Skuterji in mopedi do 50 kock: modeli, specifikacije, pregledi

Eden najbolj praktičnih načinov potovanja je skuter (ali moped). Še posebej za mesto. Ta vrsta prometa postaja vse bolj priljubljena. In to ni presenetljivo, če upoštevate odlične rezultate njegove uporabe. Vse to vpliva na izbor. Skuterji in mopedi do 50 kock proizvajajo številni proizvajalci v različnih državah. Njihova razširjenost se povečuje tudi zaradi dejstva, da so ti modeli dostopni večini kupcev.

Značilnosti nizko kubičnih skuterjev

Scooter je vrsta motornega kolesa. Razlikuje se od poenostavljene različice. Je manjše velikosti, preprosta za upravljanje. Skuterji in mopedi do 50 kock vse glavne kontrole so na volanu. Ročaj je opremljen s plinom in zavoro. Poleg tega je uredba takoj dve zavori: spredaj in zadaj. Za premikanje samo vklopite vžig in rahlo obrnite gumb plina.


Skuterji z majhnimi okviri so primerni za kupce različnih starosti, ki se začnejo pri 16 letih. Lahko se enostavno in prosto gibljejo po mestu, vasi in drugih krajih. Za izlete «za vsak dan» se moped «Alfa» približa 50 cu.

Prednosti

Skuterji in mopedi do 50 kock imajo nizko porabo goriva. Povprečna številka je 2-25 litrov na sto kilometrov poti. V tem primeru lahko razvijejo hitrosti do 75 kilometrov na uro.
Različni skuterji z visoko okretnostjo. Zaradi svoje majhnosti lahko malo potujejomed vozili, ki so v prometu. V delovanju so nezahtevne. Opravite potrebna popravila. Druga prednost je nizka cena. Za mnoge kupce je to glavna prednostna naloga. Te modele lahko kupijo skoraj vsi. Največji asortiman bo omogočil izbiro možnosti, ki ustreza razmerju med želenimi lastnostmi in cenovno kategorijo.


Slabosti

Kot vsaka tehnika imajo skuterji tudi svoje slabosti. Za nekatere kupce se zdi nepomembno. Ampak kljub temu so. Večina skuterjev z nizko kocko je enosed. Seveda jih je mogoče, če želite, združiti. Toda to bo privedlo do nepredvidljivih posledic, če se bo redno ponavljalo. Obremenitev motorja bo bolj zahtevna. Skladno s tem se bo življenjska doba motorja zmanjšala.
Druga pomanjkljivost mopedov te kategorije je hitrost razvoja. Največja količina, ki jo določi proizvajalec, ne bo vedno mogoča. Toda v večini primerov to ni potrebno. Konec koncev je gibanje po območju po pravilih dovoljeno pri hitrosti, ki ne presega 60 kilometrov na uro.

Moped do 50 kock: potrebujete pravice?

Pri izbiri prevoznega sredstva je veliko zainteresiranih za oblikovanje zahtevanih dokumentov. Ena od pomembnih točk za to vrsto prevoza je odsotnost potrebe po njeni registraciji. Pravice do skuterja (50 kock) prav tako niso potrebne. Zaradi tega se krog ljudi, ki izberejo male vagone mopedov, močno širi. Obstaja samo ena stvaromejitev Ti modeli lahko upravljajo le tisti, ki so dopolnili šestnajst let. Drugi dokumenti niso potrebni.


Razredi mopedov

Skuterji in mopedi do 50 kock imajo dva razreda: svetlobo in srednje. Modeli lahkega razreda tehtajo do sedemdeset kilogramov. Njihova največja hitrost ne presega šestdeset kilometrov na uro. Te skuterje je enostavno upravljati. Odlikuje jih povečana okretnost, nizka poraba goriva (do tri litre na sto kilometrov). Primeren za potovanja po cestah z dobro pokritostjo. To možnost najpogosteje dajejo mladostniki in starejši ljudje.
Skuterji srednjega razreda so veliki. Njihova teža doseže devetdeset funtov. Toda s tehnične strani so močnejši - lahko razvijejo hitrost devetdeset kilometrov na uro.

Države proizvajalke

Skuterji in mopedi do 50 kock, razdeljeni na trg naše države, prihajajo iz dveh držav: Kitajske in Japonske. Seveda obstajajo modeli na ozemlju drugih držav. Toda njihovo število v skupni prodaji je zanemarljivo.
Kitajski modeli so cenejši. Toda Japonci so boljše kakovosti. Zato imajo kupci pogosto možnost izbire. Kaj je boljše: kitajski novi ali stari japonski? Na trgu sta ti dve možnosti enaki. In da bi zagotovo dal pravilen odgovor je nemogoče. Uporabniki priporočajo, da ne kupujete starih kitajskih skuterjev. Če je mogoče, če financiranje omogoča, je bolje kupiti modele iz Japonske. Vsakdo se odloči za sebe.
Japonski 50kw skuter je vedno kakovosten model z odličnimi zmogljivostmi. Motorji so v njih dvotaktni. Zaradi tega so mopedi hitrejši in bolj živahni. Že od kraja se bodo dobro začeli. Uporabniki "japonskih" so vedno zadovoljni z izbiro. Toda v primeru okvare, kot pravijo uporabniki, je težko najti potrebne podrobnosti. Za razliko od japonskih, so kitajski skuterji vedno štiritaktni. To močno poslabša okretnost in hitrost. Zmagali bodo po nižji ceni. Po mnenju kupcev ti modeli ne izpolnjujejo njihove kakovosti. Pogosto se zlomijo in zahtevajo popravilo. Pogoste težave z motorjem. Za razliko od japonskih modelov pa je na voljo veliko rezervnih delov za izdelke iz Kitajske.

Modeli japonskih skuterjev

Ko govorimo o prvih treh japonskih proizvajalcih skuterjev, bodo nujno vključena naslednja podjetja:
 • Honda. Njihovi izdelki so vedno visoke kakovosti in po dostopni ceni. Iz minusov - manj omejitve hitrosti. Toda to je najbolj zanesljiva možnost. Tudi stari modeli ne bodo padli in vedno gredo do cilja.
 • Vozila znamke Yamaha imajo visoke hitrosti v primerjavi z drugimi modeli. Ena od pomanjkljivosti je strošek. Razlikujejo se po športnem stilu, ki je bolj primeren za mlade. Štejejo se za nasprotno od Honda skuterjev.
 • Suzuki je povprečna možnost. To so dinamična in močna vozila. Majhna črta tega proizvajalca je dobra izbirarazmerje med ceno in kakovostjo.
 • Izredno težko je izbrati boljšega proizvajalca.

  Kitajski modeli proizvodnje

  Najbolj priljubljeni proizvajalci iz Kitajske so:
 • "Stella", ki jih odlikuje dobra zasnova in sprejemljive tehnične lastnosti.
 • "Reiser".
 • "Viper".
 • "Irbis".
 • Vsi kitajski proizvajalci si prizadevajo ustvariti svoje modele, ki so podobni japonskim ali evropskim.

  Ocena majhnih kubičnih skuterjev

  Ocena skuterjev in mopedov do 50 kock, pripravljenih za leto 2016, bo izgledala takole:
 • Honda Dio AF.
 • Suzuki Letts 5.
 • "Irbis LC 50".
 • "Alpha".
 • "Stealth Skif 50".
 • Najbolj priljubljen skuter je Honda Dio AF. Ima privlačen videz, ekonomičnost, zanesljivost motorja in dobre tehnične lastnosti. Enovaljni dvotaktni motor proizvede nekaj več kot sedem konjskih moči. Razdira do šestdeset kilometrov na uro. Strošek je dva litra na sto kilometrov. Irbisov skuter (50 kock) ima dobre hitrosti. Hitrost se razvija - devetdeset kilometrov na uro. Zasnova je bolj primerna za mlade. Nosilnost - 150 kilogramov. Omogoča prevoz potnika brez izgube hitrosti. Prav tako ne vpliva na moč. Lahko se premika ne le na mestnih cestah z dobro pokritostjo. Ohranja skuter in premaz. To je posledica nameščenih vzmetnih in terenskih pnevmatik.Skuter Irbis LX 50 je opremljen z novimi možnostmi. Med njimi - daljinski zagon motorja, alarmni sistem. Alpski moped (50 cu.) - najboljša možnost za izlet. Ima visoko razdaljo, mehanski prenos. Obstaja prtljažnik precejšnje velikosti za prevoz prtljage. Proizvajalec izjavlja, da je delovno obdobje tri leta. Toda s pravilno delovanje, kot poročajo lastniki, bo služil ta model veliko več. Vgrajeni so štiritaktni motorji. Njihov obseg je lahko drugačen. Ne glede na to je motor moč in vzdržljivost. Največja hitrost je le šestdeset kilometrov na uro. Ampak to je povsem dovolj za vožnjo po mestnih ulicah ali makadamskih cestah. Po mnenju uporabnikov je ta model precej slabši. Sestavljen je iz bobnastega zavornega sistema. Mopedi in skuterji s kapaciteto do 50 kock so odlična možnost za vsakodnevne izlete.

  Sorodne publikacije