Kako prevesti stran v ruski jezik v različnih brskalnikih

Pri iskanju potrebnih informacij na spletu lahko uporabniki odidejo na spletna mesta, ki nimajo prevoda v ruski jezik. V takih primerih morate poiskati pomoč pri različnih prevajalcih, ki ne morejo vedno prevesti celotne strani takoj, ali pa si mora uporabnik zapomniti šolska leta in oklepati slovar. Da se v prihodnje ne boste soočili s tem problemom, morate vedeti, kako prevesti stran v ruski jezik v katerem koli brskalniku. Za različne aplikacije so metode nekoliko drugačne.

Kako prevesti stran v ruski jezik "Chromi"?

Različni brskalniki omogočajo uporabniku številne funkcije, s katerimi lahko program prilagodite svojim potrebam. Zbirke tem in dodatkov - vse to olajša delo na spletu. In potem se postavlja vprašanje: ali je to jezikovna ovira? In če je tako, kako prevesti "Chromy" strani?


To je mogoče storiti zelo preprosto. Če želite začeti, morate zagnati brskalnik in nato odpreti stran z besedilom v katerem koli tujem jeziku. Da bi razumeli, kako prevesti stran v ruski jezik, morate počakati na celoten prenos strani. Na vrhu okna se prikaže pojavni meni, ki vam bo ponudil prevajanje spletnega mesta v ruski jezik. Brskalnik ne shrani prevedenih kopij strani, zato bo treba vsakokrat ponoviti dejanje. Če se po kliku na ikono "Prevajanje" nič ne zgodi, morate osvežiti stran. Nato ponovite vse korake.
Če je takoni pomagalo obvladati težave, kako prevesti stran v ruski jezik, potem lahko poskusite še eno možnost. To storite tako, da na katerem koli delu želenega mesta kliknete desno tipko miške ali sledilno ploščico. V meniju izberite »Prevedi v ruščina«.


Nastavitev privzetega prevoda "Chromy"

Ta brskalnik vam omogoča prevajanje vsebine strani z besedilom v katerem koli jeziku. Da ne bi skrbeli za prevajanje strani v ruski jezik, lahko to funkcijo nastavite kot privzeto. To storite tako, da odprete brskalnik in izberete nastavitve. Po preklopu na zavihek "Dodatno". Na seznamu izberite »Jeziki«. Nato izberite potrditveno polje za samodejni prevod strani iz katerega koli jezika.

Kako prevesti strani v "Opera"

Ta brskalnik, v nasprotju s "Chromium", ni opremljen s funkcijo samodejnega prevajanja spletnih mest. Program nima nobenih nastavitev, ki bi vam omogočile rokovanje s prevajanjem strani v ruski jezik. Zato, da bi razumeli informacije s spletnih mest, morate prenesti in namestiti posebno razširitev. Če želite to narediti, morate odpreti program in klikniti na logotip "Opera" v zgornjem levem kotu. Ko se prikaže meni, izberite Extension line. Nato kliknite na "Prenesi razširitev".
Po odprtju v novi trgovini z zavihki "Opera". Tu lahko prenesete različne dodatke, ki vam omogočajo, da prilagodite brskalnik po želji. Vendar pa morate poiskati aplikacijo, ki bo kos taki nalogi, kot je prevajanjev brskalniku.
Če želite to narediti, morate v zgornjem levem kotu strani poiskati razdelek »Več« in ga klikniti. Iz spustnega seznama izberite "Prevajanje". Po uporabniku bo predstavljen celoten seznam različnih prevajalcev. Izbira je vredna ustaviti na tiste, ki so zaslužili veliko pozitivnih pregledov. Nato kliknite na razširitev in kliknite "Dodaj". Počakajte na prenos in namestitev. In potem morate le slediti navodilom za razširitev, da boste lahko prevedli katero koli stran.

Kako prevesti stran v "Mozilla"

Tako kot Opera, ta brskalnik ne podpira funkcije samodejnega prevajanja strani. To naredite tako, da prenesete razširitev iz posebne trgovine.
Če želite namestiti program, ki vam omogoča prevajanje strani, morate klikniti na ikono nastavitev v brskalniku. V spustnem meniju izberite »Dodatki«. Ko odprete zavihek za upravljanje. V njej poiščite iskalni niz in vnesite zahtevano poizvedbo. Na primer, lahko natisnete »prevod«, »prevajalec« in tako naprej. Iz predloženega seznama morate izbrati aplikacijo, ki izpolnjuje zahtevane zahteve. Potrdite namestitev in počakajte na prenos. Odprite aplikacijo in sledite začetni nastavitvi. Te razširitve pomagajo prevesti strani iz katerega koli jezika.

Prevajanje strani v Yandexu

Ta brskalnik, tako kot Chrome, ima vgrajeno funkcijo prevajalske strani. Za njegovo uporabo vam ni treba vnašati nastavitev alinaložite dodatne datoteke. Preprosto odprite stran v tujem jeziku in počakajte, da se podatki prenesejo v celoti. Poleg naslovne vrstice se bo prikazalo sporočilo, ki bo predlagalo prevajanje spletnega mesta v ruski jezik. Če kliknete puščico navzdol, lahko izberete dodatne možnosti za prevajanje spletnih mest, ne samo v angleščino. Ti preprosti koraki vam bodo pomagali hitro in preprosto prevesti katerokoli stran v vaš materni ruski jezik.

Sorodne publikacije