Kateri usmerjevalnik je bolje kupiti? Kateri WiFi usmerjevalnik je bolje kupiti?

Svetovalci v trgovinah s strojno opremo lahko le redko dajejo razumne nasvete in pogosto preprosto presežejo najdražje modele, ki obenem ne izpolnjujejo vedno svojih nalog. Da ne bi preplačali blagovne znamke in nepotrebnih značilnosti, morate imeti vsaj minimalno idejo o tem, od česa je odvisno delo naprave. Torej, danes, govorimo o tem, kateri usmerjevalnik je bolje kupiti glede na vaše osebne želje in potrebe.

Kaj moram vedeti o ponudniku?

Nekatere funkcije so strogo odvisne od vašega ponudnika internetnih storitev in od lastnosti vozovnice. Najprej pokličite ponudnika in ugotovite, katero vrsto WAN-a uporablja. WAN je priključek, ki se neposredno poveže s kablom, ki je v stanovanju. Obstajajo samo 3 vrste povezav:


 • preko telefonske linije (za to potrebujete usmerjevalnik z DSL, ADSL ali VDSL vrati);
 • posebni internetni kanal (Ethernet /FTTB);
 • o sodobnem optičnem omrežju (CPON, CEPON, PON).
 • Na trgu so tudi 3G-usmerjevalniki - posebej prilagojeni za delo z mobilnim internetom. Če proračun omogoča, lahko uporabite univerzalni usmerjevalnik, ki podpira več formatov (npr. Ethernet + DSL ali Ethernet + 3G).
  Druga točka je hitrost. Kateri usmerjevalnik je bolje kupiti, da bi internet deloval hitreje? Če želite začeti, ugotovite, katere tarife vam ponuja ponudnik internetnih storitev, in določite, kaj je za vas primerno. Že na podlagi tega bomo izbrali modelz ustreznimi lastnostmi. Specifikacije usmerjevalnika vedno kažejo največjo hitrost prenosa podatkov. Ne pozabite: ta številka prikazuje samo teoretične zmožnosti naprave, ne glede na motnje in razdaljo. V resnici bo internet deloval 25-3 krat počasneje.


  Hitrost signala je odvisna od standarda, ki podpira WiFi usmerjevalnik:
 • 80211 ac - najnaprednejša različica, teoretično sposobna proizvajati do 13 Gb /s;
 • 80211 n - se najpogosteje uporablja, zagotavlja hitrost do 600 Mb /s;
 • 80211 g je zastareli standard, ki omejuje povezavo na 54 Mbps.
 • Vendar ne oklevajte kupiti najnovejši usmerjevalnik "fly-in". Navsezadnje sta pomembnost in možnosti vaše tehnike pomembna. Velika večina pripomočkov zdaj deluje z 80211 n in zato preprosto ne bo mogla obdelati hitrejšega signala.

  Ključne značilnosti

  Obravnavamo parametre, ki niso odvisni od ponudnika, temveč od vaših osebnih preferenc in potreb. Nemogoče je reči, kaj je vafelj-usmerjevalnik bolje kupiti, razen če razmišljate, kako in za kaj se bo naprava uporabljala. Na kaj morate biti pozorni?

  Število LAN vrat

  Običajno je stacionarna oprema, ki zahteva stabilno internetno povezavo (računalniki, televizorji, konzole itd.), Povezana z usmerjevalnikom prek kabla. Zagotavlja maksimalno hitrost, ki ni odvisna od ovir in razdalje. Večina standardnih usmerjevalnikov ima 4 LAN konektorje. Toda, če imate veliko tehnologije, je smiselno izbrati model z dodatnimi vrati.Na primer, ASUS RT-AC88U in TP-LINK TL-R860 lahko povežeta do 8 naprav, novi MikroTik RB2011UiAS-IN pa do 10.
  Bodite pozorni na vrsto LAN vrat. Priključki Fast Ethernet so ocenjeni na 100 Mb /s, medtem ko Gigabit Ethernet omogoča hitrosti prenosa podatkov do 1 Gbit /s.

  Frekvenčno območje

  Druga pomembna značilnost. WiFi usmerjevalniki lahko delujejo na frekvenci 24 ali 5 GHz. Sodobnejši modeli podpirajo oba kanala in lahko razpošiljajo podatke med razponi. Kaj morate upoštevati? Najprej, katera oprema bo povezana z usmerjevalnikom:
 • 24 GHz je najprimernejša za pametne telefone, tablice in pisarniško opremo;
 • 5 GHz omogoča hitrejšo in stabilnejšo povezavo, zato je priporočljiva za naprave, ki delujejo z večjo vsebino - televizorji, konzole itd. frekvenca 5 GHz. Če pa je v vašem stanovanju veliko usmerjevalnikov, ki lahko prekinejo signal, je ta kanal najboljši. Prehod na višjo frekvenco bo povečal hitrost izmenjave podatkov, vendar bo rahlo zmanjšal polmer pokritosti brezžičnega omrežja.

  Moč oddajnika

  Kupci redko upoštevajo ta parameter, vendar je veliko pomembnejši od teoretične maksimalne hitrosti. V proračunskih modelih moč redko presega 17 dBm. In to pomeni, da lahko signal naprave "prebije" največ dve steni. Vendar ni vse tako preprosto: praktično vse države imajo zakonodajne omejitve glede največje dovoljene moči. Zgornji prag za frekvenco 24 GHz je 20 dBm - vreden je teh modelovizberite prostoren apartma.

  Območje

  Pogosto je na škatli in v tehnični dokumentaciji zapisana razdalja, ki jo prekriva omrežje. Ločeno označuje polmer znotraj in zunaj prostorov. Ampak, če govorimo o tem, kateri WiFi usmerjevalnik je bolje kupiti, potem je ta kazalnik zelo relativna. Par debelih armiranih betonskih zidov "ubije" signal tudi najmočnejše usmerjevalnike. Pri 70% ni odvisno od same naprave, namreč sobe.

  Vrsta in število anten

  Običajna napaka kupcev je, da mislijo, da bo energija iz več anten združena. Toda, če so trije, to ne pomeni, da bo mreža delovala 3-krat ali "poskusila" več zidov. To lahko samo poveča stabilnost povezave, pokritost pa je enaka. Na kaj pa bi morali biti pozorni? Najprej in predvsem ta vrsta anten - vgrajena ali zunanja. Kot je pokazala praksa, je v mestnem stanovanju razlika med njimi praktično neopazna. Če pa gre za veliko sobo, je priporočljivo izbrati model z zunanjimi antenami. To bo zagotovilo bolj stabilno pokritost, in če je potrebno, jih lahko zamenjate z močnejšimi. V mnogih pogledih je kakovost antene odvisna od tega, kateri čip uporablja. Zato je dobiček še en parameter za ogled. Za povečanje polmera in kakovosti signala lahko uporabite več tipov antene:
 • standard - pridobitev do 2 dB;
 • vsesmerna (9 dBi);
 • plošča (19 db);
 • parabolično (24 db).
 • Kateri usmerjevalnik je bolje kupiti? Razpoložljivi modeli so na voljo s številom anten od 1 do 4.Pri enonadstropni hiši ali stanovanju se bo usmerjevalnik z 2-3 antenami popolnoma ujemal s faktorjem ojačanja približno 5 dB. Anteno najprej postavite navpično ali pod majhnim kotom.

  Razpoložljivost USB

  Modeli z enim ali več USB priključki stanejo več, vendar uporabniku ponujajo številne dodatne funkcije. Če se povežete s pogonom za usmerjevalnik WiFi, lahko ustvarite shrambo skupnih podatkov, ki jo lahko povežete z vsemi napravami v omrežju. Poleg tega, če kabelski internet preneha delovati, bo mogoče dostopati do omrežja s pomočjo brezžičnega USB modema.

  Dodatni "čipi"

  Mnogi proizvajalci izdelujejo usmerjevalnike, ki imajo poleg svoje glavne funkcije - "distribucijo" interneta - še druge uporabne funkcije. 3G /4G Zelo pomembno je, če pogosto delate na različnih mestih, tudi zunaj mesta. Vgrajen 3G-modem omogoča povezavo z internetom prek mobilnih omrežij. Na voljo tudi za prodajo so specializirani usmerjevalniki. Na kratko vam povem, kateri mobilni usmerjevalnik je bolje kupiti. Najbolj praktična možnost je več standardnih modelov, ki lahko delajo s katerim koli operaterjem. Če želite izbrati drugo omrežje, preprosto zamenjajte kartico SIM ali prek spletnega vmesnika naprave. Bodite pozorni na standarde, ki jih usmerjevalnik podpira. EVDO Rev.B lahko izda do 147 Mbps, medtem ko se UMTS /HSDPA štejejo za hitrejše in zmogljivejše do 42 Mb /s. Če se bo usmerjevalnik uporabljal v mestih s šibko stopnjo(na primer na podeželju), priporočamo, da izberete napravo, ki omogoča povezavo antene. Med priljubljene modele spadajo tudi usmerjevalniki Pantech MHS291L, Novatei MiFi 6620L Rev.B, ZTE AC30. IPTV Kateri usmerjevalnik je bolje kupiti? Leta 2014 je prišlo do pravega "razcveta" - ljudje so začeli množično preiti s konvencionalnega kabla na IPTV. Digitalna TV ponuja veliko bolj kakovosten zvok in slike. V tem primeru lahko gledate vse kanale iz celega sveta in uporabljate tudi napredne funkcije, kot sta previjanje nazaj in snemanje prenosa.
  Več dostopnih točk Uporaben "čip" je zmožnost ustvarjanja enega brezžičnega usmerjevalnika z enim usmerjevalnikom. Prvič, to je pomembno za pisarne in trgovine na drobno, ko je treba deliti promet med zaposlenimi in obiskovalci. Na primer, lahko omejite dostop do različne omrežne opreme (računalniki, strežniki itd.) Za stranke. Torrent client Če pogosto prenašate visoko kakovostne filme, igre in druge vsebine, je smiselno izbrati Wi-Fi usmerjevalnik z vgrajenim odjemalcem torrent. V tem primeru bo usmerjevalnik lahko v ozadju prenesel potrebne datoteke v povezani pogon, namesto da bi sam naložil računalnik ali prenosni računalnik.

  Sorodne publikacije