Kje so v Mozilla Firefoxu shranjeni zaznamki: vse o iskanju in shranjevanju zaznamkov

Delo z internetnim brskalnikom - to je tisto, kar naj bi vsi vedeli, sodobno uporabnika računalnika, saj je internet postal sestavni del človeškega življenja. Brez njega danes je skoraj nemogoče, da komunicirajo na daljavo, gledanje filmov, igranje in delo. Za obisk spletne strani s pomočjo posebnih programov - brskalnikov. Na primer, Mozilla Firefox. To ime prijazen sodoben spletni brskalnik. Uporabljajo se vsak dan na tisoče uporabnikov po vsem svetu. Delo z zaznamki v brskalniku pomoč. To je stran, da ne pozabite, ljudje (zadržani) kot zanimive vire. Če so Mozilla Firefox zaznamki shranjeni? Kot ustvarjajo, uvoz in izvoz? Odgovori vse to lahko tudi novinec uporabnik računalnika.


Bookmark

Za začetek poskusite razumeti proces varčevanja strani kot zaznamke. Ta problem je rešen na različne načine. Kako rešiti zaznamke v Firefoxu? Za dodajanje strani v poglavju, morate:
 • Odprite stran brskalnika, ki ga želite.
 • Kliknite na gumb s podobo zvezd v zgornjem desnem kotu. Slika je v bližini naslovno vrstico.
 • Potrdi postopek.
 • Druga možnost - uporaba funkcije menija. Če želite shraniti zaznamek stran mora:
 • kliknite na točko menija "Zaznamki".
 • , kliknite na gumb »Dodaj«.
 • Opomba: morate najprej odpreti spletno stran, ki želi, da se spomnimo. Zadnji način za ustvarjanje zaznamkov "Mozilla" - As pomočjo bližnjice na tipkovnici Ctrl + D. S klikom na ustrezne gumbe lahko uporabnik aktivira postopek shranjevanja virov.

  Lokacija v brskalniku

  Kje so shranjeni zaznamki v brskalniku Mozilla Firefox? Ustrezne podatke bomo začeli iskati neposredno v brskalniku.
  Poiščite shranjene strani v vrstici z zaznamki. To je niz, ki se nahaja pod naslovno vrstico. Tu bo uporabnik videl več zaznamkov in gumb, ki je odgovoren za odpiranje spustnega seznama - lahko vam pomaga videti vse zanimive shranjene strani.


  Vse zaznamke lahko najdete tudi v Upravitelju zaznamkov ali v ustrezni menijski točki. Dovolj je, da uporabnik zažene Mozillo in klikne na razdelek »Zaznamki«. Če kliknete na napis »Prikaži vse«, se na zaslonu prikaže celoten seznam shranjenih strani. Enako se bo zgodilo, če pritisnete Ctrl + Shift + B.

  PC Search

  Kje so shranjeni zaznamki v Mozilla Firefoxu? Čas je, da v računalniku poiščete ustrezne podatke. Ni skrivnost, da so vse datoteke in podatki iz internetnih brskalnikov shranjeni na trdem disku računalnika. Veliko je odvisno od uporabljenega operacijskega sistema. Shranjene strani bodo arhivirane na različnih mestih. Na primer, če uporabnik dela z Mozilla Firefox za Windows 7 in novejše, boste morali iti v C: User_HumanAppDataLocalMozillafirefoxprofile. Tukaj lahko izberete mapo z imenom profila in poiščete zaznamke. To pomeni datoteko v formatu html.
  Mozilla Firefox za Windows 7 je bil urejen. Kaj pa nameščanje, če je nameščen operacijski sistem Windows XP? Nato najdete arhiv z shranjenimi podatkitukaj: C: Dokumenti in nastavitvePodatki o aplikacijiMozillaFirefoxProfili. Kot v preteklosti, morate iti v mapo z uporabniškim imenom in tam najti dokument "BookMarks".
  Vedno pogosteje uporabniki delajo z Linuxom. To je priročno, čeprav sprva v operacijskem sistemu ni povsem jasno. Kje so shranjeni zaznamki Mozilla Firefox pri uporabi Linuxa? Uporabnik mora iti v domači imenik ~ /.mozilla /firefox. Po izbiri razdelka z imenom profila bomo lahko našli arhiv zaznamkov.

  Prenos informacij iz brskalnika

  Ugotovili smo, kje so zaznamki shranjeni v brskalniku Mozilla Firefox. Sedaj ugotovite, kako jih lahko izvozite in uvažate. Začnimo z razkladanjem podatkov. Če želite opraviti nalogo, mora uporabnik:
 • obiskati internetni brskalnik.
 • Odprite točko menija "Zaznamki". Najdete jih v razdelku »Nastavitve«.
 • Izberite "Prikaži vse zaznamke".
 • Kliknite gumb "Uvoz in izvoz".
 • Kliknite na "Izvozi".
 • Še vedno je treba navesti kraj, kjer je shranjen arhiv podatkov, in mu dati edinstveno ime. Po izvedenih akcijah bo uporabnik oblikoval html-dokument z shranjenimi stranmi.

  Nalaganje informacij

  Za Mozilla Firefox smo shranili stare zaznamke. In kako jih zdaj prenašajo v brskalnik? Na primer, po posodobitvi?
  Če želite to narediti, pojdite na "Upravitelj zaznamkov" in kliknite "Uvoz in izvoz". Z izbiro operacije "Uvozi iz html" bo uporabnik lahko našel vnaprej pripravljen arhiv podatkov na osebnem računalniku. Ostaja še, da jo označite in kliknete na gumb "V redu". Ko uporabnik zaključi dejanjaprenesite zanimive strani v "Mozilla". To je vse. Dejansko iskanje zaznamkov v brskalniku Mozilla Firefox ni tako težko. Dovolj je pokazati nekaj inteligence, da bi dosegli želeni rezultat.

  Sorodne publikacije