Zapestnice snega: oblikovanje ocene

Vse ceste niso kakovostne. Pri približevanju avtocesti na avtocesti obstaja tveganje, da se spravite v brazdo ali se zaletavate v blato. Tudi športni terenci z visoko prehodnostjo, ki se nosijo v kanalizaciji, imajo le nekaj prednosti. Da bi povečali svoje možnosti na težkih prometnih območjih, bi moral "gospodovski" komplet voznikov vključevati zapestnice proti zdrsu.

Označevanje, uporaba, vrste konstrukcij

Na področju kmetijstva se že dolgo uporabljajo načrti, ki omogočajo znatno povečanje prepustnosti brez spremembe vzmetenja in podvozja. Pozimi je na kolesih traktorjev nosila posebej pritrjeno verigo. To je pripomoglo k preprečevanju drsenja in zdrsu na ledu, kar je povečalo ravnanje traktorja.


Zdaj so se te naprave, ki so opravile majhno število sprememb, začele uporabljati na avtomobilih. Namen izboljšav je bil olajšati namestitev naprav na kolesa avtomobila. Za razliko od traktorja, na katerem je veriga nosila pred začetkom zimske sezone, je bilo treba napravo namestiti neposredno v blato ali pred začetkom terenske vožnje. Zato so bile verige preoblikovane v zapestnice z zaponkami. Protizdrsne zapestnice so delci verige, ki so povezani s pasom, s katerim se položijo na zaščitno površino. Z notranje strani kolesa je trak pritrjen s pritrdilnimi elementi. Ta oblika vam omogoča, da napravo namestite, ko ste vneposredno v blato, ko je avto že blokiran.

Zapestnice se lahko med seboj razlikujejo po nekaterih kazalnikih:
 • Po številu verig verig. Večje je število verig, večji je koeficient oprijema na površini.
 • Po vrsti pritrdilnega elementa, ki ga je treba uporabiti.
 • Po dolžini povezovalnega pasu. Daljši kot je trak, večji je lahko premer kolesa.
 • Temelji na materialu protiprašnega dela zapestnice. Nekateri zahodni proizvajalci izdelujejo plastične protizdrsne zapestnice. Zato ta del izgleda kot kos plastike.
 • Uporaba zapestnic v kritični situaciji je lažja pri avtomobilih z liti diski. V tem primeru je veliko lažje namestiti napravo.

  Zapestnice ali verige: merila za izbor

  Poleg zapestnic vozniki uporabljajo verige, podobne traktorjem. Kakšna je njihova razlika in prednost? Razlikujejo se po tem, da so v celoti sestavljeni iz fragmentov verige, ki jih združuje trup, ki je pritrjen na kolo avtomobila. Te naprave močno povečajo prepustnost. Imajo večjo trajnost kot zapestnice.
  Vendar obstaja ena pomembna pomanjkljivost: težave pri nošenju. Verige za kolesa so nameščene s pomočjo vtičnice, pri iskanju kolesa za umazanijo v drogu pa ta postopek ni mogoč. Zato jih je treba nositi, preden se avto pojavi na neprehodnem delu ceste.

  Neodvisna proizvodnja

  Kljub veliki izbiri teh naprav je to mogočeizdelajte protizdrsne zapestnice z lastnimi rokami. Za primer bomo izhajali iz razširjene velikosti pnevmatik R15. Za izdelavo ene zapestnice potrebujete:
 • 2 kosa dolžine verige 25-30 cm.
 • 2 vijaka M x 6 M x 8 dolžine 60-100 mm. S temi vijaki bo veriga pritrjena na trak.
 • 4 podložke, 4 matice za pritrdilne vijake.
 • 2 jeklena puša, skozi katera bosta vijaka potekala. Njihova dolžina mora biti manjša od navojnega dela vijakov, tako da lahko zavijete matice.
 • Pasovi za pritrditev tovora. Lahko vzamete druge, vendar že imajo zanesljivo zaponko, ki napne obliko zapestnice.
 • Vrstni red sestavljanja:
 • za nošenje pasu z zanko na pušah;
 • Vzemite dve verigi in skozi skrajne vezi potisnite skozi vijake;
 • pritrdite vijake z maticami na obeh straneh verig;
 • odrezati dodatni del pasu glede na velikost kolesa;
 • Bolje je pustiti trak z zalogo, tako da zapestnice ustrezajo različnim tipom pnevmatik. Materiale za izdelavo zapestnic lahko kupite v trgovinah po dostopni ceni. Pri izbiri delov je potrebno paziti na kakovost blaga. Za pocinkane izdelke je bolj zanesljivo. Vijaki morajo imeti indeks trdote 8,8.

  Najboljše zapestnice za danes.

  Trg avtomobilskih izdelkov je zapestnica ruske in uvožene proizvodnje. Ruske izdelke predstavljajo podjetja, kot so Bars, Tiger, Tplus 4WD, Dornabor, Pro-4x4. Prepoznajte najboljšeProtizdrsne zapestnice niso lahke. Pred nakupom je potrebno preveriti kakovost blaga. Posebno pozornost je treba nameniti trdnosti jermenov, zanesljivosti pritrdilnega elementa ter enostavnosti in enostavnosti vgradnje. Poseben in prijeten bonus je lahko pakirna vreča, ki zadrži uporabljeno zapestnico in ne onesnaži prostora prtljažnika.

  Izkušnje z uporabo zapestnic

  Mnogi vozniki uporabljajo zapestnice, ki ne drsijo. Pregledi na teh napravah so večinoma pozitivni. Lastniki avtomobilov avtomobilov z nizkim pristankom, in s tem, s slabo prehodnostjo, upoštevajte, da brez tega dodatka ne bi bilo možnosti za vožnjo off-road. Kljub nizki razdalji, avto, oblečen v protizdrsne zapestnice, enostavno in samozavestno premaga oviro. Spomladi na off-road, snežnih viharjih, jesenski beli in umazaniji so vozniki, ki imajo opisano napravo, prenehali povzročati težave.
  Zapeljite motoriste in olajšate pritrditev zapestnic na kolesih - komplet je nastavljen za približno pet minut. Za razliko od verig, ki zahtevajo posebno mesto za pritrditev, se lahko zapestnice nosijo pod kakršnimi koli pogoji: dolgočasne v blatu in zakopane v snegu. Za voznike je pomemben dejavnik pri izbiri zapestnic njihova praktičnost. So lahki in zavzamejo malo prostora.

  Nazadnje

  Ne moremo reči, da so protizdrsne zapestnice zdravilo za prepustnost. Njihova uporaba povzroča veliko obremenitev dela avtomobila. Zato je smiselno, da se uporablja leizjemnih primerih Toda ko pride ta skrajni primer, bodo zapestnice postale nenadomestljive pomočnice.

  Sorodne publikacije