Kot pri 10 "Vinds" pojdite na 7: osnovne tehnike

Mnogi uporabniki, ki so namestili deseto različico operacijskega sistema Windows nad sedmo, so po določenem času uporabe sistema pogosto vprašani, kako se premakniti od 10 do 7 "Wind". Razlogi za takšno odločitev so lahko precej. Morda uporabniški sistem preprosto ni maral ali je bil preveč zapleten. Morda minimalna konfiguracija "železa" ne dovoljuje uporabe vseh zmogljivosti sistema Windows 10 v celoti. Vendar je malo, kar je lahko. Tu in tam je nujno treba rešiti problem, kako od 10 "Vind", da gredo na 7. Za to obstaja več načinov, da bi takšno vrnitev, vendar niso vsi enaki.


Osnovne metode vračanja v prejšnji sistem

Načeloma so razvijalci v primerjavi s prejšnjimi modifikacijami družinskih operacijskih sistemov Windows poskrbeli, da se lahko uporabnik vrne na prejšnjo različico OS, če nov sistem iz nekega razloga z njim ni zadovoljen. Res je, da možnosti niso toliko.
V najpreprostejšem primeru je vprašanje, kako se premakniti od 10 do 7 "vetrov" v 30-dnevnem obdobju, precej enostavno. Sam sistem ima tako rekoč "šivano" orodje za vračanje. Po drugi strani pa je po koncu meseca to orodje deaktivirano in uporabiti je treba druge metode (obnovitev iz vnaprej ustvarjene slike, če obstaja, ali "čista" namestitev). Za nekatere modele prenosnih računalnikov je problem, kako preklopiti z 10 na 7 "Wind" na prenosnem računalniku (če je bil "sedem")nameščen na začetku, in "deset" uporabnik, nameščen na svoje), je rešen s posebnimi odseki zagonskega menija, v katerem lahko ponastavite nastavitve na tovarniško stanje. Potem pa bomo razpravljali o splošnih metodah, ki se lahko uporabljajo za vse vrste računalniških naprav.


Kako uporabiti 10 "vetrov" za prehod na 7 standardnih metod za povrnitev?

Prva stvar, dokler mesec ni minil od namestitvenega ali nadgradnega sistema do desete spremembe, je najlažji način, da greste na staro različico, to je povrnitev samega sistema.
Da bi rešili problem, kako se premakniti iz 10 "vetrov" na 7 v tem primeru, morate iti v nastavitve nastavitev, izbrati particijo in varnostno posodobitev, nato pa pojdite na obnovitveno točko v meniju, ki se nahaja na plošči na levi. Na desni strani zaslona se bo vrnila v prejšnji sistem, pod katerim boste morali klikniti gumb za začetek postopka povrnitve. Po določenem času bo uporabnik prejel "sedem" z vsemi nastavitvami, ki so bile nastavljene pred prehodom na deseto različico.

Kako se premakniti z 10 na 7 "veter", če je minilo več kot en mesec: izterjava s slike

Če je vračilo po standardni metodi nemogoče zaradi izteka 30-dnevnega obdobja, je mogoče storiti drugače. Toda tukaj je eden od glavnih pogojev: da bi dobili delujoč OS z vsemi pred nastavljenimi parametri, je potrebno, da je slika sistema, shranjena v logičnem delu ali na izmenljivem mediju, ustvarjena vnaprej.Tukaj je vprašanje, kako se premakniti od 10 do 7 "Wind" po mesecu uporabe "desetine", rešeno preprosto.
Če je slika na trdem disku shranjena, se lahko povrnitev izvede s pomočjo sistema. Ko uporabljate izmenljivi pogon, ga morate prenesti.

"Čista" namestitev sistema

Če nobena od zgoraj predlaganih možnosti ne daje rezultata, boste morali izvesti čisto namestitev sistema Windows 7 iz nič. Za to boste potrebovali distribucijo, napisano na optičnem ali USB nosilcu.
Toda tukaj je pomembno paziti na eno odtenko. Namestite 32-bitni "sedem", če ste namestili "ducat" s 64-bitno arhitekturo, brez formatiranja sistemske particije ne bo delovalo. Če ima Windows 10 arhitekturo 32 bitov (x86), namestitve podobne sedme spremembe kompleksnosti ne bi smeli imenovati.

Ustvarjanje zagonskih medijev

Če želite namestiti Windows 7 brez težav, lahko uporabite ne le uradne distribucije.
Na primer, uradni Microsoftov pripomoček, imenovan Windows 7 Recovery Software, se je izkazal za zelo dobro. Med drugim je glavna težava pri namestitvi sistema to, da bo "sedem" v tem primeru potreboval licenčni ključ. Toda to točko lahko preprosto obidemo. Za aktiviranje boste morali uporabiti majhen program KMSAuto Net, čeprav je v glavnem nezakonit. Vendar pa je za mnoge uporabnike ta pripomoček rešitev, ki »zdravi« vsak sistem Windows.

Sklepna ugotovitev

Skratka, ostajadodamo, da je problem, kako je 10 "Vind", da gredo na 7, rešen preprosto. Ampak, da bi uporabili uradno orodje za povrnitev, ki je na voljo v sistemu Windows 10, preprosto ne zamudite datuma poteka aktivnega stanja. V nasprotnem primeru boste morali uporabiti druge zgoraj opisane metode. Hkrati pa ni ohranjanja parametrov predhodno nameščenih programov ali uporabniških datotek in jezik ne more (razen, če se seveda sistem ne bo obnovil iz predhodno ustvarjene slike).
V vseh drugih primerih ("čista" namestitev in ponastavitev na tovarniške nastavitve) bo uporabnik dobil delujoč, vendar tako rekoč, "gol" sistem, zato bo treba ponovno namestiti programe po meri. Če gre za datoteke in dokumente, je priporočljivo, da jih predhodno kopirate v logično particijo, ki ni sistemska ali izmenljiva. Na drugačen način. Ne, celo super-sodoben program za obnovitev izbrisanih datotek, v večini primerov ne more pomagati.

Sorodne publikacije