Kako ustvariti namestitveni disk sistema Windows 7: metode in navodila

Očitno so bili, če ne vsi, veliko uporabnikov sistema Windows v situaciji, v kateri so morali ponovno namestiti obstoječi operacijski sistem ali ga obnoviti, ko je odkril kritične napake in težave, ki jih sam sistem ne more odpraviti. Namestitev je nemogoče izvesti iz nič v okolju že delujočega ali okvarjenega sistema. Zato je treba uporabiti vse vrste izmenljivih medijev, ki lahko vključujejo namestitvene distribucije ali obnovitvene medije. Toda kako namestim namestitveni disk za Windows 7? Odgovor na to vprašanje ima več obrazov, saj za različne medije in za programski del, ki bi moral biti napisan na njih, se lahko dejanja uporabnika zelo razlikujejo.


Zakaj potrebujem Windows 7 ali zagonsko disketo: Kakšna je razlika?

Kot je že jasno, so lahko ustvarjeni mediji potrebni za ponovno namestitev in obnovitev zlonamernega OS. Vendar pa nekateri uporabniki pogosto delujejo nekoliko napačno razumevanje teh dveh izrazov. Najpomembnejša razlika je, da so navadne zagonske diski zasnovane izključno za zagon obnovitvenega okolja in kateri sistem, ki ste ga namestili, je popolnoma nepomemben.
Taki mediji tudi ne vsebujejo namestitvenih datotek OS, zato jih ni mogoče uporabiti za namestitev sistema Windows. Dober primer tega je LiveCD. Distribucije pa se shranjujejo na izmenljivem mediju, ki vsebuje namestitvene datoteke sistema in napravObnovitev, ki je v posebnem razdelku, vendar je predstavljena samo kot orodje Windows, in ne za izdelke drugih proizvajalcev.


Bistvene zahteve za medije

Če razmišljate o izdelavi namestitvenega diska Windows 7, je pomembno, da ste pozorni na zahteve za medije, ki naj bi zapisali potrebne za vsak posamezen medij. primeru sestavnih delov. Običajno se priporoča uporaba optičnih DVD R /RW diskov, USB pogonov. Toda v obeh primerih bi morali imeti približno 4 GB prostega prostora. Pri optičnih diskih je situacija veliko enostavnejša, ker so ukrepi za snemanje slik zmanjšani. Ampak s flash diski, to ni tako enostavno, ker še vedno morate upoštevati, recimo, nameščen bit OS, tip primarnega sistema (BIOS /UEFI) in ustrezen datotečni sistem na samem pogonu. Poleg tega običajna kopija slike ali datotek namestitvenega diska, ki je v njem nameščen v sistemu Windows 7, pogon Flash ne bo dala nobenega rezultata, zato ga ni mogoče zagnati iz edinega razloga, ker prevoznik nima posebnega zagonskega nalagalnika in ustrezne zagonske particije. Torej, kaj storiti v takšni situaciji in katero metodo izbrati?

Kako ustvariti orodje za namestitev sistema Windows 7?

Preden začnemo neposredno prakticirati, bomo naredili še eno majhno digresijo. Najbolj žalostna stvar je, da ustvarite ne samo zelo zagonski mediji z distribucijo operacijskega sistemasistem ali ustrezna slika, ki bi jo lahko zapisali na zahtevani pogon, zahteva bodisi izvirno namestitveno disketo ali podobno sliko! To pomeni, da je "podvajanje" same slike, pri čemer se za to uporabljajo ločeni sestavni deli, zelo problematično. Toda dodajanje dodatnih programov ali gonilnikov v izvirno vsebino je enostavno. Oglejmo si o tem kasneje.
Za začetek bomo izhajali iz dejstva, da ste že naložili pravo sliko iz zanesljivega vira na internetu. V tem primeru ni pomembno, ali je uradna. Ustvarite namestitveni disk Windows 7 v tem primeru ne bo delovalo.
V tekočem OS, če želite uporabiti DVD-ROM kot medij, preprosto vstavite prazen disk v pogon, nato pa takoj izberite vnos z dodatkom naložene slike ali izberite slikovno datoteko v Explorerju in jo uporabite v meniju "Snemaj sliko na disk", ki označuje uporabljeni pogon.

Ročno ustvarjanje slike

Oglejmo si, kako ustvariti namestitveni disk Windows 7 v situaciji, ko imate izvirni medij z distribucijo, iz katere lahko namestite sistem. Izhajamo iz dejstva, da morate narediti slikovno datoteko (da, za vsak slučaj) in jo shraniti na trdem disku. Najlažje je seveda uporabiti posebne programe za delo s slikami, kot so UltraISO, DAEMON Tools, Alcohol 120% in podobno (vsi delujejo na enakih načelih).
Najprej morate dodati seznamdatoteke vse, kar je vsebovano v izvirnem nosilcu, in nato v meniju datotek preprosto shranite projekt kot sliko, ki določa želeni format (najpogosteje ga uporablja ISO) in lokacijo datoteke, shranjene na trdem disku.

Zajem slike na optičnem mediju

V sistemu optičnega sistema je mogoče vnesti ustvarjanje namestitvenega diska Windows 7, "Maximum" ali katere koli druge spremembe. Vendar pa so veliko boljši in bolj praktični programi za pisanje diskov kot paket Nero.
Priporočljivo je, da jih uporabite vsaj zato, ker vam taki pripomočki omogočajo prilagajanje hitrosti snemanja (najbolje je, da ga nastavite na najnižjo možno raven, podprto z vijakom in pogonom) in lahko opravite preverjanje (preverjanje) podatkov po zaključku snemanja. Opomba: Da bi se izognili nepotrebnim dejanjem, imajo skoraj vse take aplikacije funkcijo kopiranja (kloniranja) diska, tako da lahko takoj ustvarite kopijo izvirnega medija, ne da bi morali shraniti sliko na trdi disk. Tudi, da napišete sliko neposredno na optični medij, lahko tudi v samih aplikacijah za delo s slikami izberete želeni element v meniju.

Kako nastaviti bliskovni pogon: UltraISO

Če govorimo o tem, kako ustvariti namestitveni disk sistema Windows 7 kot bliskovni pogon, obstaja več dejanj, ki so drugačna.
Na primer, v istem programu UltraISO morate izbrati sliko v sistemu ali v obnovitvenem okolju, pojdite v zagonski meni in nato uporabite elementsnemanje slike trdega diska. Pri nastavitvi načina snemanja je zaželeno nastaviti vrsto USB-HDD + in nato aktivirati začetek snemalnega postopka.

Ustvarjanje zagonskega bliskovnega pogona v aplikaciji Rufus

Kot se je izkazalo, je včasih treba posebno pozornost nameniti temu, kateri datotečni sistem mora imeti bliskovni pogon, ki bo uporabljen kot zagonska disketa za Windows 7. Težava je, da UEFI pri namestitvi 64-bitnega OS ne sprejme NTFS (zahteva FAT32) in BIOS morda ne določi zagonskega nalagalnika EFI, saj je sposoben izvajati samo z MBR. Da bi se izognili izbiri pravega formata formatiranja medijev in želene strukture datoteke, je najbolje uporabiti avtomatizirane programske izdelke, kot je Rufus prenosna aplikacija, ki je zasnovana za delo s flash diski.
Potrebno je samo izbrati želeno datoteko predhodno ustvarjene ali prenesene slike, sam program pa bo nastavil potrebne možnosti za formatiranje medija in snemanje.

Kako dodati voznike v distribucijo?

Nazadnje pa poglejmo, kakšne metode lahko naredite z namestitvenim diskom Windows 7 z gonilniki. Verjetno boste takoj imeli pomisleke glede primernosti takih dejanj, saj so po ideji v bazi podatkov o nameščenem samem sistemu in vsi potrebni gonilniki, ki se bodo samodejno namestili med postopkom namestitve. Ja, res, prav. Toda kaj naj storim, če je nestandardni ali nepodprti sistem strojne opreme nameščen na stacionarnem računalniku ali prenosnem računalniku in za katere gonilniki manjkajo? V tem primeru dodajtemorali bodo samostojno. Tukaj je nekaj metod. Najprej lahko uporabite vzorčno orodje DriverMAX, ki lahko generira kopije vseh razpoložljivih gonilnikov v operacijskem sistemu.
In drugič, naprednejši uporabniki lahko samostojno dodajo kakršnekoli komplete, kot je DriverPack Solution v pripravljeno distribucijo s programskim paketom PortableApps.com Platform. Ko ga uporabljate, lahko dodate programčke in programčke, ki so na voljo v samem programu, in lastne pripomočke, ki ste jih prenesli iz drugih virov.

Kako ustvariti zagonski medij s popolnoma delujočim sistemom?

Kako ustvariti namestitveni disk iz operacijskega sistema Windows 7? Zdaj, kot neke vrste umik, razmislite, katera orodja lahko naredijo nosilec s popolnoma delujočim OS, ki ga lahko uporabite na enak način kot stacionarno, vendar ob zagonu ne s trdega diska računalnika ali prenosnega računalnika, ampak neposredno iz bliskovnega pogona. Za to je najprimernejši pripomoček WinNTSetup, ki mora samo izbrati ustrezno sliko in podati zahtevani pogon.
Če bodo zaradi kakršnega koli razloga prišlo do napak (kar dokazuje sprememba barve posebnih kazalnikov), jih je najbolje popraviti s pomočjo dodatnega prenosnega programa Bootice, v katerem preprosto kliknete na ustrezen gumb za popravke v glavni programski napaki. Ko se vsi trije indikatorji preklopijo na zeleno, lahko aktivirate postopek namestitve operacijskega sistema na izbrani medij.

Zagon z zagonskega medija za namestitev ali obnovitev sistema

Končno je bil ustvarjen zagonski medij. Stvar je majhna. Če ga želite uporabiti (zagonski nalagalnik), morate najprej nastaviti prednostno zagonsko napravo (običajno Boot, Boot Sequence, Boot Device Priority) v primarnem sistemu BIOS /UEFI in shraniti spremembe, nato pa se bo ponovni zagon opravil samodejno. . Vendar pa upoštevajte, da je ob navzočnosti namestitvene distribucije in za 32-bitne in 64-bitne različice istega pomnilniškega pogona med napravami en in isti pogon lahko prikazan v dveh različicah, ime ene naprave pa se lahko začne z "EFI". Ta naprava je drugače izbrana za namestitev različic x64 (za namestitev x86 ali 32-bitnega operacijskega sistema) je izbrana naprava z originalnim imenom.

Sorodne publikacije