Kaj je bolje - Xiaomi ali Huawei? Kateri telefon izberete?

V letu 2016 je Huawei postal vodilna na področju telefonske prodaje. Njegova priljubljenost nenehno narašča. Njegova tehnologija je stabilna in ni dvoma, da se bo sčasoma kakovost le povečala. Tekmovalec Xiaomi ni tako dobro napredoval v svoji karieri, ampak na Kitajskem je to podjetje na Top 5 na področju prodaje. Zaradi nekaterih značilnosti na ozemlju nekdanje Sovjetske zveze so naprave tega razvijalca ljubljene in cenjene. Za mnoge ljudi so ta podjetja na isti ravni. In večina kupcev ne more ugotoviti, kateri proizvajalec je boljši in čigar pametni telefoni so bolj priljubljeni. Razmislite o številnih odtenkih v članku, da bi razumeli, kaj je najbolje: Huawei ali Xiaomi.
Raznolikost

Obe podjetji predstavljata veliko paleto modelov, vendar je Huawei vodilna na tem področju - proizvajalec ima več pametnih telefonov. Večina naprav Xiaomi je preveč primitivnih, večina je monotonih. Skoraj vse naprave so izdelane iz aluminija. Paleta izdelkov Huawei ima plastične, steklene in kovinske možnosti.

Njeni nabori

Huawei je trenutno tretji največji svetovni proizvajalec železa in ga uporablja v pametnih telefonih. Gre za seznam po "Samsung" in ameriški "jabolko". Ker se čipi izdelujejo neodvisno, razvijalec ni odvisen od dobaviteljev. Poleg tega zmanjšuje stroške naprav. Ta ideja vam tudi omogoča, da čim bolj optimizirate mobilne naprave in jim hitro zagotovite stalne posodobitve. Skladno s temNa vprašanje "Kaj je boljše: Huawei ali Xiaomi?", Je treba omeniti prvo možnost.Uradne predstavitve

Huawei ima predstavništva v Rusiji in Ukrajini. V tem primeru, ko govorimo o Xiaomi, potem razvijalec le upravlja trgovci. Zaradi prisotnosti številnih podružnic je mogoče izdelke čim bolj natančno določiti za določeno regijo. Povečuje prodajo in širi trg. Poleg tega kupci vedno raje kontaktirajo specializirane servisne centre. To je veliko lažje popraviti Huawei telefon kot "Xiaomi" pod garancijo.

Delo s kamerami

Huawei si že dolgo prizadeva prevzeti vodilni položaj na trgu s kamero. Seveda, reči, da je njihov najboljši pripomočke na slikah, lahko, vendar opazen poskusi za izboljšanje matrike. Zaradi dejstva, da naprave prejmejo module Sony in razvijalec sodeluje z Leico, je podjetje že dolgo dohitevalo kakovost slik in prodajo istega »Samsung«. V primerjavi z Xiaomi so modeli tega razvijalca veliko slabši, čeprav imajo podobne lastnosti. V skladu s tem je ta odtenek nedvoumen odgovor na vprašanje: "Kaj je bolje: Huawei ali Xiaomi?".

Združljivost z omrežjem

Podjetje Huawei ne ustvarja samo pametnih telefonov, temveč tudi trg za opremo za fotoaparate. Ko sprostite telefone na določen trg, razvijalec poskrbi, da naprava popolnoma deluje z lokalnim omrežjem. Xiaomi ne trpi zaradi tega, vendar nekateri modeli ne podpirajo LTE.

Huawei pametni telefoni

Huawei pametnim telefonom primanjkuje kritičnih in opaznih pomanjkljivosti, vendar kupci še vedno kažejo nekaj neprijetnih značilnosti. Gre za nadaljnje in o njih se bo razpravljalo.

Zamenjava z modeli

Kaj je najboljši proizvajalec - Huawei ali Xiaomi? Prva, pa tudi druga, ima svoje slabosti. Razmislite o odgovorih na vprašanja. Huawei, za razliko od Xiaomi, rad izdaja različne različice telefonov za mnoge države. Pogosto enake naprave spadajo pod različne blagovne znamke. Zdi se tudi, da so telefoni enaki, vendar se razlikujejo po polnjenju, odvisno od tega, kateri trg prejme država. Na primer, telefon Honor 5C (izdan pod hčerinsko blagovno znamko, vendar je dejstvo, da je Huawei ustvaril) je prejel skener za prstne odtise za Kitajsko, ki ni na voljo v ruski različici.

Gumbi na zaslonu

Od vseh modelov Huawei ima samo ena naprava Y3 II tipke na dotik pod zaslonom. Vsi drugi pametni telefoni delujejo z različicami na zaslonu. To je nekritičen povračilo, vendar mnogi kupci ne marajo te rešitve. Zato, odgovor na vprašanje "Kateri telefon je boljši od Xiaomi ali Huawei?", Druga možnost je treba poudariti. Navsezadnje ima to podjetje v modelski liniji samo en podoben telefon - Mi Mix. Vse ostalo je narejeno s tipkami pod zaslonom.

Težave z oleofobnim premazom

Razvijalec Huawei očitno ne želi uporabljati oleofobne prevleke. Skoraj vsi modeli ga nimajo. Zaradi tega se voda, prah, maščobe, prstni odtisi kopičijo na površini. Takšen problem se ne pojavi v telefonih podjetja Xiaomi. Zajetjeslabe kakovosti, v letu ali šestih letih, vendar je vsaj tako.

Visoka cena

Kaj je boljši pametni telefon kot Huawei ali Xiaomi? Ko je Huawei začel uporabljati povpraševanje, je hitro zvišal stroške svojih telefonov. Tudi z dejstvom, da so vsi pametni telefoni izdelani na Kitajskem, je cena za njih, kot če bi bili "korenini korenini". Na žalost mnogi kupci niso pripravljeni plačati za podobno napravo, kot je Samsung.

Zakaj so pametni telefoni Xiaomi boljši?

To podjetje ni letelo tako hitro kot Huawei, vendar v nekaterih odtenkih ta proizvajalec še vedno zmaga. Razmislite o vseh značilnostih, prednostih in slabostih linije. To vam bo omogočilo razumeti, katero podjetje je še boljše.

Cena

Vsi razvijalci ne morejo konkurirati Xiaomi za kombinacijo stroškov in kakovosti naprav. Neposredne konkurente lahko imenujemo proizvajalci LeEco in Meizu. Večina pametnih telefonov se proda za 300 dolarjev. Na tako ceno, na primer, iste naprave iz Huawei praktično ni mogoče najti.

Baterije

Telefoni imajo običajne baterije, če pripadajo seriji Mi. Vsi drugi pripomočki in fakultete so opremljeni z zmogljivimi baterijami. Tudi če se njihova zmogljivost poveča, ostane debelina naprave še vedno visoka. Huawei ima s tem vprašanjem nekaj manjših težav, saj so nekateri modeli zelo dimenzionalni.

Zmogljivo železo

Xiaomi poskuša ponuditi telefone z veliko funkcionalnostjo na trgu, vendar za majhno količino denarja. Poceni razvijalci čipov ne uporabljajo. Edini telefon, ki se ponaša s to funkcijo, je Redmi 4A. Njegova cena je 100 $, tako inželezo je premajhno. Zato razumevanje telefona, ki je boljši: Xiaomi ali Huawei, je jasno, da je v tem pogledu prvi uspešnejši.

Lastni ekosistem

Skoraj vsi telefoni Xiaomi imajo ekosistem. Podobno idejo že dolgo uporablja Apple, vendar imajo to tehnologijo nekoliko drugačno izvedeno. Vendar pa določen odstotek kupcev še vedno privlači ekosistem.

IR port

Razvijalci Xiaomi posebej opremijo telefone z infrardečimi vrati. V tovarni je nameščen v firmware poseben program, ki vam omogoča, da prilagodite delovanje diode. Zaradi tega se lahko telefon šteje za univerzalni daljinski upravljalnik. Ugotovimo lahko, da je takšna tehnologija prijetna za vse, ker zdaj, če je naprava izgubljena, in želite preklopiti kanal, lahko pokličete. Glede na to vprašanje lahko nedvoumno odgovorimo na vprašanje, kaj je boljše za Huawei ali Xiaomi. Drugi producent, seveda.

Sorodne publikacije