi za povečanje sluha, ko lovec zasliši najmanjši val in se ustrezno odzove nanj. Glede na kompleksnost strukture so razdeljeni na pasivne in aktivne slušalke. Prvi so namenjeni zgolj gašenju zvoka in zanesljivo zaščito sluha pred valom posnetkov. Njihovo načelo delovanja spominja na običajne bombažne palčke, ki jih uporabljajo vojaki v strelnem območju. Bistvena razlika je le v enostavnosti uporabe.


Aktivne slušalke za lov ne ščitijo le lastnika pred strelnimi strelami, ampak ustvarjajo tudi določeno zvočno ozadje. To pomeni, da obstaja tudi mikrofon za igralne ležaje, ki v veliki meri olajša postopek njegovega iskanja. Napredne slušalke z aktivnim zmanjševanjem šuma in ultra občutljivim mikrofonom lahko prilagodite in nastavite potrebno podporo za zvok. Današnji trg ponuja veliko možnosti za takšno opremo, vendar ne vsak model lahko ustrezno obravnava to nalogo. Nakup je zapleten zaradi pomanjkanja jasnih meril za izbiro novincev.

Poskušali bomo ugotoviti, kako izbrati prave slušalke za lov, kaj najprej iskati in kako se ne motinakupu Prav tako podajamo seznam najuspešnejših modelov, ki se razlikujejo po kvalitativni komponenti in učinkovitosti dela.

Težave pri izbiri

Za začetek si poglejmo poudarke, ki jih je treba upoštevati pred nakupom aktivnih slušalk. Pri tem morate upoštevati vaše osebne zahteve za opremo. V nasprotnem primeru boste dobili drago igračo ali neuporabno napravo.

Hitrost rezanja

Ta indikator je odgovoren za karakteristiko zamika zvoka pri večini elektronskih sistemov s pretvorbo signalov. Vodenje vzporednika z monitorji in omrežjem je isti ping. Najboljša možnost je pomanjkanje zamude, vendar so podobne slušalke z aktivnim zmanjševanjem šuma in ultra občutljivim mikrofonom zelo drage.

Jasnost reprodukcije

Jasnost reprodukcije je v tem primeru eden od kritičnih dejavnikov, zlasti ko gre za lov na plitvo in zelo divjo divjad. Poleg tega je z neodločnimi šelji zelo težko razumeti, kaj je točno pred vami - zver, ptica ali absolutno človek.

Velikost zavihka

Velikost aktivnih slušalk je prevelika za veliko neprijetnosti: spustili se bodo, stisnili na ušesa in preprečili koncentracijo. Malce hitreje prenašajo zunanji hrup in tudi ne spodbujajo produktivnega lova. Da, in izgledal boš kot prvi, v drugem primeru je smešno.

Zaščita

Zlasti ta točka je pomembna za prostor za baterije. Glede na modele so lahko aktivne slušalke vlažne in /aliOdporna proti udarcem. Lovska oprema se uporablja v posebnih pogojih in je bolj nagnjena k padcem in močenju.

Dodatna funkcija

Tukaj lahko na primer obstaja radio, ki s praktičnostjo zelo razširja obseg slušalk. Nekateri modeli so popolnoma opremljeni z digitalnim zaslonom, ki prikazuje nekatere statistične podatke in druge pomembne informacije. Večinoma je ta trenutek odvisen od tega, koliko ste pripravljeni porabiti za to opremo. Poglejmo nekaj posebnih modelov aktivnih slušalk.

Walker's GWP

Številni strokovni lovci menijo, da je serija GWP ameriške blagovne znamke najboljša možnost v proračunskem segmentu. Modeli imajo vse lastnosti, potrebne za lov, plus vse, kar udobno sedi na glavi in ​​ne motijo ​​osredotočenosti na glavno.
Poleg tega so slušalke opremljene s posebnim modulom za slušno prizadete osebe, zaradi česar so univerzalne in ne le lovsko orodje. Prav tako uporabniki upoštevajo kakovostno montažo modelov in prisotnost, čeprav šibko, vendar še vedno zaščito pred vlago. Ocenjeni stroški modela - približno 3000 rubljev.

Howard Impact Sport

To je zelo dober model znane ameriške znamke. Kljub več kot demokratični vrednosti se lahko slušalke pohvali s privlačnim tehničnim delom.
Vgrajeni stereo sistem močno deluje z ojačevalnimi zvoki in v razponu 360 stopinj. Dobra zvočna izolacija vam bo prihranila tudi timpanične membraneudobna zasnova se praktično ne bo čutila na glavi. Približna cena modela - 6500 rubljev.

SportEAR XT-4

Ta model uživa zavidljivo priljubljenost pri domačem potrošniku. V mnogih pogledih, seveda, tako povpraševanje je zaradi privlačnih stroškov, ampak tudi tehnični del slušalke je precej dostojno raven.

Model se lahko pohvali z razumljivim zmanjšanjem hrupa, do udobnih 25 dB, osemkratnim zvokom in dostojnim garancijskim obdobjem - 3 leta. Serijo HT-4 aktivno uporabljajo ne le lovci, temveč tudi športniki, varnostne sile in številni drugi oddelki. Približna cena modela - približno 8000 rubljev.

PELTOR ProTac II

Ta model je iz švicarske blagovne znamke z odlično ergonomijo in tehnično komponento. Slušalke se lahko pohvali s širokim delovnim območjem frekvenc - od 80 do 16000 Hz, kot tudi z zvokom do 95 dB. Teža modela je le 320 gramov, tako da se na glavi praktično ne čutijo.
Blagovna znamka postavlja to serijo kot poseben razvoj za lovce in športnike. Modeli so zanesljivo zaščiteni pred fizičnimi vplivi in ​​vlago. Lahko seveda plavate z njimi, vendar lahko zdržijo dostojno prho. Ocenjeni stroški modela so približno 17.000 rubljev.

Sordin Supreme Pro X MSA

Slušalke Active Supreme Pro so verjetno najboljše, kar lahko ta segment ponudi. Model tehta le 300 gramov in je izredno ergonomičen, tako da se na glavi med lovom praktično ne čuti.
Aktivne slušalke MSA Sordin lahko znižajo vrednostprag zvoka je do 25 dB, kar je dobro za polovico lovcev več kot dovolj. Model ima tudi optimalno delovno frekvenčno območje - od 125 do 8000 Hz. V zvezi z zaščito, potem s tem aktivne slušalke Sordin ni težav. Uporabljajo se lahko tudi pri hudih deževjih, brez strahu pred uničenjem in nalivanjem predala za baterije. Poleg tega potrošniki opozarjajo na visoko zanesljivost modelov. Ne bojijo se padati ne samo na tla, ampak tudi na goli kamen. Domači potrošniki novice niso posebej častili ta model za svoje visoke stroške, vendar strokovnjaki njihovega primera govorijo o tem v celoti pozitivno in močno priporočamo naprednim uporabnikom. Približna cena modela - približno 18000 rubljev.

Sorodne publikacije