Pametni telefon ZTE Blade L5 Plus: Pregledi

Na današnjem digitalnem trgu obstaja velik izbor proračunskih pametnih telefonov. Skoraj vsi so tako ali drugače uporabljeni kot "zvonci" in jim nekdo manjka za popolno uresničitev možnosti. Ta članek bo obravnaval enega tipičnih predstavnikov tega razreda - ZTE Blade L5 Plus in recenzije o njem.

Opis

Za ceno 5500-6500 rubljev, ta pametni telefon izgleda precej dobro. Sodeč po ocenah lastnikov ZTE Blade L5 Plus, je ohišje robustno in trajno. Nekdo opozarja, da je telefon utrpel več padcev.


Pri oblikovanju ni posebne redundance. Na sprednji plošči je standardni komplet pametnih telefonov za pametne telefone - kamera, zvočnik, senzorji. Zadnja kamera ima zunanji zvočnik in bliskavico. Fizični kontrolni gumbi so nameščeni na desni strani stroja.
Na voljo v ZTE Blade L5 Plus v dveh barvnih različicah - sivi in ​​beli. Manj pogosta je zlato.

Zaslon

Pregledi ZTE Blade L5 Plus so pokazali, da je zaslon v pametnem telefonu precej povprečen. Z diagonalo 5 palcev je ločljivost 854 na 480 pik. Kot rezultat, se izkaže, da je skupna gostota slikovnih pik 200 pik na palec. Rezultat, milo rečeno, je tako. Koti gledanja tudi niso zadovoljili uporabnikov. Tudi z rahlim nagibom lahko pride do inverzije ali celo popolnega izginotja slike. V sončnem vremenu lahko uporabite pripomoček in to sploh ni mogoče - svetlost je katastrofalno pomanjkljiva. Senzor prepozna le dva dotika. Vendar pa med pregledio ZTE Blade L5 Plus, da izpolnjujejo nezadovoljni s tem dejavnikom ni uspelo.


Učinkovitost

Računalniško moč naprave zagotavlja proračunski Quad-Core MediaTek MT6580. Ne najhitrejši procesor, ampak zelo ekonomičen zaradi tehnologije 28 nm. Jedra v njem so Cortex-A7. Največja hitrost procesorja je 1300 MHz. Grafično jedro Mali-400 MP2 lahko strojno dekodira video pri 1080p pri 30 sličicah na sekundo. V skladu z idejo, da bi gledali videoposnetke v HD formatu, bi moral biti telefon brez zavor. Deklarirani notranji pomnilnik telefona je 8 GB. Seveda, uporabnik je na voljo približno 4. Operational enako 1 GB, kar ni tako slabo za običajni proračun.
Celotno količino pomnilnika lahko razširite s kartico SD do 32 GB. Res je, da ima ta pametni telefon težave pri prikazovanju dejanske količine pomnilnika v sistemu.

Avtonomija

Mnenja o pametnem telefonu ZTE Blade L5 Plus so v tem kontekstu dvoumna. Po eni strani nekdo uporablja svoj telefon samo za klice in SMS. Potem baterije v 2150 mag, nameščen v napravi, dovolj mirno za 15-2 dni. Nekdo aktivno uporablja vse funkcije naprave - gledanje video posnetkov, igranje iger, nato pa se življenjska doba baterije "raztopi" po 5-8 urah.

Vmesniki in povezave

Maksimum, ki ga lahko iztisnete iz pametnega telefona, je 3G. Seveda so podprti tudi stari standardi GSM. Ob upoštevanju najnovejših trendov lahko v telefonu uporabljate dve SIM kartici. Če imate v neposredni bližini brezžična omrežja, se lahko z njimi povežete na račun vgrajenega modula.Standard Wi-Fi 80211 n. Bluetooth 4.0 je namenjen komunikaciji med napravami.
Navigacijo zagotavlja tuji GPS. Sodeč po pregledih pametnega telefona ZTE Blade L5 Plus Black, sistem deluje dolgo in nestabilno. Tudi če bi našli satelite, ni dejstvo, da jih telefon ne bo izgubil.
Senzorji imajo senzor bližine, osvetlitev in merilnik pospeška.

Programska oprema

Operacijski sistem na pametnem telefonu - «Android» 5.1. Programi, ki so vključeni v komplet, so precej. Toda s pravilnim pristopom so lahko malo "čisti". Komplet ima tudi lastno ZTE lupino, ki doda nekaj funkcionalnosti vmesniku.
Naprava je preprosta za pridobitev korenskih pravic in v skladu s tem je mogoče namestiti vdelano programsko opremo, vključno z eno različico CyanogenMod. Prav tako se spremeni tudi prosilec.

Kamere

Sprednja kamera ima 2 milijona slikovnih pik. Najpomembnejši je 5. Obenem ustvarjata slike povprečne kakovosti. Obstaja veliko hrupa in odpovedi samodejnega ostrenja. Z dobro svetlobo lahko dosežete zadovoljive posnetke. Toda v temi ali v mraku se morate "obrniti" z nastavitvami. Na splošno, za fotografiranje nekaj zanimivega, mucek ali urnik, brez sklepov na kakovost, morda.

Analogi

Najbližji konkurenti so LG K8 K350. S sorazmerno podobno ceno ima ta naprava boljšo ločljivost 1280 do 720 pri istih 5 palcev. Android različica 6.0 je že na višji ravni. Podpora LTE bo tudi predhodniku dala članek. Samsung Galaxy J32016 stane približno 1500-2000 več. Komplet vsebuje bolj produktivni procesor s frekvenco do 1500 MHz in zaslon zresolucija 1280 z 720. Vgrajeni pomnilnik je enak, toda tukaj je operativni 15-krat več. Možnost uporabe 4G je tudi plus tega pametnega telefona. Različica Android je enaka, vendar jo je mogoče nadgraditi na novejšo.
Manj produktiven analog, ki je še cenejši - Lenovo Vibe C A2020. Ima zaslon enake velikosti in ločljivosti. Isti kazalci pomnilnika, tako vgrajeni kot operativni. Procesor ima 4 jedra, vendar s frekvencami do 1100 MHz. Baterija je nekoliko večja - 2300 mAh. Povprečna cena tega pripomočka glede na junaka spodnjega članka je 1000 rubljev.

Pregled telefonskih pregledov ZTE Blade L5 Plus

Ker je telefon cenovno ugoden in cenovno dostopen za vsakogar, o tem obstaja veliko komentarjev uporabnikov. Pozitivni so predvsem privlačne cene. To celo nekoliko ublaži negativne občutke ne zelo uspešnih značilnosti.
Veliki zaslon je prav tako prisoten v številnih ocenah o pametnem telefonu ZTE Blade L5 Plus kot pozitiven trenutek. Zagovorniki baterij majhne zmogljivosti so se odzvali, ki so vzeli telefon na minimum - klice in SMS, redki izleti na internetu čez dan. S to aplikacijo lahko baterija traja do en teden. To pomaga tudi vgrajeni način za varčevanje energije z napravo Android 5. Dejstvo, da je telefon z vsem svojim proračunom kvalitetno in udobno sestavljen v roki, so uporabniki opazili tudi v pregledih o značilnostih ZTE Blade L5 Plus.

Nekaj ​​negativnosti

Iz negativnega, je treba opozoriti, da čeprav ni najslabši tehnični nadev, je telefon še vedno včasih "podlazyvaet" in tupit. Eden oduporabniki so opazili, da po daljšem predvajanju videa ali iger pride do opaznega segrevanja naprave. Pozornost je bila usmerjena na pregled ZTE Blade L5 Plus Gold in nenavadno obnašanje senzorja. Občasno so opažali njegovo zaviranje in zdravljenje dotikov je bilo podaljšano ali sploh ni bilo pravilno. Pomanjkanje standarda 4G se je zdelo, da je nekdo zelo kritičen. Dejansko LTE že danes pokriva dobro ozemlje.
Najnovejša različica operacijskega sistema, ki bo nadgrajena - "Android" 5.1. Vse našteto žal ni na voljo. Toda ta problem je mogoče rešiti z namestitvijo "custom" firmware. Kar zadeva programsko opremo, je en uporabnik pustil podroben pregled ZTE Blade L5 Plus Black. Najprej je občasno opazoval izginotje stikov iz svojega telefonskega imenika. Rešitev je bila uporaba Google Računa in njegove sinhronizacije. Številne sistemske nastavitve med delovanjem pametnega telefona se pogosto zrušijo in nastavijo na naključne vrednosti. Posebej je izpostavil stalno pomanjkanje spomina.

Sklepi

Na podlagi značilnosti pametnega telefona in velikih pregledov lahko sklepamo, da so prednosti naprave:
 • primerna cena;
 • visokokakovostna montaža in ročno prijazna oblika;
 • pri uporabi kot "zvonjenje" - baterija;
 • operacijski sistem Android 5.1;
 • dve sim kartici;
 • ne najslabša uspešnost.
 • Slaba območja v pametnem telefonu so bila:
 • z intenzivno uporabo vseh funkcij - baterijo;
 • preveč uveljavljenih"Programska oprema";
 • nezadostna kakovost kamer;
 • pomanjkanje LTE;
 • pomanjkanje zmogljivosti;
 • nezmožnost nadgradnje operacijskega sistema nad različico Android 5.1;
 • pogoste napake v sistemski programski opremi;
 • pomanjkanje vgrajenega pomnilnika.
 • ​​

  Sklep

  Lahko rečemo, da je predstavljeni pametni telefon resnično zasebni proračuner. Nizka cena, povprečne specifikacije, povprečna kakovost kamer. Ta pametni telefon iz razreda "bo izginil", kar pomeni, da je čas, da kupite bolj priročen in produktiven pripomoček. Ali za tiste, ki uporabljajo telefon kot telefon in ne kot multimedijski center. V vsakem primeru bodo ljubitelji pametnih telefonov najdeni in z razumnim pristopom se bodo lahko spoprijeli z njo in iz nje iztisnili največ.

  Sorodne publikacije