Pioneer sprejemniki: pregledi, pregled, funkcije, možnosti

V času, ko je obstajala ZSSR, je bila beseda "pionir" za ljudi, ki živijo na različnih straneh železne zavese, ki je bila zgrajena takrat, zaznana povsem drugače. Prebivalci socialističnih držav so deklice in dečke imenovali kot člane otroške skupnosti. Toda v ZDA in državah zahodne Evrope so pionirja imenovali spreten in pogumen človek, srečen pionir. V tem smislu se je japonsko podjetje Pioneer vedno umeščalo vase, raje je v ospredju tehnološke odličnosti in tehnološkega napredka. Za svoje dolgoletno zgodovino, ki se je začela prvi dan leta 1938, se je to podjetje ukvarjalo s proizvodnjo različnih vrst opreme. Je lastnica številnih palm, povezanih z uvedbo napredne tehnologije.


Med različnimi vrstami opreme za svoje potrošnike, Pioneer ponuja naprave, imenovane sprejemniki. Kaj je strojna oprema, za kaj je potrebna in kakšne so njene tehnične lastnosti? Poskusimo razumeti to vprašanje.

Razlogi za priljubljenost

AV sprejemniki so ojačevalniki, v katerih je vgrajen sprejemnik. Prvič so se takšne naprave pojavile na potrošniškem trgu sredi prejšnjega stoletja. Šele v zadnjih letih so pridobili posebno popularnost na področju Hi-Fi elektronike. Dejstvo, da je ta tehnika postala najpomembnejša komponenta in osrednja povezava vseh vrst avdio sistemov, vključno z vrhunskim sistemom za domači kino, igranje inmultimedijski kompleksi.


Kaj so te naprave?

Razlog za tako visoko priljubljenost AV sprejemnikov je njihova vsestranska uporabnost. Pripomoček ima številne funkcije, ki delujejo kot:
 • preklopni center in ojačevalnik moči v sistemu večkanalne akustike;
 • predojačevalnik za analogne signale;
 • izbirnik vira (od DVD in BluRay do računalnika);
 • omrežna naprava;
 • fonoprojektor za snemalni zapisovalnik;
 • AV procesor, ki je lastnik digitalnih sprejemnikov HD formatov;
 • večsistemski sistem za sondiranje več prostorov hkrati;
 • EQ s samodejnimi nastavitvami pri uporabi merilnega mikrofona;
 • Priključna postaja za iPod.
 • Zaradi tako različnih funkcij izbira tako izpopolnjene elektronske naprave ni lahka naloga. Hkrati pa mnogi poznavalci takšne tehnologije in neizkušeni kupci raje kupujejo sprejemnike Pioneer. Mnenja o opremi, ki jo proizvaja ta svetovni proizvajalec elektronike, kažejo na zanesljivost in kakovost izdelkov japonske družbe.

  Funkcionalna naprava

  Pred nakupom mora kupec upoštevati tehnične značilnosti Pioneer-jevih sprejemnikov. Pregledi strokovnjakov potrjujejo, da je takšna tehnika najbolj posodobljena in namenjena digitalni radiodifuziji. Hkrati se dobro spopada z njeno nalogo, ki predstavlja kompleksen strojni kompleks, v katerem deluObstaja več modulov, ki opravljajo določene posebne funkcije.
  Na splošno se sprejemnik uporablja za sprejemanje in pretvorbo signalov, prejetih na monitor, ki oddaja napravo, ki je lahko televizijski zaslon, zaslon računalnika itd. AV sprejemnik je funkcionalni večkanalni ojačevalnik. Ima vgrajen sprejemnik za tuner, kot tudi procesor, ki je zasnovan za prostorsko snemanje, ki dekodira različne avdio formate, in sicer:
 • DTS;
 • Dolby Digital in drugi.
 • Podobna funkcija se izvaja z istočasnim preklapljanjem avdio in video signalov iz različnih virov.
  V sodobnih AV sprejemnikih obstaja velik seznam priključkov, potrebnih za povezavo, in sicer:
 • kompozitni video in stereo - RCA;
 • Komponenta za video;
 • Večkanalni video in HDMI avdio priključek;
 • koaksialni in optični, zasnovani za večkanalni zvok.
 • Število in raznolikost priključkov se lahko razlikuje glede na razred naprave, njeno funkcionalnost in tudi cenovno kategorijo.

  Avdio kalibracija

  Pioneer digitalni sprejemnik ima posebne funkcije. Ustvarjeni so zaradi dejstva, da so bili strokovnjaki podjetja "Pioneer" sposobni narediti lastno tehnološko odpiranje. Ustvarili so večkanalno kalibracijsko akustiko. V idealnem primeru vam ta tehnologija omogoča optimalno prilagajanje indeksov, potrebnih za določeno sobo, kjer se izvaja avdiciranje. V zvezi s tem prejemniki Pioneer sprejemajo predvsem pozitivne povratne informacije. Tako jeZnačilnost je njihova očitna prednost pred podobnimi izdelki drugih blagovnih znamk. Do sedaj, odvisno od specifične funkcije, podjetje uporablja 3 ravni te tehnologije:
 • MCACC, deluje za merjenje velikosti in ravni zvočnika, kot tudi razdalje do predmeta poslušanja. V tem primeru se izvede določena avtonomna nastavitev zvoka. Tak sistem je sposoben samostojnega prilagajanja na podlagi informacij, ki jih prejme. To vam omogoča, da dobite najvišjo kakovost zvoka. V tem primeru so sprejemniki "Pioneer" in opremljeni s funkcijo pod nadzorom faze. To vam omogoča, da prilagodite zakasnitev zvoka in jih poravnate glede na fazo drugih kanalov.
 • Posvetoval MCACC, ki je sposoben proizvajati 3D kalibracijo, kot tudi meritve pri natančnejših metrikah. To postane mogoče zaradi uporabe začasne osi Auto Phase. Poleg tega ta tehnologija omogoča dodatno funkcijo Control Plus, ki omogoča avtomatsko kompenzacijo in fazno analizo v realnem načinu med glavnimi signali. Nadzor stoječega vala zmanjšuje nepotrebno zvočno resonanco.
 • MCACC Pro. Ta tehnologija velja za najbolj popolno. Šla je še naprej z zgoraj opisanimi funkcijami in vključuje analizator popravkov in faz. V tem primeru je mogoče združiti značilnosti zamude, ki je možna zaradi nepopolnih sistemov za filtriranje, ki se nahajajo v zvočniku. To vključuje postopek nastavitve, ki zagotavlja nemoten pretok zvokov, ki se reproducirajo med različnimi kanali. Tehnologija vključuje izvajanje funkcijenastavitve, potrebne za dvojna ojačevalnika, kot tudi prilagajanje položaja zvočnika v korakih po 1 mm. Treba je omeniti, da MCACC Pro deluje za vse kanale, ker se nastavitev fazne razlike, ki obstaja v originalnem snemalniku, napaja iz zvočnikov.
 • Video produkcija

  AV-sprejemnik Pioneer VSX praktično vse, ki ga je izdelal proizvajalec, lahko podpira 4K /24r /4: 4: 4/36 - in 4K /60r /4: 4: 4/24-bitne signale . Kot rezultat, naprava omogoča vključitev svetle barvne palete. Vsaka od AV sprejemnikov Pioneer VSX prevaja 4K video signale v dosledno.
  Med drugimi prednostmi je mogoče omeniti video pretvornik, ki je na voljo v obliki naprave. Ta element pretvori kompozitni komponentni video signal.
  Prav tako je zmožen pretvoriti katerega koli obstoječega tipa analognih video signalov v HDMI, to je pri povezovanju naslednjega:
 • PC;
 • DVD;
 • Blu-Ray;
 • multimedijski predvajalnik;
 • video kamere;
 • igralne konzole.
 • Upoštevati je treba, da je ta funkcija opremljena z modeli, ki so v visoki cenovni kategoriji.

  Prednosti Pioneerjevih izdelkov

  Kaj zagotavljajo proizvajalci Pioneer sprejemnikov? Recenzije kupcev pravijo, da v tem izdelku veliko privlači tehnične specifikacije, kot so:
 • prisotnost digitalnega sistema, opremljenega z različnimi nastavitvami programske opreme, ki daje glasnost visokokakovostnega zvoka in vam omogoča, da uživate v gledanju filmov, poslušanju glasbe in popolnejšem zaznavanju. prostor za video igre;
 • ​​
 • prisotnost močnegavečkanalni ojačevalnik zvoka, ki omogoča podporo digitalnemu avdio formatu;
 • prisotnost visokokakovostnega sprejemnika z digitalnim indeksiranjem, ki ga je mogoče videti na prikazovalniku sprejemnika;
 • je odlična značilnost različnih avdio in video sistemov, ki so v enem preklopu, kot tudi cenovno ugodna izbira avdio in video virov z daljinskim upravljalnikom.
 • Vendar pa je treba upoštevati, da nameščanje samo enega AV sprejemnika Pioneer VSX za konfiguracijo izvedbe zajemanja zvoka ni mogoče. Za ustvarjanje zahtevane kakovosti zunanjega zvoka bo treba pridobiti akustični sistem. Razmislite o kratkem pregledu Pioneer sprejemnikov, ki so zelo priljubljeni pri potrošnikih in si zaslužijo pozornost njihove odlične kakovosti in zanesljivosti.

  Model VSX-422-K

  Japonsko podjetje Pioneer, ki je zasluženo avtoriteto na področju videa in zvoka, uporabniku ponuja proračunsko večkanalno komponento za resen kinematografski sistem. To je sprejemnik Pioneer-422. Pri izdelavi te naprave podjetje ni prihranilo pri oblikovanju, pri obdelavi naprave. Skrbela je za pravilno izbiro komponent in materialov. Pioneer-422 sprejemnik je pravi klasični žanr. Omogoča 5 kanalov ojačanja in izhodnega signala na subwoofer. Kar se tiče funkcionalnosti, je ta naprava precej asketska. Nima vrat USB. Prav tako ni omrežnega vmesnika in združljivosti z najpogostejšimi mobilnimi pripomočki. Vendar pa ni vse tako slabo in slabo. Pioneer-422 sprejemnik odlično deluje s svojimineposredne dajatve. Njegovi močnostni ojačevalniki so ustvarjeni z uporabo tehnologije Direct Energy. Hkrati so sposobni razviti do 130 W na kanal. Ta indikator zadostuje za velike prostore. Rad bi poudaril, da se ta funkcija razlikuje od podobnih naprav v proračunskem sektorju. Na splošno, sodeč po povratnih informacijah strokovnjakov, so vsi sprejemniki podjetja "Pioneer" znani po digitalnem delu. To potrjuje tudi mlajši model podobnih naprav te linije, ki je Pioneer-422. Ima funkcije, kot so:
 • nadzor zamud in prilagajanje akustike karakteristikam fazne frekvence;
 • Dinamični nadzor obstoječega območja, ki omogoča ustvarjanje učinka prostorskega zvoka;
 • sposobnost vgrajenega sprejemnika, da si zapomni do 30 postaj v ločenem območju itd.
 • Že zgoraj navedene funkcije kažejo na resnost modela. Kljub temu, da je povezana s proračunsko možnostjo, ima odlično ravnovesje med kakovostjo in ceno, ki deluje samozavestno in profesionalno.

  Model VSX-527-K

  Pri izbiri sprejemnika za domači kino s tesnim proračunom kupci posvečajo pozornost najmlajšemu modelu. Vendar pa pregled pregleda Pioneer sprejemnikov, lahko zagotovite, da je naslednja datum izdaje naprava ponuja veliko število dodatnih funkcij, in plačati za to ne bo veliko več. To je sprejemnik, ki temelji na VSX-527. Uporabniki ugotavljajo, da je ta naprava na voljotrdna in visoka kakovost. Pioneer-527 sprejemnik je dobesedno opremljen z najsodobnejšimi funkcijami. Njena zunanja oblika je kopirana iz prejšnjega modela. Razlike so le v nejasnih podrobnostih na fasadi in v širšem arsenalu preklopa, ki je na voljo na zadnji strani. Poleg tega je Pioneer-527 sprejemnik nekoliko težji od prejšnjega modela (200 g).
  Ta naprava ponuja veliko število funkcij, ki v prejšnji različici niso na voljo. Na primer, uporabniki so zadovoljni, da vidijo konektor RJ-45, ki je namenjen za povezovanje v Ethernet, kot tudi vrata, na katera lahko priključite zunanji Ethernet adapter. Vse to omogoča sprejemniku, da se vključi v domače omrežje računalnika, kar omogoča dostop do različnih multimedijskih vsebin iz internetnih radijskih postaj in strežnikov DLNA. Vendar to še ni vse. Z omrežno povezavo lahko napravo upravljate s pametnim telefonom ali Androidom. To postane pomembno, ko namestite brezplačni Pioneer-ov pripomoček ControlApp na vaš mobilni telefon. Po tem se pripomoček spremeni v daljinski upravljalnik za Pioneer sprejemnik, ki je bolj funkcionalen od običajnega. VSX-527 popravlja tako pomanjkanje mlajšega modela, kot je prisotnost vzmetnih sponk za zadnji in srednji zvočniki. Bolj popolna naprava omogoča povezavo z akustiko s petimi pari vijačnih kanalov z izhodno močjo vsakega v 130 W. Ta funkcija omogoča sprejemniku, da kljub svojemu proračunskem sektorju služi velikim sobam. Digitalni analogni pretvornik modela ima parametre 24 bitov /192 kHz. Toda značilnosti ADC jemalo bolj skromen. Je samo 24 bitov /96 kHz. Druge funkcije vključujejo nadzor dinamičnega razpona, način Stream Direct, pretvornik DSD (dva kanala), zmožnost zakasnitve zvoka ter zmožnost zaznavanja razlik in nadaljnje samodejne kontrole zvoka. Z majhno razliko v ceni uporabnih funkcij v sprejemniku VSX-527 veliko več kot VSX-422.

  Modeli VSX-920-K in VSX-1020-K

  Te naprave so najbolj demokratične. Proizvajalec jih je izdal za mlado dinamično občinstvo, skuša v pridobljeni napravi videti kombinacijo najvišje kakovosti in večnamenskosti. Opisani modeli so sproščeni z uporabo inovativnih tehnologij, ki jim omogočajo izpolnjevanje zahtev najzahtevnejših potrošnikov. Zato bodo ljubitelji sodobnih tehničnih pripomočkov zagotovo postali všeč. Pioneer-jevi sprejemniki modelov VSX-920 in VSX-1020 lahko pretvorijo video signale in izboljšajo kakovost priloženih slik na najvišjo ločljivost (1080p). Istočasno vam posebni konvektor omogoča gledanje filmov s kakovostjo, ki je čim bližja originalu.
  Ti modeli Pioneer sprejemnikov oddajajo HD slike iz različnih medijev. To počnejo tudi prek USB vrat. Poleg tega so ti modeli opremljeni z načinom Deep Colour. To omogoča, da je slika bolj realistična, da poudari barve in ustvari gladke prehode med odtenki barv. Z Advanced Sound Retriver se izboljša kakovost stisnjenih avdio formatov. Posledično uporabnik prejme izhodzvok, ki ga sprejemnik obnovi do najmanjših podrobnosti.

  Nastavitev

  Kako namestiti Pioneer sprejemnik, bodo podrobno opisana navodila, ki so priložena instrumentu. Vsi ukrepi bodo odvisni od modela, njegovih funkcionalnih in tehničnih parametrov.
  Nastavitev Pioneer sprejemnika bo zagotovila nekaj dodatnih zvočnih zmogljivosti, kot tudi prilagoditev zahtevanih parametrov.

  Tipične težave

  Pioneer-jevi sprejemniki so včasih potrebni za težave z zvokom. To je lahko izguba, popačenje, šibka raven zvoka. V takih primerih mora napravo pregledati specialist. Konec koncev, če se izgubi zvok Pioneer sprejemnika, potem je razlog verjetno neuspeh ustreznega čipa. Zato morate napravo nositi za popravilo. No, če Pioneer sprejemnik ni vklopljen, boste morda morali zamenjati napajalno kartico zaradi sušenja električnih kondenzatorjev.

  Sorodne publikacije