Igra "Skyrim": drakonski jezik in njegove značilnosti

Peti del antičnih zvitkov je igralcem predstavil veliko edinstvenih vsebin in inovacij, med katerimi je posebno mesto prevzel drakonski jezik Skyrim, davno pa so ga govorili starodavni zmaji, ki naseljujejo neskončne Tamrielijeve prostore. Spoznali so svoje drakonske učitelje, v današnjem Skyrimu pa je drakonski jezik redkost, ki ga protagonist Dovakin uporablja za spoznavanje T'orozuma - starodavne moči kričanja.

Zgodovina

Iz virov iger je razvidno, da so se sledi prvega pisnega jezika na drami Skyrim pojavili v obdobju dokončanja Muretskega obdobja (kar 5 tisoč let nazaj). Sprva so ga uporabljali nekateri zmaji, ki so nato delili znanje s svojimi učenci - prvimi Nords. Nato so ustvarili celoten kult drakonskih duhovnikov, ki so imeli pomembno vlogo med suženjstvom Tamriela Alduina.


Iztrebljanje kulta je bilo pozabljeno in jezik sam. Trenutno je postala del zgodovine in številnih legend.

Dodatne informacije

Pisni jezik zmajevskega jezika z "Skyrim" (igrami) ima podobne lastnosti kot klinasti sistem. Nekoč so ga starodavni Babilonci, Sumerci in predstavniki nekaterih drugih narodov uporabljali kot abecedo. Jezik je bil prvič opisan v eni izmed igralnih revij leta 2011. \ t Članki so bralcem ponudili branje prevoda ohranjevalnika zaslona in nekaj besed. To je verjetno ena najbolj popolnih,umetno ustvaril človek. Drama jezik abeceda iz Skyrim vključuje trideset šest znakov, od katerih lahko naredite več kot tisoč različnih besed. Tudi jezik je predmet določene slovnice.


Splošne značilnosti

Drakonski jezik lahko razdelimo na pisne dele in govorimo. Njegovo strukturo primerjamo s strukturo angleškega jezika, z izjemo več takšnih lastnosti: pridevniki zasedajo prvotno mesto v vseh (praktično) stavkih, ni glagolov in apostrofov.
Set se pridobi tako, da se na koncu dveh novih črk doda. Pogoji so naslednji: ena črka naj bo zadnja kopija izvirne besede, druga pa "e" (njeno mesto na samem koncu). Če še naprej primerjate drakonski jezik z angleščino (najbližji "relativni"), potem lahko ugotovite nekaj pomembnih razlik. V jeziku "Skyrim":
 • ni krat;
 • pridevniki se oblikujejo z dodajanjem pripone. Primer: LOSTUS;
 • Večina črk je velikih in napisanih v skladu s tem pravilom;
 • Zvok črke "s" prehaja skozi črke s in k.
 • Vse rune v jeziku zmajev so napisane s tremi ravnimi črtami (vendar ne idealnimi), ki so bolj podobne praskam. Konec vsakega teka se določi s točko. Tak minimalizem pisanja lahko pripišemo strukturi zmajevih nog - tri velike kremplje in eno majhno.
  V pogovornem govoru ne obstajajo le preproste in vsakodnevne fraze, temveč tudi posebni stavki, ki so sestavljeni iz treh besed. Imenujejo sestavki TU'rozum, ki v prevodu pomeni "krik". Poleg tega nimajo nobenih neverjetnih učinkov, lahko pa pokažejo čarovnijo, če jih govori nekdo poseben. Takšna bitja, razen zmajev, ki so prvi ustvarjalci in domači govorci, imajo posebno ime - Dovakin.

  Opombe v Skyrimu: knjiga zmajskega jezika, "Stene sile", itd. nekaj točk sveta iger. Na obraznih površinah teh kamnov so dolga besedila, namenjena padlim vojakom in junakom. To je na "zidu moči", ki ga je napisal Tu'umi, ki ga je uporabil protagonist za pridobitev edinstvenih sposobnosti. Če želite začeti brati besede in se učiti novih krikov, morate iti skozi posebno iskanje z starejšimi.
  Med potovanjem v severno provinco lahko igralec naleti na zanimivo knjigo z naslovom "Drakonski jezik - ni več mit." Kje lahko najdete knjigo z jeziki zmajev? V Skyrimu je več pomembnih lokacij: tempelj nebeškega pristanišča, Arkaneum, grad Volkhovar in jesenski stolp. Zmaj v jeziku govori tudi zmaje, ki se pojavijo v igri po vstajenju Alduina.

  Sorodne publikacije