"Nokia 5310 XpressMusic": funkcije, primerjave s konkurenti in pregledi

Nokia 5310 je postala priljubljena skoraj takoj po objavi. Naprava ima majhno telesno težo, ima ključe, ki olajšajo interakcijo s predvajalnikom glasbe, imajo gumbe za hiter dostop do bluetootha in radia. Drugo ime modela je XpressMusic. Opisuje glavni namen telefona in privablja dodaten odstotek kupcev. Zvočna značilnost naprave je impresivna. Ta telefon je nekakšen poskus podjetja, da dokaže, da obstajajo podobne naprave z dobrimi lastnostmi. Potrošniki imajo izrazito debelino (ne presegajo 10 mm). Glede na konkurente te naprave moram takoj povedati, da bo očitno izrinila Ericsson W880. Od drugih tekmecev je možno dodeliti le družbi "Samsung" s svojimi ultra-tankimi napravami.

Paket

Paket "Nokia 5310" naprava (funkcija telefona - še v članku) se precej pretvarja, da je pomembna prednost te naprave. Včasih je v škatli mogoče najti 2 GB pomnilniško kartico, vendar je njena razpoložljivost odvisna od države, ki uvaža določeno napravo.

Kaj še bo kupec prejel s telefonom? V drugi škatli je polnilnik, slušalke, daljinski upravljalnik, mikro USB kabel, kot tudi poseben disk, ki ima vso potrebno programsko opremo za delo s telefonom. Seveda proizvajalec ni pozabil na navodila za uporabo.

Oblikovanje

Naprava je lahko dostopna v vsakem žepu. Višina plašča "Nokia 5310" je široka 10,3 cm4,4 cm, debelina pa 0,9 cm. Teža telefona je prav tako majhna - samo 71 gramov. Naprava se prodaja v dveh barvah: modri in rdeči. Obe možnosti izgledata lepo in privlačno. Sodeč po ocenah strank, modra izgleda bolj trdno. Aluminijasti vložki se nahajajo na sprednji strani naprave. Imajo vgrajene gumbe za upravljanje predvajalnika glasbe. Na vrhu spredaj je senzor za svetlobo in vrata za slušalke. Zaslon ima velikost 2 palca.

Upravljanje in povezovanje

Tipke, ki so odgovorne za nadzor predvajalnika in radia, se nahajajo v bližini naprave Nokia 5310 XpressMusic. Zaradi njihovih lastnosti, ki jih predstavijo lastniki, je enostavno razumeti, da so enostavne za uporabo, preproste in pomagajo pri dostopu do številnih funkcij. Sprednji del telefona je gamepad. Dva gumba ob njem: izbira in klic. Vsi opisani elementi so priročni in ne povzročajo nelagodja med delovanjem. Tudi tipkovnica mora biti pozorna. Ročica - del, ki dopolnjuje celoten seznam krmilnih elementov - se nahaja spredaj. Nahaja se na desni strani tipkovnice. Na levi strani je vidna vrata, ki so potrebna za priključitev polnjenja. Na desni strani je tipka za glasnost in posebno mesto za pritrditev traku. Proizvajalec je raje pustil spodnji del prazen. Na zgornjem robu vogala lahko vidite gumb vklop /izklop naprave. Pred njim je priključek za slušalke. Obstaja vrata za povezavo USB kabla med njima. Atna zadnji strani se nahaja kamera (2 Mp) in trije zvočniki. Brez bliskavice.

Baterija in pomnilnik

Pod pokrovom hrbtnega prostora je baterija in priključek za kartico mobilnega operaterja. Kakšne funkcije baterija zagotavlja lastnikom? "Nokia 5310" ima zmogljivost 860 m. Ta indikator omogoča telefonu do 300 ur brez aktivne uporabe ali 5 ur neprekinjenega pogovora. Te lastnosti lahko imenujemo posebne, vendar lastniku še vedno ni treba vedno nositi polnilnika.

Pod pokrovom predela lahko vidite tudi režo za zunanji pogon. Povratne informacije strank vam omogočajo, da razumete, kaj je neprijetno mesto. Dejstvo je, da sčasoma, po rednem odpiranju pokrova, njegovi pritrdilni elementi postanejo slabi in prenehajo držati ploščo. Pri prvem pregledu telefona Nokia 5310 XpressMusic se zdi, da je kartica SIM vstavljena brez odstranitve baterije. Vendar pa to ni tako. Imetnik blokira kartico.

Tipkovnica

Na tipkovnici naprave lahko vidite široke gumbe. Prek tipk iz različnih vrstic je preprosto krmariti. Težko je tiskati slepo. Ta pomanjkljivost je povezana s težavami pri iskanju gumba v eni vrstici. Pri klicanju številke, sodijo po ocenah, lastniki redko delajo napake. Osvetlitev ozadja je neenakomerna, vendar deluje gladko. V temi je preprosto vnašati besedilo. Če pa pogledate druge modele, je osvetlitev te naprave precej slaba.

Zaslon

Prikaz naprave "NokiaGlasba 5310 "je velikosti 2 palca. Prikaže 16 milijonov barv. Slika je visoke kakovosti. Pod sončnimi žarki se zaslon dobro obnaša, ne zbledi. Pomanjkljivost se lahko imenuje le en odtenek: majhna velikost zaslona. Osvetlitev ozadja in kontrast nista dovoljena, ta funkcija ni tovarniško izdelana. Vse, kar lahko stori uporabnik, je nastavitev varčevalnega načina. Podprto je delo z animiranimi ozadji. Standardno lahko uporabite standardno digitalno uro, prikažete datum in manjkajoče dogodke. Način mirovanja je na voljo tudi v meniju. Zahvaljujoč temu se zaslon izklopi in ne porabi baterije.

Signal

Kakovost klica in sam signal, glede na potrošnike, je dobra. Ko kličete iz mobilnega omrežja, je sogovornik jasen in glasen. Telefon ima funkcijo vibriranja, ki ima pozitivne povratne informacije.

Vmesnik

Telefon Nokia 5312 Express Music deluje na dobro znani vmesnik serije 40. Če verjamete v povratne informacije strank, je notranja zasnova naprave zelo podobna modelu 6500 istega proizvajalca. Meni in navigacija sta nekoliko izboljšani. Zdaj so prilagodljive funkcije in možnosti postale veliko več. Na zaslonu so prikazani nivo signala, napolnjenost baterije in trenutni datum. Ime operaterja se nahaja blizu zgornjega konca. Na spodnjem traku lastniki opozarjajo na kratke opise funkcij, ki se imenujejo z navigacijsko tipko in dvema kontekstnima gumboma. Prvi služi za vstop v glavni meni in parZa nastavitve po meri so potrebne tipke. Lastniku omogočajo hiter dostop do katere koli funkcije ali menija. Na zaslonu lahko izberete pisavo, spremenite barvno shemo.
Aktivno stanje pripravljenosti se aktivira enostavno. Zakaj ga potrebujete? V njem lahko uporabnik ureja ali premika vse elemente. Zgornji del je redno dodeljen najbolj uporabljenim funkcijam. Za dostop do predvajalnika je potrebna centralna vozna pot. Nižje prikazuje koledar in dogodke iz njega. Firmware na napravi je tovarniško. V njej lahko spremenite vizualizacijo glavnega menija.

Multimedia

Predvajalnik je pomemben dodatek v kateri koli napravi, z izjemo začetka in opisanega modela. Proizvajalec, ki je uporabljal posebne tehnologije, ga je lahko naredil čim bolj funkcionalno. Inovacije so brez izjeme ljubili vsi lastniki. Tipke, ki se uporabljajo za nadzor predvajalnika, se odlično ujemajo s celotnim slogom naprave. Uporabljajo se lahko tudi za delo z radiem. Nastavitveni meni je potreben za prilagoditev posebnih funkcij predvajalnika, možno je razvrstiti skladbe po albumu, žanru in performerju. Vgrajen modul, ki omogoča poslušanje glasbe prek brezžičnih slušalk. Telefon je opremljen s standardnim priključkom (3,5 mm), zato lahko po želji vedno zamenjate tovarniško napravo za vsako nadgradnjo. Daljinski upravljalnik ima vrata za slušalke. Telefon «Nokia 5310 XpressMusic» stane približno 3 tisoč rubljev, zato je popolnoma primerenpreprosti ljubitelji poslušanja glasbe. Najpogosteje so lastniki ljudje, ki ne potrebujejo zapletene naprave in velike funkcionalnosti. Ta naprava se je odlično izkazala kot igralec in standardna naprava za komunikacijo.

Tekmovalci

Edini neposredni konkurent za ta telefon je model Sonyi. To je slavni W880i. Slednje zmaga zaradi kakovosti zbirke in materialov. Nokia 5310 je bolj vsestranska, saj ima standardno vtičnico za slušalke in omogoča delo z radijskimi postajami. Kamera je enaka, velikosti in avtonomni izrazi prav tako sovpadajo. Sonyjev model je namenjen starejšim osebam in Nokia za mlade. Če ne upoštevate oblikovalskih odločitev, je funkcionalnost boljša v modelu, ki ga razmišljamo. Iščete konkurente med sorodnimi telefoni, lahko pokličete tekmec Nokia 6300. Imajo skoraj enake značilnosti, ki jih ni mogoče reči o stroških. Model z indeksom 5310 je veliko cenejši. Primerjalne značilnosti so predstavljene v spodnji tabeli. Nokia 6500Sony W880iNokia 5310
)


Prikaz2 palca1,8 palcev)950 mAh

830 mAh


860 magPomnilnik1 GB (zgrajeno)


91) 40 MB (vgrajeno), podpora za pomnilniško kartico (1 GB)20 MB (vgrajena), podprta uporaba pomnilniške karticeOperacijski sistemS40


OdsotenMatrica kamere137)

2 Mn2 MnVratamikro -USBFastPort in standardna vrata za slušalkemikro USB in standardna vrata za slušalke

Različica 2.0


Različica 2.0


ZadevaPlastika, aluminijPlastika, KovinePlastikaRadioBrez


203) OdsotenImajoCena (v času izdaje)400 evrov
)


340 evrov230 evrov

Rezultati

Skratka, ponovno opredeliti glavne nianse. Ena najresnejših pomanjkljivosti lastnikov telefona je pomanjkanje kakovostne dinamike. Glasnost klica je zmerna, zato naprave ne morete slišati na ulici. Kakovost povezave in mobilne komunikacije se ne ujame. Vibracije so šibke, vendar je zelo opazno, če je telefon v žepu. V Evropi je bila začetna cena 200 evrov. Telefon Nokia 5310 ni slab, saj ga proizvajalec postavi kot vhodno napravo. Velikosti so majhne, ​​kar omogoča uporabo tudi v majhnih žepih. Telefon je zelo primeren za mlade ljudi, ki imajo radi funkcionalne in preproste pripomočke. Če želi kupec kakovostno glasbomodel, je še vedno bolje paziti na napravo novega modela. Naprava ni slaba, včasih pa se sliši veliko. Telefon je bil stabilno prodan, čeprav vodja še nikoli ni bil. Izkazala sem se odlično, tako da sem dobila veliko pozitivnih ocen.

Sorodne publikacije