Kaj je bolje izbrati parktronic? Pregled parktronika

Preden odgovorimo na vprašanje, kateri je bolje izbrati parktronic, najprej razumemo, kako je sploh. Ime te naprave je veliko, vendar vam omogočajo tudi natančnejše opisovanje posebnosti njegovega dela. Če greste čez velik paket navodil za parktronic, se ta naprava pogosto imenuje akustični parkirni sistem, parkirni radar ali sonar in ultrazvočni parkirni senzor.

Načeloma je iz ene besede, ki se nenehno ponavlja, jasno, da ta naprava voznikom olajšuje vožnjo avtomobila, medtem ko ga postavljajo na parkirišče. Sam proces se izvaja s pomočjo ultrazvočne lokacije, in če je vaš parktronic z monitorjem, se doda vizualna komponenta.

Oblikovanje

Vsi sistemi takšnega načrta vključujejo običajno osnovno opremo. Najprej so to ultrazvočni senzorji, ki se nahajajo na sprednjem in zadnjem odbijaču avtomobila. Spodaj je elektronska enota, ki je odgovorna za sprejemanje signalov motenj in sprejemanje ustreznih zaključkov na zaslonu in /ali zvočniki. In zadnji je pokazati naprave. Obstajajo lahko preprosti zvočniki, LED ali LCD zasloni, to je nekaj, kar bo vozniku preprečilo, da bi se približal stebru ali steni.


Cena parkirnega motorja je odvisna od kakovosti in količine zgoraj opisanih sestavnih delov, tako da vas lahko odkrito poceni modeli obvestijo le o oviri, ko jo že imate. Torej, tukaj, kot še nikoli prej, velja pravilo: "Mischiefplača dvakrat ".

Kaj je bolje izbrati parktronic?

Če povzamemo vse glavne značilnosti takih naprav, je treba najprej poiskati število senzorjev in načinov signalizacije. Na navadnem osebnem avtomobilu ima limuzina ali hatchback le štiri senzorje na zadnjem odbijaču in par na sprednji strani. Če vas visoka cena parktronic ne zmede, lahko za večjo zanesljivost postavite sistem s 8 senzorji, ki bodo zaznali tudi majhne ovire.

Senzorji

Še en nič manj pomemben parameter je območje zaznavanja. Pri podrobnih pregledih parktronskih naprav je na posameznem modelu vedno prikazan tudi smerni diagram. Ti dve lastnosti ustrezata ultrazvočnim senzorjem. Prvi parameter določa razdaljo do ovire, drugi pa prilagodi položaj senzorjev glede na cestišče. Mnogi prezrejo ta trenutek v času nakupa, vendar morate temu posvetiti posebno pozornost.

Obvestilo

V zvezi z metodami obveščanja je rešitev vprašanja, katera možnost izbire parktronika, odvisna od vas in od tega, koliko ste pripravljeni plačati za napravo. Najenostavnejše možnosti so z digitalnimi kazalniki na večsegmentni lestvici. V trgovinah pogosto najdete podobne naprave, ki so integrirane v vzvratno ogledalo. To je zelo priročno in ne tako utripov v žepu, kot pri drugih bolj naprednih modelih.

Video

Najfunkcionalnejši in najprimernejši sistem opozarjanja, glede na preglede na parktronicu,proizvajalci avtomobilov obravnavajo naprave s kamero. To pomeni, da so v tem primeru zvočni signali dopolnjeni s sliko, ki omogoča opazovanje hitrejše orientacije v situaciji na cesti. Visokokakovostni in originalni parkurji so opremljeni z dodatnimi funkcijami, kot je prekrivanje mreže na videu ali odstranjevanje ovir v kontrastnih barvah, kar še dodatno poenostavlja postopek postavitve avtomobila na parkirišče.

Avdio

Zvočna komponenta je prav tako pomembna. Na naslednjem parkirišču ne bodo vsi slišali grdega škripanja. Običajen sistem mora biti opremljen z alarmom z zvokom ali prekinitvami, kar pomeni, da ko je bližje oviri, aktivnejši je signal. Glas, ki ga označuje določena smer in razdalja, se šteje za najprimernejšo zvočno obvestilo.
Torej, kaj je bolje izbrati parktronic? Da bi se vsaj nekako usmerili v celotno sorto, predstavljeno na avtomobilskem trgu, bomo analizirali nekaj konkretnih modelov, ki so se razlikovali od kvalitativne komponente in mase pozitivnih povratnih informacij uporabnikov.

"SPARC 4R Bison"

To je razmeroma preprost in zelo zanimiv model domačega proizvajalca. Od drugih analogov se razlikuje po funkcionalnih značilnostih. Najprej je treba paziti na način namestitve. Obstaja kar štiri možnosti. Poleg tega se lahko indikacija preklopi na različne načine delovanja. To vam omogoča, da napravo namestite na poljubno (ali prosto) mesto v kabini brez izgube učinkovitosti.

Naslednja značilnost je prisotnost senzorjev,nadzorovanje mrtvih območij. Sistem se bo samodejno aktiviral, ko vklopite smernik. Ta trenutek vam omogoča, da odpravite večino težav med obnovo iz ene linije gibanja v drugo. Druga izjemna značilnost modela je način vadbe, ki omogoča, da napravo prilagodite svojemu slogu vožnje. Ko imate na vseh mestih kompetentnega čarovnika, lahko varno izključite dobro polovico napak voznika parktona zaradi napake voznika (nesreča ali preveč previdna vožnja). No, proizvajalec tudi zadovoljen potrošniki z različnimi barvnimi shemami naprave in samo veliko izbiro različnih senzorjev. Prednosti modela:
 • prisotnost senzorjev, ki nadzorujejo mrtvo območje;
 • je mogoče dati senzorje z različnimi orientacijskimi diagrami;
 • več kot ducat barv naprave;
 • programabilni prikaz (lahko spremenite obseg indikacij).
 • Slabosti:
 • Za mrtve cone ni nobenih zvočnih opozoril.
 • Ocenjeni stroški - približno 4000 rubljev.

  ParkCity 818 /302L

  Če imate dve polni kontrolni coni, potem preprost linearni prikaz tukaj ni zelo primeren. Bolj praktična in udobna možnost je grafični prikaz. Model 818 /302L iz znane ruske znamke ParkCity - ena najboljših rešitev je za naše ceste.
  Vsestranska zasnova parktronica vam omogoča enako uspešnost pri vetrobranskem steklu in na armaturni plošči. Zaslon bo pravilno identificiral ovire, razdaljo do njih in druge ne manj pomembne informacije. Funkcionalna naprava to omogočaizberite načine opozarjanja: vizualni, tonski ali glasovni. Poleg tega lahko zaslon prikaže čas, datum in celo podvoji odčitke merilnika hitrosti. Edina stvar, ki jo uporabniki v svojih pregledih pritožujejo, je, da je na minimalni razdalji 30 cm. Prednosti modela:
 • Nastavitve pomožnega pomočnika in možnost samodejnega testiranja;
 • poleg vizualnega obstaja opozorilo o tonu in govoru;
 • veliko različic senzorjev, vključno z izbiro pod barvo odbijača.
 • Proti:
 • Minimalna razdalja do ovire - 30 cm.
 • Približna cena - približno 5500 rubljev.

  Sho-Me KDR-36

  Za obstoječo funkcijo je cenovno ugoden brezžični parktronic z zaslonom in kamero za nazaj. Naprava ima veliko pozitivnih povratnih informacij tako od novincev kot izkušenih voznikov tovornjakov.
  V obratni smeri skupina štirih senzorjev oceni območje za avtomobilom, sam proces parkiranja pa je prikazan na 36-palčnem zaslonu. Slika se prekriva z jasno mrežo, tako da ne bi smela biti definirana razdalja do težav z ovirami. Ko je razdalja med odbijačem in zunanjimi predmeti krajša od pol metra, se aktivira zvočni signal. Ton slednjega je nastavljiv in se spreminja v procesu konvergence. Napravo lahko nastavite z enakim uspehom na vetrobranskem steklu in na armaturni plošči. Kot jasna žlica katrana je težka lokalizacija, vendar je problem rešen z namestitvijo amaterske programske opreme, ki jo najdete naspecializiranih virov. Prednosti modela:
 • brezžični parktronic;
 • več kot demokratična cena za takšne značilnosti;
 • enostavnost namestitve;
 • relativno velik zaslon.
 • Slabosti:
 • delna okrupitev menija;
 • brez glasovne signalizacije;
 • kamera je zvita na umazanijo (pogosto jo je treba očistiti).
 • Ocenjeni stroški - približno 5500 rubljev.

  "SPARC 8M"

  Model SPARC 8M je hibridni parkour, kjer je sistem vgrajen v vzvratno ogledalo. Dobra polovica takih naprav je opremljena z enostavno linearno indikacijo in nadzoruje samo eno območje. Ta model se je odlikoval s sodobno grafično lestvico na fluorescenčnih sijalkah, slika pa je prikazana v barvi in ​​ne v enobarvnem platnu. Poleg tega naprava deluje gladko z dvema kontrolnima območjema.
  Kontrastni in barvni zaslon vam omogoča, da podatke iz ogledala berete čim bolj, pametni senzorji pa vam bodo povedali, v katero smer se nahaja ovira in koliko metrov ostane. Parktronic začne delovati v polni sili šele, ko je vklopljen zadnji menjalnik ali ko je pritisnjen zavorni pedal (lahko ga nastavite), zato alarm ne bo motil drugih načinov premikanja. Druga izjemna značilnost parktronic "SPAR 8M" je povečanje območja zaznavanja objektov tretjih oseb v primerjavi z drugimi analogi. Omeniti velja tudi prisotnost modifikacijskega modela "Bison", ki pomaga odpreti mrtve cone. Na splošno je naprava izšla presenetljivo kompaktna, večnamenska in, kar je najpomembnejše -učinkovito. Edina stvar, ki lahko zasenči veselje nakupa - stroški parkiranja. Za domače motorist, znesek 7.000 UAH ni majhen, zato naj bo model dober, vendar s priljubljenosti ni vse tako rožnato. Prednosti parktronike:
 • senzorji upoštevajo zasnovo karoserije (priklop, rezervno kolo itd.);
 • praktično takojšen odziv sistema na nenadne ovire;
 • najmanjša razdalja detekcije predmetov - 16 cm;
 • kakovosten zaslon z jasnimi informacijami;
 • lep videz.
 • Proti:
 • je cena previsoka za domačega potrošnika;
 • Brez glasovnega alarma.
 • Približna cena - približno 9000 rubljev.

  Če povzamemo

  Pri izbiri naprav za takšen načrt je treba najprej določiti senzorje: ali so potrebni na prednjem odbijaču ali samo na zadnjem senzorju. Če je možno, je bolje, da skrbite za variante s kamero pogleda od zadaj. Stanejo veliko več kot njihovi "slepi" kolegi, toda praktičnost doda maso. In ne smete biti prestrašeni zaradi rednega čiščenja leče: bolje je, da se enkrat znebite umazanije iz fotoaparata in varno parkirate, kot da vedno gledate skozi okno ali prosite druge, da vam pomagajo s pregledom. Ne kupujte odkrito poceni modeli. Ne bodo samo zasedli že tako dragocenega območja na vetrobranskem steklu ali armaturni plošči s praktično ničelno koristjo, lahko pa tudi povzročijo nesrečo. Na takšnih sistemih ni vredno varčevanja.

  Sorodne publikacije