Unlocker: Kakšen je program, zakaj je potreben in kako ga uporabljati v praksi?

Po izdaji sedme različice operacijskega sistema Windows je veliko uporabnikov na svojih računalnikih in prenosnih računalnikih odkrilo neznano aplikacijo, imenovano Unlocker. Kaj je bil ta program, nekateri ljudje takrat niso razumeli, čeprav je bil uradno vključen v distribucijo namestitve. Poskusimo ugotoviti, zakaj je ta aplet potreben.

Odklepanje: Kaj je ta program?

Torej, da bi razumeli, kaj je ta program, je lahko popolnoma elementarno, če preprosto prevedete njegovo ime iz angleščine. Unlocker pomeni "unblocker".
Z drugimi besedami, program Unlocker je program za brisanje datotek in map, ki jih ni mogoče odstraniti z običajnimi sredstvi in ​​metodami, ki se uporabljajo v operacijskih sistemih Windows (na primer sistemski imeniki, dinamične knjižnice, mape ali datoteke, ki jih trenutno uporabljajo storitve in procesi v ozadju. )


Kaj lahko naredi aplikacija?

Ko govorimo o glavnih značilnostih programa, je treba omeniti, da je sposoben odstraniti vse (dobro ali skoraj vse) objekte, vključno s sistemskimi datotekami in imeniki. Z vsem tem lahko celo rečete, da je Unlocker program za odstranjevanje aplikacij, vendar ne v smislu delovanja deinstalacij, odstranitev iz sistema vseh komponent določene programske opreme in v tem smislu, da lahko odstranite izvršljive datoteke, naložene v operacijski sistem. dinamične knjižnice pomnilnika. Poleg tega obstaja še ena pomembna točka. Dejstvo je, da lahko program Unlocker za Windows 7 in novejšeodstranite sistem in tiste zaklenjene (zaklenjene) objekte, ki so posebej ustvarjeni z virusi, kljub dejstvu, da v trenutku, ko se virus izvaja v aktivnem ozadju. Včasih je program, kot je že jasno, v povezavi s protivirusno programsko opremo nepogrešljivo orodje za popolno čiščenje računalnika pred grožnjami, ki jih je povzročil (tudi če skener ne poškoduje ali izbriše takšnih objektov).


Kako deluje

To je na splošno aplikacija Unlocker. Ta program je po našem mnenju malo jasen. Zdaj pa nekaj besed o tem, kako deluje.
Zato vmesnik nima programa. Preprosto vstavi svoje ukaze v kontekstni meni, kot je protivirusni ali arhivski. Zato je uporaba programa ravno pri izbiri ustrezne postavke iz katerega koli PCM menija (v "Raziskovalcu", drugem upravljalniku datotek, na "Namizju", itd.). S tehničnega vidika se program Unlocker razlikuje od storitev sistema Windows tako, da jim omogoča, da jasno sledijo procesu, v katerem je ta datoteka trenutno zasedena, jo dokončajo tako, da sprostijo datoteko in odpravijo prepoved odstranitve. Ni treba posebej poudarjati, da samo odstranitev primera ni omejena. Včasih lahko aplikacijo uporabite za preimenovanje datotek ali imenikov in njihovo premikanje z ene lokacije na drugo.

Unlocker: Kako delati s programom? Praktična uporaba

Nazadnje, poglejmo, kako vse deluje v praksi. Recimo, da imamo 64-bitni sistem, ki predstavlja dve programski datoteki, Program Files in Program Files (x86).Prva je osnovna za namestitev aplikacijskih komponent s 64-bitno arhitekturo, druga pa za namestitev 32-bitnih programov.
Poskusili bomo izbrisati več map v imeniku z oznako (x86), ob predpostavki, da nas ne potrebujejo. Upoštevajte nameščene komponente sistema. Dodelite potrebne imenike in prek PCM izberite vrstico Unlocker.
Prikaže se okno, v katerem morate izbrati želeno dejanje. Namestite na spustni seznam za odstranitev. Aplikacija bo prikazala potek postopka in prikazalo se bo sporočilo, da so bili predmeti izbrisani. Poglejte Explorer. In, o čudež, prej izbranih map ni! Najbolj zanimivo je, da ponovni zagon ni potreben, sistem pa deluje in deluje pravilno. Tukaj je vaš Unlocker. Razumljivo je, kaj je ta program v smislu odstranjevanja prilog za aplikacije. Ampak gremo še dlje in poskusimo izbrisati celotno mapo Program Files (x86). To ni mogoče z običajnimi ukrepi in metodami. S pomočjo PCM-ja v katalogu ponovno izberite Unlocker. Ko poskušate izbrisati, se lahko izda sporočilo, da ročaja za zaklepanje ni mogoče najti.
Ponovno izdelamo podobno dejanje, toda v novem oknu s seznamom pritisnite gumb "Odkleni vse". Po določenem času okno izgine. Ponovno izberite Unlocker in nastavite odstranitev. Postopek se začne, toda ko končate, se prikaže sporočilo, da bodo nekateri objekti izbrisani šele po ponovnem zagonu sistema. Ponovno se zaženemo in ponovno poiščemo Explorer. Mapa je izginila!

Ali naj uporabljam aplikacijo?

Ne pozabite, da so ti ukrepi, tako rekoč, pokazali za jasnost. Brisanje takšnih imenikov ali posameznih datotek se seveda ne priporoča iz kakršnega koli razloga, saj bodo nekateri nameščeni programi prenehali delovati in sam sistem bo nestabilen. Če niste prepričani v svoje znanje, ali boste nenadoma želeli eksperimentirati zaradi zanimanja, tega ne počnite. Najbolje je, da takoj odklenete odklepanje.
To lahko storite preprosto iz razdelka programov in komponent, je v "Nadzorni plošči", z naslednjim ponovnim zagonom računalnika ali prenosnega računalnika. Torej bo tudi vsako skušnjavo, da uporabite pripomoček, izginilo. Hkrati je zaželeno, da izvedete ponovno zagon takoj po prvi zahtevi, brez odlašanja v dolg predal.

Na koncu

Tukaj je vse in vse o pripomočku Unlocker. Uporabite ga za odstranitev ali preimenovanje sistemskih komponent ni priporočljivo (in na splošno ne smete po nepotrebnem klicati aplikacije). Toda v situacijah z virusi ali pomanjkanjem upravnih pravic za izvajanje kakršnih koli dejanj z drugimi, datoteke ali imeniki niso izbrisani, temveč je nepogrešljivo orodje.

Sorodne publikacije