G41M VS3 - opis in funkcije

V tem članku boste dobili opis matične plošče G41M VS3. Ta rešitev velja za vstopno raven, z visoko kakovostno osnovno osnovo, integriranim grafičnim pospeševalnikom in visoko stopnjo zanesljivosti.

Videz

Model Asrock G41M VS3 je primeren za pisarniške računalnike z nizko ceno in optimalno zmogljivostjo. Poleg tega lahko zaradi diskretne grafike sistem, ki temelji na tem izdelku, enostavno preoblikuje v polnopravni igralni osebni računalnik. Matična plošča Asrock G41M VS3 ima obliko, imenovano MicroATX. Dimenzije naprave so naslednje: višina 226 mm, širina - 170 mm. Severni most je strogo v središču tega izdelka. Nanaša se na sklop sistemske logike. Ta element je skrit pod aluminijastim radiatorjem velike velikosti.

Lokacije elementov

G41M VS3 ima vtičnico LGA775. Nahaja se pod zgoraj omenjenim severnim mostom - na sredini vrha plošče. Zaradi tega elementa je mogoče namestiti CPE. Vodilna vrata so na levi strani elementa. Na vrhu najdete priključke za napajanje. Na desni so reže za RAM. Dva sta. Na dnu naprave, pod čipom, ki pripada severnemu mostu, obstajajo reže za priključitev dodatnih regulatorjev. G41M VS3 ima priključke na enem od robov za povezavo pogonov. Bistvo ječip južnega mostu. Tu so združeni stiki, ki omogočajo preklop na sprednjo ploščo osebnega računalnika.

Modeli vtičnic in procesorjev

Matična plošča G41M VS3 temelji na čipu, ki vsebuje 2 čipa. Ena od njih je G41. Ima dvokanalni pomnilniški krmilnik OPERATING, kot tudi element, ki je odgovoren za periferne naprave. Upoštevajte, da je prva od teh komponent sposobna nasloviti 8 GB RAM-a. Poleg tega čipov vključuje rešitev ICH7. Odgovoren je za izmenjavo podatkov s sprednje plošče, kot tudi za interakcijo s krmilniki.

Zanimajo nas naprave, ki so združljive s procesorskim konektorjem LGA775. Matična plošča podpira velik nabor naprav. Med njimi je Celeron z eno in dvema jederoma. Možna je tudi interakcija s procesorji Pentium z LGA 775 in Core 2 Duo. Ti čipi so dvojedrni. Vendar pa imajo višje frekvence, izboljšano arhitekturo polprevodniških kristalov in povečan predpomnilnik. Zato je njihova učinkovitost učinkovitejša od prej omenjenih rešitev. Matična plošča je sposobna delovati s procesorjem Core 2 Quad. Posebej razpravljajte o še eni podprti platformi. Gre za Core 2 Extreme. Ta čip vsebuje 4 računalniške bloke. Komponenta ima odklenjen frekvenčni faktor CPU. Zagotavlja overclocking sistema, ki večkrat poveča njegovo hitrost.

Reže, vrata, video

Matična plošča G41M VS3 ima v svoji sestavi različne razširitvene reže. Med njimi je PCI-Express 16X. Omogoča namestitev diskretnega grafičnega sistema. Obstaja enaReža PCI, ki omogoča interakcijo z dodatnimi krmilniki. Seznam perifernih vrat naprave vsebuje 2 PS /2 priključka, ki omogočata priključitev žične tipkovnice in manipulatorja. Obstaja en priključek VGA. Omogoča prikaz slike na monitorju. Na voljo so štiri univerzalna vrata USB. Na voljo je en omrežni priključek RJ-45.
Sistem zvočnikov vam omogoča, da uredite 3 posebne priključke. Poleg tega je COM vrata, ki vam omogoča povezovanje zunanjih naprav, ki se trenutno redko uporabljajo. Recimo nekaj besed o značilnostih vgrajenega grafičnega pospeševalnika, ki ga dopolnjuje matična plošča, ki nas zanima. Ta element je ustvaril Intel. Model je GMA H4500. Navedeni grafični pospeševalnik je del čipov G41. Stopnjo učinkovitosti te rešitve ni mogoče imenovati visoka. Rešitev ima največjo zmogljivost shranjevanja 17 GB. Te številke so dovolj za reševanje številnih pisarniških nalog. Prav tako osebni računalnik z določeno matično ploščo omogoča gledanje videoposnetkov in celo uživanje težav, povezanih z igrami na srečo, ki niso zahtevne. Da bi dosegli razširitev možnosti, ki nas zanimajo računalniški sistem, mora biti zagotovljena diskretna grafika. V tem primeru je interakcija z njim zagotovljena z režo PCI Express z zmogljivostjo 16X.

Dodatne informacije

Obstaja tudi posebna različica matične plošče Asrock G41M VS3 R 2 0. Ima številne funkcije. Zlasti: \ tpodpira FSB s frekvencami 5338001066 in 1333 MHz. Morda je v interakciji z dvokanalnim pomnilnikom DDR3. Kar zadeva vgrajeno grafiko, je v tem primeru predstavljena rešitev Intel in ima naslednje funkcije: DirectX 10 Pixel Shader 4.0 in GMA X4500 z največ 1759 MB. Podpira ASRock XFast USB, LAN in RAM tehnologijo. Izvedene so naslednje rešitve: polnilec APP, IES, OC Tuner, OC DNA, Instant Flash. Instant Boot.

Sorodne publikacije