Kako blokirati Windows 10 posodobitve: navodila in priporočila

Ko je bila deseta sprememba operacijskega sistema pravkar predstavljena širši javnosti, je bilo vsem lastnikom računalnikov, ki temeljijo na sedmi in osmi različici, ponujeno, da izvedejo brezplačno nadgradnjo sistema Windows 10, ki je nenehno opozarjala sporočilo v sistemski vrstici. Potem pa je bilo treba počakati na svoj obrat, toda za tiste, ki so želeli nadgraditi sistem, je bilo predlagano, da se uporabi poseben pripomoček MCT, ki ga lahko prenesete neposredno z uradnega Microsoftovega spletnega mesta. Med drugim so razvijalci novega operacijskega sistema močno razglasili svojo "revolucionarno" in tudi zagotovili uporabnikom, da nobena posodobitev ne bo izdana zaradi popolne popolnosti. Izkazalo se je, da je bil nov sistem manj kratek kot njegov predhodnik, vsi novi in ​​novi paketi pa so bili naloženi in nameščeni samodejno, ne glede na to, ali ga želi ali ne.


Izjemen primer tega je gradnja 1803 (nadgradnje sistema Windows 10 ni bilo mogoče preklicati, uporabniki pa so jo morali namestiti samo z zaustavitvijo ali ponovnim zagonom računalnika). V zvezi s tem je vprašanje onesposobitve samodejnega iskanja in namestitve posodobitev za mnoge uporabnike postalo zelo pereče. O tem, kako še naprej zaklepati posodobitve programa Windows 10 in je predlagano, da o tem razpravljamo bolj bistveno.

Koliko ustreza blokiranju namestitve posodobitev za Windows 10?

Najprej pa se na kratko posvetimo, ali naj se sploh ugasnesistemska posodobitev? V skladu z idejo, v bistvu za vsako različico Windows 10, posodobitev najpogosteje nanaša na bodisi krepitev varnostnega sistema (ki je tam skrit), ima veliko slabosti, kot tudi izboljšanje obstoječih in dodajanje novih funkcij v standardni sklop. Toda to se zdi samo na prvi pogled.


Kot se je izkazalo, je glavni problem v tem, da je ista najnovejša posodobitev sistema Windows 10 na svetu povzročila veliko hrupa. Nekateri računalniki, ki temeljijo na procesorjih AMD, niso uspeli, prikazali so modre zaslone, nekateri avdio uporabniki so bili povsem onemogočeni, pospešili so datoteke iz mape uporabnikovih dokumentov, zavrnili združevanje map pri kopiranju njihove vsebine, ko so bili popolnoma zamenjani itd. Nekaj ​​takega je bilo nekoč opaziti pri nameščanju posodobitev za Windows 7, vendar iz desete spremembe, očitno nihče ni pričakoval. Kot se je izkazalo, razvijalci ponovili svoje napake iz preteklosti, "stopil na isti rake." Kljub vsem pomanjkljivostim pa so Microsoftovi strokovnjaki težave odpravili dovolj hitro, s tem da so sprostili pakete, ki so bili posebej zasnovani zanj. Če je bila v času namestitve samodejna posodobitev v računalniku onemogočena, bi morala biti namestitev orodja za odpravljanje težav ročna. Dejstvo, da ista posodobitev za Windows 101803 (tako v obliki načrta kot v obliki nadgradnje na novo zgradbo) vključuje tudi namestitev posodobljenih komponent pomembnih platform, ne da bi izklopili samodejno iskanje in namestitev posodobitev. nekateri so sodobniRačunalniške igre ali programski paketi za delo z večpredstavnostjo preprosto ne bodo delovali.
Zlasti se to nanaša na platformo DirectX in okvir .NET. Tako postane jasno, da mora odločitev za deaktiviranje samodejne namestitve posodobitev sprejeti vsak uporabnik sam. Toda kako blokirati Windows 10 posodobitve? Spodnja navodila vam bodo omogočila, da ugotovite. Nato predlagamo, da si ogledate nekaj tipičnih situacij in najprimernejše možnosti.

Kako se izogniti namestitvi posodobitev za čisto namestitev ali nadgradnjo na Windows 10.

Začnimo takoj od prve namestitve sistema, ko se izvede, tako rekoč, v čisti obliki, ali pa se izvaja nadgradnja obstoječega sistema. Očitno ni skrivnost, da vas na eni stopnji namestitveni program takoj pozove k povezovanju z internetom z zaznanim omrežjem ali povezavo. Zakaj ga potrebujete? Ampak samo, da namestite vse najnovejše posodobitve za Windows 10, saj jih nobena izmed prenosljivih distribucij (mimogrede, trenutno plačanih) ne vsebuje. Druga pomembna točka je, da ko iščete, prenesete in vključite posodobitve v sistem, se standardni postopek namestitve za operacijski sistem sam razteza za nekaj ur, medtem ko običajno namestitev traja približno eno uro.
Kako odstraniti samodejno posodabljanje sistema Windows 10 na tej stopnji, mislim, da je že jasno: ta korak morate preskočiti, ki se običajno uporablja za zavarovane brezžične povezave, ali pa ga preprosto izključiteomrežni kabel za primere uporabe žične povezave. Da, vendar po končani namestitvi in ​​povezavi z internetom se storitev posodobitve ponovno aktivira! Poleg tega, kaj storiti, če uporabnik ne mara desete spremembe zaradi nekega razloga in bo želel vrniti na uporabo prejšnje različice? Izkazalo se je, da je izhod.

Kako se vrniti na prejšnjo različico sistema

Poglejmo, kako odstraniti samodejno posodobitev sistema Windows 10 na podlagi dejstva, da je bila nadgradnja izvedena na uporabnikovem računalniku. Presenetljivo je, da so ga razvijalci poskrbeli.
Da bi to naredili, je dovolj, da uporabite meni možnosti, kjer morate iti v razdelek za varnost in obnovitev, nato pa na zavihek "Obnovitev" izberite vrnitev na prejšnjo različico sistema, nato pa morate narediti nekaj preprostih korakov in v zadnji fazi da se negativno odzovete na velik predlog za namestitev posodobitev, ki bi lahko odpravile težave z operacijskim sistemom Windows 10.
Uporabite lahko tudi posebne možnosti za zagon, pojdite na razdelek Odpravljanje težav, izberite diagnostično postavko in nato kliknite na ploščico, da se vrnete v prejšnji sistem. Vendar ne pozabite, da lahko to storite po nadgradnji le za trideset dni. V nekaterih primerih vam bo ista tehnika omogočila, da se znebite novih zbirk, saj je vsak nameščen prej kot prejšnja različica.

Kako ustaviti posodobitev 10

Toda predpostavimo, da se vrnitev na stari OSuporabnik ne načrtuje, vendar ne želi namestiti posodobitev. Ker je privzeta storitev iskanja in posodabljanja aktivna, se lahko posodobitev začne kadarkoli. Kako v tem primeru ustaviti postopek nadgradnje sistema Windows 10?
Če sistem znova zaženete v običajnem načinu, bodo posodobitve še vedno nameščene, zato vam priporočamo, da najprej pokličete ukazno vrstico kot skrbnik in v njej predpišete naslednje ukaze (brez ločil na koncu, vendar s pritiskom na vhodni ključ za vsak ukaz): ) net stop wuauserv;
 • enakomerni bits;
 • celo ustavite dozvc.
 • Za hitro prekinitev nadgradnje za Windows 7 morate znova zagnati računalnik, večkrat pritisniti tipko F8, da pokličete začetni meni, nato pa zagnati v varnem načinu s podporo za ukazno vrstico in nato registrirati zgoraj navedene ukaze.

  Kako blokirati namestitev sistema Windows 10 delno?

  Drugo pogosto zastavljeno vprašanje. Oglejmo si, kako blokirati Windows 10 Upgrade Center, če ne želite spremeniti sistema ali izvesti povrnitve.
  Delno lahko onemogočite namestitev posodobitev iz ustreznega odseka menija parametrov, kar pomeni, da je treba sistem namestitve posodobitev odložiti (najdaljše obdobje je 35 dni). Priporočljivo je, da privzeto onemogočite točko posodobitve namestitve za druge Microsoftove programske izdelke.
  Prav tako je mogoče sistem zlahka "zavesti" s spremembo obdobja delovanja, ki kaže čas uporaberačunalnik, ko je sistemu dovoljeno namestiti posodobitve. Nastavite časovni interval, ko ne uporabljate računalnika. Vendar ne pozabite, da bodo za tako prepoved fiksni terminal ali prenosni računalnik morali trajno izklopiti, namesto mirovanja ali mirovanja, saj bo v tem primeru sistem iskal posodobitev v ozadju.

  Onemogočanje posodobitvenega centra za sisteme brez nameščenih nadgradenj

  Kar zadeva, kako blokirati posodobitev 10 na sistemih brez najnovejših nadgradenj (posodobitev obletnice, posodobitev padcev ustvarjalcev, Redstone 5), kot v prejšnjih sistemih, lahko uporabite običajno "Nadzorno ploščo". Če jo pokličete s kontrolnim ukazom iz konzole Console, pojdite na ustrezen razdelek in nastavite potrebne prepovedi. Toda v najnovejših gradnjah ta metoda ne deluje, saj v upravnem odboru niti točka "Update Center" ni na voljo.

  Značilnosti deaktivacije glavne storitve posodabljanja pri montaži 1803

  Kljub dejstvu, da je bila večina elementov "centra za posodobitve" v tem sestavu premaknjena v ustrezen del menijskih možnosti, tukaj ni nobenega posebnega pričakovanja. Kako v tem primeru blokirati Windows 10 posodobitve? Najbolj primitivna metoda je nastavitev prepovedi prenosa posodobitev prek omejenih povezav, pa tudi omejitev internetne povezave.
  Poleg teh nastavitev morate ločeno nastaviti omejitve za prenos in namestitev paketov posodobitev iz drugih računalnikov, ki so povezani z lokalnim ali virtualnim omrežjem z uporaboza to nastavitev optimizacije dostave.

  Deaktiviranje storitev v politiki skupine

  Zdaj pa poglejmo, kako delno in v celoti blokirati Center za posodobitve Windows 10, pri čemer uporabimo kardinalne metode za to.
  Prvi način je, da se prijavite v urejevalnik pravilnika skupine (gpedit.msc), prek konfiguracije računalnika, predloge za administracijo in komponent sistema Windows, poiščite razdelek »Upravljanje centra za posodobitve«, poiščite možnost nadzora samodejnega posodabljanja na desni strani okna, Dvokliknite pogovorno okno z možnostmi in nastavite komponento v neaktivno stanje. Potem morate le shraniti spremembe in v vsakem primeru, če to ni nujno, znova zaženite računalniški terminal ali prenosni računalnik.

  Ustavitev storitev

  Še ena zelo učinkovita metoda za deaktiviranje samodejne namestitve posodobitev je onemogočiti vsem, ki so odgovorni za izvajanje takšnih storitev, v svojem oddelku za upravljanje (services.msc). Glavna napaka večine uporabnikov pri uporabi tega pristopa je, da sam izklopijo samo "Center za posodobitve" in pozabijo na povezane storitve.
  Za popolno deaktiviranje samodejnega dejanja, ki ga je izvedel sistem, je treba dodatno zaustaviti storitve, module in optimizacijo programa Windows Installer s klikom na ustrezen gumb v oknu za urejanje in nato na spustnem seznamu, kot je "Zagon", izbrati neaktivno stanje. (ni ročno, ni odloženega zagona, namreč zaustavitev). Znova zaženitene nujno, ampak za popolno zaupanje, ne bo posegalo.

  Način blokiranja posodobitev v registru

  Nazadnje razmislimo, kako čim bolj učinkovito in trajno blokirati posodobitev 10. Če želite to narediti, uporabite urejanje registra sistema (regedit), ki ima najvišjo prioriteto v vseh sistemih Windows. To pomeni, da lahko nastavitve, ki so nameščene v storitvenem oddelku ali v pravilnikih, spremenite v registru, če pa je v registru določen določen parameter, povezan z omenjenimi komponentami, v samem upravljanju nastavitev storitev in pravil ne bo prišlo. kako (sistem bo izdal ali napaka ali prepoved). Kar zadeva dejanja, ki se izvajajo, morate v veji HLKM poiskati mapo WindowsUpdate, v kateri se podimenik AU nahaja v razdelkih za nastavitev pravilnika.
  V desnem oknu urejevalnika morate v PCM-ju ustvariti nov 32-bitni parameter DWORD, ga poklicati NoAutoUpdate, dvokliknite, da ga pokličete, in nastavite enoto kot trenutno vrednost. Pri delu z registrom se ponovni zagon po zaključku vseh dejanj izvede brez pridržkov in je obvezen.

  Blokiranje posodobitev z orodji tretjih oseb

  Vsi zgoraj opisani rutinski uporabniki se morda zdijo precej zapleteni. Da bi poenostavili izvedene operacije, je veliko lažje uporabljati posebej za ta pripomoček.
  V prenosnem programu Win Updates Disabler je treba navesti izvršilno datoteko, ki jo je treba zagnati izključno s skrbniškimi pravicami.Onemogoči posodobitve in kliknite gumb Uporabi.

  Kako se znebiti že nameščenih paketov Adipayet?

  Blokiranje samodejnega posodabljanja je bilo urejeno. Ostaja še nekaj namigov o odstranjevanju že nameščenih paketov, če posodobitve iz določenega razloga ni mogoče zaustaviti ali pa je bila storitev samodejno onemogočena. Najlažji način je, da uporabite oddelek programov in komponent iz običajne "Nadzorne plošče", kjer morate iti, da si ogledate nameščene pakete, izberite nepotrebno in samo kliknite gumb za brisanje. Veliko bolj učinkovito odstranjevanje sistemskih posodobitev (in celo "sešiti" iz njenih programov) je posledica uporabe posebnih orodij za odstranjevanje (na primer iObit Uninstaller). Poleg tega, da je možno vse, kar je mogoče, uporabnik dobi tudi možnost paketnega brisanja.
  V aktivnem programu preprosto izberite vse nezaželene pakete, kliknite gumb za odstranitev in izberite element samodejnega brisanja. Opomba: Ponovno nameščanje posodobitev težav lahko blokirate, če je samodejna posodobitev omogočena s pomočjo Microsoftovega "izvirnega" pripomočka, ki se imenuje Prikaži ali skrij posodobitve.

  Sorodne publikacije