Kako prevesti stran v ruščino: navodila korak za korakom za priljubljene brskalnike

Sodobno internetno omrežje je svetovno komunikacijsko orodje, ki vsebuje neverjetno količino informacij iz različnih držav. Težko si je predstavljati, koliko terabajtov bodo ti podatki vzeti. Mnogi ljudje potrebujejo informacije iz tujih jezikov, toda na žalost vsak uporabnik interneta nima več jezikov hkrati. Na poti do osebe pride jezikovna ovira. Vendar pa se ne mudi, da bi onemogočili, s pomočjo sodobnih tehnologij lahko uporabniki takoj prevedejo spletno stran v ruski jezik z uporabo več razpoložljivih tehnik.


Za uporabnike brskalnika "Yandex"

danes obstaja veliko spletnih mest tretjih oseb, kjer je na voljo storitev prenosa besedila. Ta storitev ni vedno primerna, ker morate ustvariti nov zavihek in nato kopirati besedilo. Tako je večina brskalnikov opremljena s funkcijo prevajanja. Zdaj se boste naučili, kako samodejno prevesti stran v ruski jezik v »Yandex.Brazier«. Vsak dan Yandex "Predlagaj prevod strani".
Če ste to funkcijo že prej izklopili in ste nujno morali prevesti informacije, morate z desnim gumbom miške klikniti z enim klikom in nato izbrati funkcijo »Prevedi v ruski jezik«. Orodja Yandex bodo zlahka prevedla določeno besedo ali frazo. To storite tako, da označite vprašanja, ki vas zanimajo, in nato pritisnite tipko Shift. Če je takomorate prevesti celoten odstavek ali stavek, označiti količino besed, ki vas zanimajo, in nato kliknite bližnjico. Torej, zdaj veste, kako prevesti stran v ruski jezik v brskalniku Yandex. Nadaljujemo se naprej in preidemo na Googlov brskalnik.

Kako prevesti stran v ruščino v brskalniku Google Chrome

Tehnologije IT niso vzpostavljene, zato so Google razvijalci zanje uvedli notranjega prevajalca, da lahko njihovi otroci zavržejo spletne strani tretjih oseb. Google ne prevaja le redkih jezikov sveta. Zahvaljujoč velikanskemu delu jezikoslovcev in programerjev, Googleovo večmilijonsko običajno občinstvo zdaj prinaša lahek prevod tujih besedil. Če želite, da brskalnik deluje v načinu samodejnega prevajanja, je potrebno storiti naslednje:
 • Ko odprete želeno stran, kliknite na prevajalčevo bližnjico.
 • V predlaganem meniju pritisnite gumb "Prevedi". Zanima vas del besedila bo zdaj samodejno preveden, hkrati pa ohranja prvotno obliko.
 • Treba je opozoriti, da brskalnik Google in Yandex neodvisno določata izvirni jezik. Če morate stran vrniti v prvotni obliki, morate v naslovni vrstici klikniti gumb "Prikaži original".
  Ne pozabite, da boste v nastavitvah našli možnost, da vklopite ali izklopite prevajalca. V meniju z nastavitvami pojdite na "Napredne nastavitve". V ponujenem meniju "Languages" je potrebno odstraniti ali postaviti kljukicoželeno funkcijo. Na ta način že veste, kako prevesti stran v ruski in brskalnik Google Chrome.
  Na žalost brskalnik Opera, kot je Mozilla Firefox, nima vgrajenega prevajalca. Toda ta problem je mogoče zlahka rešiti. Povedali vam bomo, kako prevesti stran v ruski jezik v brskalniku Opera. To naredite tako, da namestite dodatni vtičnik. Če želite namestiti program, ki ga potrebujete, morate narediti naslednje:
 • Odprite brskalnik Opera.
 • Kliknite na bližnjico brskalnika.
 • Prijavite se v možnost "Izberi vtičnik".
 • Na predlaganem seznamu izberite želeni program.
 • Kliknite gumb "Dodaj operi".
 • Znova zaženite brskalnik.
 • Če je vtičnik pravilno nameščen, se na koncu naslovne vrstice prikaže ikona. Najbolj zahtevani prevajalci za danes so:
 • Google Translate.
 • PageTranslator.
 • Prevajalec.
 • Na koncu

  Torej, če vaš brskalnik ne ve, kako prevesti stran v ruski jezik, se ta težava z lahkoto odstrani skozi naš članek. Mimogrede, obstaja še en priljubljen brskalnik, ki nima vgrajenega prevajalca - FireFox. Z njim je potrebno delati po isti shemi kot pri zadnjem opisanem internetnem pomočniku. Tako bo problem, kako prevesti stran v ruski jezik v najbolj priljubljenih brskalnikih, zdaj rešen za vas.

  Sorodne publikacije