Zakaj televizor ne vidi bliskovnega pogona?

Zakaj televizor ne vidi bliskovnega pogona? To vprašanje pogosto postavljajo lastniki novih naprav. Trenutno proizvajalci maksimirajo svoje naprave. Sedaj lahko uporabniki uživajo ne samo televizijo, ampak tudi snemajo svoje najljubše filme, prenašajo na bliskovni pogon in si jih ogledajo kadar koli. Ta funkcija se je pojavila po namestitvi vhoda USB. To je skozi pogon, ki ga povezuje. Napredna funkcionalnost televizorjev je nedvomna prednost. Vendar pa se je po uvedbi novih tehnologij seznam okvar teh naprav znatno razširil. Na primer, uporabniki pogosto naletijo na naslednje težave - ne vidijo trdega diska Samsung TV. Pomembna je tudi za druge blagovne znamke. Če se to zgodi, se ne panikajte takoj in se obrnite na servisni center ali na poveljnike. Poskušati moramo razumeti probleme sami. Razlogi in metode za reševanje problema bodo podrobneje obravnavani v članku.


Iskanje razlogov

Napaka pri odstranljivih pogonih je pogost problem. Vendar to ne pomeni, da je vzrok napake na samem televizorju. Najprej morate vzeti navodila za napravo in jo ponovno prebrati. To se zgodi, da televizor ne vidi bliskovnega pogona s skupnim razlogom - če je nepravilno priključen. Način uporabe pogona je podrobno opisan v priročniku. Če je lastnik preveril povezavo in razlog za napako ni v tem, morate razmisliti o drugih možnihmožnosti. Najpomembnejše so naslednje:
 • Ni primerne oblike.
 • Okvarjen bliskovni pogon.
 • Konflikt formatov.
 • Omejitve količine pomnilnika.
 • Zaklenjena vrata na televiziji.
 • Zdaj pa poglejmo vzroke za napako in kako rešiti problem.


  Nezdružljivost formatov naprav

  Najpogostejši problem, če televizor ne vidi bliskovnega pogona, so različni formati. Kaj to pomeni? Napake pri delu so posledica dejstva, da sta »plazma« in pogon konfigurirana v različnih formatih. To pomeni, da TV deluje kot NTFS, in bliskovni pogon je FAT32. Kako preveriti sisteme, ki jih podpira stroj? Na televizorju morate iti v meni. Našel bo element "Nastavitve". Tudi te informacije so v priročniku. Če so datoteke zapisane v druge pogone, bo uporabnik moral formatirati pogon. Obstaja tudi druga možnost - pobrati nov bliskovni pogon.

  Navzkrižje formatov

  Obstajajo primeri, ko je pogon povezan, predvaja se glasba, se odprejo fotografije in videoposnetki niso dovoljeni. Uporabniki pogosto naletijo na ta problem. Za začetek morate preveriti datotečni sistem, ki se uporablja za pisanje. Preverite tudi, s katerimi oblikami televizor deluje. Kako to storiti, je bilo opisano zgoraj. Če je težava v nezdružljivosti, morate datoteko, ki je napisana na zunanji pogon, pretvoriti v pravilno obliko. Vendar pa lahko obstaja še en problem. Na primer, če televizor LG ne vidi bliskovnega pogona, potem je to potrebnoPreverite, ali ima naprava možnost predvajati video datoteke. Naprave v seriji LH na primer ne podpirajo te možnosti.

  Pogon ne uspe

  Poglejmo drugo situacijo. Na primer, lastnik že dolgo uporablja en pogon, gledanje filmov, fotografij, poslušanje glasbe. In na neki točki soočeni s problemom - TV je prenehal videti bliskovni pogon. Kaj se je zgodilo? V takem primeru bo potrebno preveriti zmogljivost naprave za shranjevanje. Kako to storiti? Priporočljivo je, da ga odprete na računalniku ali prenosnem računalniku. Če je razlog v bliskovnem pogonu, potem samo kupiti novo. Po tem bo vse delovalo dobro.

  Pomnilnik

  Ko televizor ne vidi bliskovnega pogona, je treba paziti na največjo količino naprav, ki so združljive z napravo. Te informacije je zagotovil proizvajalec v navodilih. Če obstaja omejitev, potem, ne glede na količino posnetih datotek, pogon ne bo prebran. Pogosto televizorji ne podpirajo pogonov, ki so ocenjeni na več kot 32 GB. Preden izberete napravo, morate skrbno preučiti navodila za uporabo.

  Zaklepanje vrat

  Če televizor ne vidi pomnilnika USB, so vrata USB morda blokirana. Kako izvedeti? Na vhodu, skozi katerega je priključen pogon, je na telesu naprave napis samo - daljinski nadzor ali servis. S to oznako proizvajalec obvesti uporabnika, da je pristanišče na voljo samo za popravila in obnovitev možnosti. Ti televizorji se ne bodo predvajaliinformacije o pogonu flash. Uporabnik praviloma ne more samostojno odstraniti ključavnice. Vendar pa obstajajo naprave, na katerih lahko malo stati, če imate znanje na področju elektronike. Primer odklepanja vrat USB na napravah LG:
 • Oboroženi s svetlobnimi indikatorji, spajkalnik in spajkanje.
 • Vstopite v servisni meni na televizorju.
 • Dva indikatorja sta spajkana in priključena na akustični sistem.
 • Prenesite zvočno datoteko in jo naložite na televizor.
 • Aktivirajte predvajanje tako, da na infrardečem sprejemniku prikažete lučke.
 • Na telefon namestite pripomoček, ki bo na daljavo upravljal servisni meni televizorja.
 • Ko odprete aplikacijo, odprite zavihek Orodje.
 • Spremenite privzeto nastavitev z izbiro "0" in nastavite "1". S tem bo Plasma Panel odprl datoteke s fotografijami in skladbami.
 • Zdaj pa pojdimo na video način. Da bi jo aktivirali, boste morali spremeniti Divx HD. Drugi zavihki v nastavitvenem meniju niso priporočljivi.
 • Shranite spremenjene informacije in izklopite plazmo.
 • Če je vse narejeno pravilno, se ob vklopu televizorja v meniju prikaže nova bližnjica USB.

  Prekinjena vrata USB

  Če vsi zgoraj navedeni razlogi niso vaš primer, morate preveriti vrata USB. Takšna razčlenitev se zgodi zelo redko. To storite tako, da priključite katero koli dobro napravo in preverite njeno delovanje. Če v tem primeru ostane okvara, potem se okvare na televizorju(problem s stiki na tokokrogu, pihanjem kondenzatorjev itd.). Da bi jo popravili, je potrebno stroj poslati v servisni center.

  Sorodne publikacije