Prilagoditev ventila GAZ-53 z lastnimi rokami

GAZ-53 je srednje tonski tovornjak, ki je bil izdelan v ZSSR na avtomobilski tovarni Gorky. Prvi avtomobili so zapustili tekoči trak leta 1961. Kljub njihovi starosti ti avtomobili še vedno delujejo - razlog za izjemno preživetje enot in enot teh avtomobilov. Inženirji so postavili dober vir za dele motorja. Toda celo takšni avtomobili potrebujejo storitev. Običajni postopek za te motorje je regulacija ventila GAZ-53. S svojimi rokami lahko prilagodite toplotne reže. Postopek ni zelo zapleten.

Motor

Proizvajalec je v različnih letih opremil ta tovornjak z različnimi motorji. Tako so bile prve različice, ki jih je obrat izdelal pred letom 1967, opremljene s šestvaljnimi agregati GAZ-11. Ta motor je proizvedel 82 konjskih moči in je lahko raztovoril tovornjak do največ 74 kilometrov na uro. Potem po prvem restilingu ali modernizaciji, kot so rekli, je sovjetski tovornjak ponovno dobil šestvaljni motor ZMZ-53. Njegova potniška moč je dosegla 115 konjskih moči. To je omogočilo bistveno povečanje maksimalne hitrosti, kot tudi nosilnosti. V motorju sta bila uporabljena dva ventila na valj. V letih 1983-1992 je bilo vozilo GAZ-53 opremljeno z osemvaljnim agregatom GAZ-53-12. Njegova moč je bila 120 konjskih moči.
Poleg teh motorjev so bili nekateri vzorci in modifikacije opremljeni z drugimi motorji. Da, mogoče je dodeliti motor V8 v prostornini 425 litrov s kapaciteto 125 sil. Za mnogeavtomobili, ki so do danes preživeli, so vgradili dizelsko gorivo V8 ZMZ-53. Za enoto je značilna aluminijasta glava in blok valjev. Motor je znan po svojih šibkih elementih - razdelilnik vžigalnega sistema, kot tudi tuljava, pogosto ni uspel. Toda na splošno bi lahko motor deloval dovolj dolgo - pred obnovo proge je bilo v povprečju 200 tisoč kilometrov. Tudi enota je bila drugačna in je bila pohlepna - stroški so bili resni. Tudi vozniki so občasno morali opravljati vzdrževanje. Bolezen tega motorja - ventil GAZ-53. Njihova ureditev je bila skupna naloga pri načrtovanem vzdrževanju.


Prenos

Motorji so delali v parih s 4-stopenjskim ročnim menjalnikom. Imela je štiri prestavne ročice za premik naprej in en zadnji menjalnik. Tudi te škatle so se ohranile vse do danes, čeprav so se tam pogosto izkoriščale v precej težkih pogojih.
Kot pri drugih elementih prenosnega sistema tega avtomobila, temelji na standardni shemi. Pogon avtomobila je zadaj, sklopka pa je najbolj klasična. Inženirji so predvideli možnost namestitve razdelilne omarice, ki bi lahko zagotovila odjem moči iz motorja.

Karburator

Zdaj malo o napajalniku. Karburator na GAZ-53 - dvokomorna emulzija. Njegova značilnost pri sočasnem odpiranju obeh zaslinnok pri isti float kameri je precej uravnotežena. Ta uplinjač ima indeks K-135. V primerjavi z drugimi modeli se razlikuje glede na prisotnost nekaterihprilagoditve Če je napačna nastavitev ali sploh ne, se motorji, opremljeni s standardnim GBC, ne bodo mogli upravljati. Karburator GAZ-53 deluje na naslednji način - prva komora je odgovorna za dovajanje mešanice goriva v 567 8 valjih. In druga - v 123 4.

Zakaj regulirati ventil?

Da bi ICE lahko deloval normalno, je v vsakem valju motorja nameščen sesalni in izpušni ventil. V postopku ogrevanja motorja se sprožijo vsi njegovi elementi. To velja tudi za ventile. Iz fizikalne smeri je znano, da se pri ogrevanju delov iz katerega koli materiala širi. Če ventil nima zadostne toplotne reže, bo motor tekel nestabilno. Če upravljate motor z nenadzorovano zračnostjo ventila, potem ne bo razvil svoje polne moči. To bo znatno povečalo porabo goriva. Slišali se bodo tudi tipični udarci na uplinjač in izpušno cev.
Velike vrzeli povzročajo nekatere težave v trenutku zagona motorja. Ko bo mogoče zagnati enoto, lahko slišite značilen udarec ventilov in njihovih potiskalnikov. Ko se slišijo ti udarci, je potrebna hitra regulacija ventila GAZ-53. Vendar se ne smete osredotočati samo na hrup. Najbolje je pravočasno prilagoditi toplotno vrzel. To bo motorju omogočilo čim bolj učinkovito delovanje. Kako nadziram ventil na GAZ-53? Nastavitve lahko izvedete na dva načina. Poglejmo oboje. Celoten proces je zelo preprost za tiste, ki so malo razočarani nad avtomobili. Potrebno je samo prilagoditi ventil na hladnem motorju - ko motor delujeDobro ogreti, toplotne vrzeli v njem so lahko popolnoma odsotne. To je treba upoštevati.

Metoda # 1

Za začetek nastavitve ventila na GAZ-53 se bat prvega valja postavi v zgornji položaj - to je položaj zgornje mrtve točke. V tem primeru mora ustrezna etiketa na škripcu sovpadati z enako na ohišju. V tem položaju bo vstopni in izstopni ventil zaprt.
Razkorak med tovarniškimi podatki in obročem na blatu mora biti 025-03 milimetrov. To je potni list. In če avtomobil deluje dolgo časa, bodo ti standardi neučinkoviti. V tem primeru čarovnik določi očistek očesa. Večina lastnikov teh tovornjakov se strinja, da je za vstopni in izstopni ventil optimalna razdalja 04 milimetrov. Nato z izvijačem držite vijak za nastavitev ventila in odvijte protimatico. Nato se sonda vstavi v režo. Nastavitveni vijak se obrne v stanje, ko je zračnost normalna. V tem primeru ne hitite z vrtenjem vijaka. Počasi ga premešaj. Vtiči se ne odstranijo in vijak se zavije. Potem lahko sondo izvlečete. Celoten seznam ukrepov se izvede za drugi valj.
Obstaja določen postopek za regulacijo ventilov na GAZ-53. Preverite ročično gred za 90 stopinj in nastavite režo na petem valju motorja, tudi pri 90 stopinjah - na četrtem valju. Nato se spremeni vrstni red - 263 7 8.

Druga metoda

Postopek regulacije ventilov na GAZ-53 je podoben postopkuv prvi metodi. Toda, ko je bat nameščen v VMT, so sesalni ventili nastavljeni na 137 8 valjev. In gradacija - na 124 5. Vsi drugi ventili so regulirani šele po polnem obratu motorne gredi motorja za 360 stopinj.

Karakteristike ventilov

Ventil za motorje GAZ-53 - jeklene votline. V notranjosti je kovinski natrij, ki je potreben za boljše hlajenje. Pogosto je ventil izdelan iz drugačne zakonske zveze. Pogosto v izdelku ni dovolj natrija.
Posledično je povečana obraba elementa. Ugani trenutek, ko je ventil izrabljen, to je nemogoče. Vendar pa bo redni pregled in popravilo GAZ-53 preprečil problem. Priporočljivo je, da se takšni pregledi izvajajo vsakih 3-5 tisoč kilometrov, odvisno od značilnosti operacije.

V zaključku

Tako smo ugotovili, kako in zakaj regulirati ventil na 53. travniku. Z rednim vzdrževanjem in preventivnim vzdrževanjem bodo ti avtomobili še vedno zelo dolgi. Viri, ki jih je postavil proizvajalec, zagotovo niso uspeli. Glavna stvar - storiti vse, kar je v navodilih. Potem bo vse prišlo ven. Prav tako morate posebna orodja (ključi, sonda) in shemo nadzora ventilov GAZ-53. Postopek za nastavitev teh mehanizmov je naveden zgoraj.

Sorodne publikacije