Predvajalnik Blu-ray Pioneer BDP-450: opis, specifikacije in pregledi

Pioneer BDP-450 je predvajalnik Blu-ray, ki je nadgrajena različica BDP-150. Predvajalnik ima boljšo video obdelavo, prisotnost dveh HDMI priključkov in možnost predvajanja DVD-Audio. Poleg tega naprava deluje na spletu, torej reproducira vsebino medijskih strežnikov in interneta.

Konstruktivna izvedba

Pioneer BDP-450 je klasičen tip predvajalnika. Na globini 252 mm in višini 90 mm je težko ostati neopažena. Čeprav je telo veliko, a lepo urejeno. Črna matirana aluminijasta sprednja plošča se na svetlobi žari odlično. Na njem so 4 gumba (vklop, predvajanje, ustavljanje in nalaganje diska) ter priključek USB za večpredstavnost. Pladenj se nahaja na sredini velikega LED zaslona, ​​ki ga je zlahka prebrati od daleč.


Zdi se, da je predvajalnik lažji od pričakovanega, vendar je kakovost izdelave visoka zaradi tesno privitega aluminijastega zgornjega pokrova.

Povezljivost

Zadnja stran 2 vrat HDMI za BDP-450 je namenjena predvsem lastnikom ne-3D sprejemnikov. Eden od njih lahko na televizor pošlje 3D, preko drugega pa avdio signal na AV sprejemnik. Poleg tega lahko signal hkrati predvajate na drugem zaslonu. Uporaba priključkov HDMI je konfigurirana v meniju:
 • Dvojni izhod za video in avdio v 2 vratih.
 • Ločeno prenaša sliko na glavno vhodno mesto in zvok je dodaten.
 • Pure Audio je omejen samo na zvok.
 • Na voljo so vrata Ethernet, koaksialni digitalni izhod in še en priključek USB. Čeprav je bil BDP-150 cenejši, je imelveč izhodov (razen drugega HDMI), vključno z analognim stereo in kompozitom.


  Funkcionalnost

  Predvajalnik podpira DLNA in lahko oddaja fotografije, zvok in video iz domačih strežnikov ali pametnih telefonov. Lahko jih upravljate z mobilnimi napravami s programom iControlAV2012, ki vam omogoča nadzor nad vsemi glavnimi funkcijami naprave. Uporabniki so nezadovoljni z dejstvom, da predvajalnik ni opremljen z modulom Wi-Fi. To je škoda, še posebej, ker imajo veliko cenejši konkurenti to funkcijo. Vendar pa je model opremljen z dodatnim brezžičnim LAN pretvornikom v obliki ločene enote, ki se povezuje prek ethernet konektorja ali zadnjega USB priključka. Ima lastno napajanje. Pretvornik je vreden 4-6 tisoč rubljev. Proizvajalec je že dolgo vodilna v različnih formatih, zato ni presenetljivo, da lahko BDP-450 predvaja veliko datotek, vključno z AVI, MP4 AVCHD, WMV, 3GP, FLV, DivX, XviD in MKV, FLAC, AAC, WMA, MP3 WAV. Pretakanje FLAC-a ni mogoče, vendar je to edina opustitev Pioneer-ja. Predvajalnik predvaja DVD-Audio in SACD z visoko ločljivostjo, kar bo privlačilo mnoge avdiofilme.

  Internetne vsebine

  Programska oprema BDP-450 omogoča dostop do Picase, Netflixa in YouTuba. Slednji je predstavljen kot program s poenostavljenim vmesnikom Leanback, ki ga je enostavno upravljati z daljinskim upravljalnikom. V storitvi YouTube Graphic Shell so 4 možnosti menija: kanali, iskanje, moj YouTube in priljubljene. Glede na povratne informacije uporabnikov, iskanje zahteva vnos virtualne tipkovnice z veliko časa, vendar so rezultati trenutni. Predvajate lahko SD in HD video.
  Glavni meni Netflixa je svetel,s plakati vseh razpoložljivih filmov in dostojnim načinom iskanja. Aplikacija Picasa je slastno izdelana s pregledi. Vnesete lahko ključne besede in ustrezni rezultati zapolnijo zaslon z velikimi barvnimi slikami. Pioneer daje prednost kakovosti spletne vsebine, ne količini in ne zapolni zaslona z neporabljenimi aplikacijami.

  Video in avdio formati

  Predvajalnik podpira BD Live 3D, izhod 1080p24 HDMI CEC, DTS-HD MA in Dolby TrueHD. Avdio formate lahko oddajajo v obliki bitnega toka ali PCM (7.1). Koristen je način Continue (Nadaljuj), ki omogoča nadaljevanje predvajanja z mesta zaustavitve, tudi če je bil predvajalnik izklopljen. Vendar to ne bo delovalo, če je vključen način zadnjega pomnilnika. Hitri pladenj vam omogoča, da odprete pladenj in vstavite pogon med zagonom, ter tako prihranite čas uporabnika. Od začetka DVD-ja je prefinjena obdelava video posnetkov znamke Pioneer postala priljubljena pri navdušencih v avdiovizualnih napravah, BDP-450 pa nadaljuje to tradicijo. Predvajalnik je opremljen z intel xscale QDEO čipom, Motion in PureCinema prilagodljivimi načini, trojnim zmanjševanjem šuma in Stream Smoother za pretakanje videoposnetkov, kot je YouTube. Pioneer PQLS odpravlja izkrivljanje napak, ko je priključen na AV-sprejemnik prek vrat HDMI. Povezava zvoka omogoča sprejemniku, da prepozna avdio signal in samodejno izbere način obdelave zvoka, da izboljša svojo kakovost.
  V meniju "Video Setup" (Nastavitev videa) je uporabnikom na voljo obsežen nadzor nad sliko. Za različne tipe zaslonov in projektorjev je na voljo prejšnja nastavitev. Spremenite lahko svetlost, kontrast, odtenek, barvno raven, podrobnosti in zmanjšanje šuma.

  Kakovost dela

  Po mnenju lastnikov je Pioneer BDP-450 prijetno in brez težav prikaz videa. Zaslonski meni se odlikuje po klasičnem slogu in preprostosti. Izvaja se na globokem črnem ozadju z enobarvnimi ilustracijami na desni. Pisave so jasne in jasne, vse postavke v meniju so logično strukturirane, kar pomaga pri začetni nastavitvi. Home Media Gallery lahko dostopa do strežnikov DLNA in pogonov USB. Seznam datotek se nahaja na levi strani v sivem oknu, dovolj širok, da v celoti prikaže večino imen. Tukaj lahko ustvarite sezname predvajanja za videoposnetke, glasbo in fotografije. Daljinski upravljalnik je opremljen z majhnimi gumbi, vendar so po mnenju lastnikov glavni kontrolniki na dosegu palca, na voljo je gumb Netflix za pospešitev te spletne storitve. Hitri pladenj je bolj uporaben, kot se zdi: po mnenju uporabnikov predvajalnik hitro prenese diske, veliko hitreje kot večina drugih modelov.

  Produktivnost

  Glede na povratne informacije lastnikov, se Pioneer BDP-450 odlično spoprijema s predvajanjem videoposnetkov visoke ločljivosti. Predvajalnik takoj zazna in popravi napake na sliki, premikanje pa poteka brez popačenja ali hrupa - dovolj je izključiti način Pure Cinema. Premikajoči se beli trakovi testa Jaggies so prikazani z gladkimi, čistimi robovi, kar kaže na racionalno diagonalno filtracijo. Naprava odlično prenaša veliko število delov, kar daje sliki kompleksnost in teksturo. Raven kontrasta je dobra, globina črnih področij zaslona ni izgubljena, ampak svetla področjaPreneseno z jasnim, privlačnim sijajem. To se doseže z uporabo vnaprej določenih nastavitev, vendar lahko poskusite z eno, če ne zadostujejo.

  Recenzije so označene z dobro barvno paleto in dejstvom, da se gibanje prenaša brez odlašanja ali popačenja, ko je zaslon napolnjen z množico hitro premikajočih se predmetov. Uporabniki filma 3D so navdušeni. Predvajalnik reproducira občutek globine, ki ga dosežemo z vitalnostjo podrobnosti in osupljivih barv. Na splošno je BDP-450 osupljiv predvajalnik, ne glede na vrsto diska. Odlično deluje z glasbo, oddaja digitalni zvok v sprejemnik brez popačenja. Večkanalni diski SACD so odlični zvočniki, ki poslušalce potapljajo v glasbo z visokofrekvenčnimi podrobnostmi, ritmičnimi basi in celo srednjim dometom.

  Sodba

  Pioneer BDP-450 je poceni Blu-ray predvajalnik, vendar opravičuje njegovo ceno. Zbirka je visoke kakovosti, odličnega videza in predvajalnik reproducira odlične slike visoke ločljivosti iz 2D - in 3D diskov. Na voljo je dostop do Picase, YouTube in Netflixa, pretakanja večpredstavnostnih vsebin DLNA, daljinskega upravljalnika iz pametnega telefona ter številnih formatov in nastavitev. Predvajalnik 2 izhoda HDMI in predvajanje Blu-ray je veliko bolj priročen zaradi funkcij hitrega nalaganja diska in nadaljevanja prekinjene slike. Vendar pa lahko kupci, ki želijo imeti vgrajeno Wi-Fi in večjo spletno vsebino, iščejo nekaj drugega.

  Sorodne publikacije